Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Motorsåg

När du ska köpa motorsåg är det viktigt att du utgår från dig själv och dina behov. Se även tillhörande skogsutrustning. Jobbar du i skogen varje dag och behöver en proffsmaskin för till exempel trädfällning? Eller vill du kanske bara såga ved till sommarstugan och är på jakt efter en lätt motorsåg? Beroende på vad du ska använda din motorsåg till och hur ofta, krävs olika typer av såg.

Marknadens bästa motorsågar kommer från varumärken som Stihl, Ryobi och Oregon. Letar du efter en motorsåg med avancerad teknik, hög prestanda och säkerhet men är enkel att använda? Då hittar du bra motorsågar till bra priser i Granngårdens sortiment. Vi har både stor och liten motorsåg, eldriven, motordriven för vedkapning, beskärning och avverkning.

Motorsåg, kedjesåg och grensåg i ett

Motorsågen är en kedjesåg som är portabel och motoriserad. Den används till att fälla, kapa och kvista träd i trädgård och skog, vilket även gör att den fungerar som motoriserad grensåg. Själva sågarbetet utförs av en sågkedja som drivs medurs runt sitt sågsvärd där skärlänkarna på kedjan gnager genom trädet. Eldrivna sågar används mestadels till vedkapning och byggen medan de motordrivna motorsågar på bensin har varit frekventa inom skogsarbeten.

Är den bästa motorsågen bensindriven?

Motorsågen såg dagens ljus på 1950-talet och har sedan dess utvecklats i både prestanda och säkerhet. Från början var de flesta motorsågar bensindrivna och inriktade just för skogsbruk. Idag har utvecklingen nått fram till mer och mer batteridrivna maskiner och elmotorsågar. Dessa har fördelen av att vara lättare, billigare och mer miljövänliga. Användningstiden och kapaciteten hos dessa är dock inte lika starka som hos bensindrivna maskiner. Eldrivna och batteridrivna sågar används mestadels till vedkapning och byggen, medan motordrivna motorsågar på bensin har varit frekventa inom skogsarbeten och proffsbruk. För dig som är ute efter en riktig proffsmaskin som kan hantera att från skogsfällning till vedkapning, har lång användningstid och stor kraft är en bensindriven motorsåg rätt väg att gå.

Batteridriven motorsåg

En motorsåg på batteri passar dig som kanske bor i villa och har något mindre behov. Du kanske vill klyva ved, kapa byggmaterial, kvistar eller liknande. En batteridriven såg har fördelen att vara sladdlös och helt fri från utsläpp som bensinångor. Den är också lättare i vikt jämfört med till exempel bensindrivna motorsågar och har fördelen att vara betydlig mer miljövänlig. Användningstiden är såklart kortare än både bensin- och elsågen men för de flesta villaägare räcker den mer än väl för projekt runt hem och trädgård. I vårt sortiment finns batteridrivna motorsågar från STIHL och Ryobi av allra högsta kvalitet. Båda varumärken erbjuder kraftfulla maskiner med lång användningstid och starka batterier.

Elmotorsåg

Den elektriska motorsågen, eller elkedjesågen, har längre användningstid än den batteridrivna med fördel att vara lika miljövänlig, även här slipper du bensinångor men får en stark maskin. Elsågen passar sig som använder din motorsåg nära hemmet, företaget eller på en begränsad yta med tillgång till eluttag. Det är alltså ingen maskin för skogsbruk, utan lämpar sig för professionelt bruk på till exempel byggarbetsplatser eller för bruk runt hem och trädgård. I vårt sortiment hittar du elektriska motorsågar från Stihl och Oregon. Faktum är att Oregons modell EI CS 1500 är den enda självslipande elmotorsågen på marknaden!

Motorsågskedja - så väljer du rätt

För att kunna välja rätt kedja till motorsågen så måste tre saker säkerställas: kedjans delning, antalet drivlänkar på kedjan och kedjans spårbredd (drivlänkens tjocklek). Ta med dig den gamla kedjan in i butiken om du är osäker så hjälper vi dig. Vi har ett fullsortiment av motorsågsprodukter som sågsvärd, motorsågskedja, fett och olja samt kedjeslip.

STIHL motorsåg hos Granngården

Vi är stolta över att erbjuda ett brett sortiment av fantastiskt bra motorsågar från STIHL. Varumärket tillverkade sin första kedjesåg redan 1926 och är idag marknadsledande på just motorsågar. STIHLs batteri-, bensin och elmotorsågar är populära hos professionella användare och villaägare runt om världen. De hyllas för sina innovativa tekniker, funktioner och design. I STIHLs sortiment hos Granngården hittar du kedjesågar som passar både proffs- och hobbyanvändaren.

Sågkedjeolja från Agrol

Hos oss hittar du sågkedjeolja från Agrol speciellt framtagen för smörjning av motorsågar och andra skogsmaskiner. Du kan köpa sågkedjeolja i dunk från 4 liter till 20 respektive 208 liter.

Service av motorsåg

Via vårt tjänst Grannhjälpen erbjuder vi dig service av din maskin som innefattar både underhåll, omvårdnad, service och reparation av din motorsåg. Genom att serva din maskin förebygger du dyra reperationer och förlänger på så sätt livslängden på din kedjesåg.

Sågskyddskläder

Att ha rätt typ av skogsutrustning och skyddsutrustning som exempelvis rätt skogskläder är viktigt för din och andras säkerhet. Än så länge är det frivilligt att ta körkort för motorsåg respektive röjsåg för den som jobbar på egen skogsfastighet. Men med rätt hantering kan du minska risken för olyckor och skador. Ett motorsågskörkort är därför en billig livförsäkring som allt fler investerar i.

Kom ihåg!

Hitta marknadens bästa motorsåg och allt tillbehör för motorsåg och skogsarbete hos Granngården. Vi erbjuder även röjsågar från STIHL och Stiga för dig som vill komplettera din maskinpark. Köp motorsåg i butik eller online på granngården.se.

Säkerhetsgaranti

Din säkerhet vid användning av motorsåg är av högsta prioritet på Granngården. Därför erbjuder vi en säkerhetsgaranti som gäller för alla som köper en motorsåg i våra butiker. Säkerhetsgarantin innebär att du får ett säkerhetspaket av oss om vi inte informerat dig om skyddsutrustning när du köper din motorsåg hos oss i fysisk butik (eller om du hämtar en motorsåg i fysisk butik som du köpt online).

Säkerhetspaketet består av:

  • Skyddsbyxor
  • Skyddsstövlar
  • Varseljacka
  • Hjälm med visir
Garantin förutsätter att du gör oss medvetna om att vi inte har pratat med dig om säkerhet direkt efter köpet av en motorsåg. Om du har köpt en motorsåg i webbutiken gäller garantin om vi inte pratar med dig om säkerhet när du hämtar varan.
OBS! Säkerhetsgarantin gäller endast vid köp/upphämtning i butik av motorsåg, inte vid hemleverans!
Kategori & Filter
    • Populära
72 produkter

Visar sida 1 av 3