Gå till huvudinnehållet

Snöslunga

Svensk vinter är oftast synonymt med snö och is som trots sin vinterglans innebär krävande snöröjning.

För att underlätta arbetet med att röja undan snö har vi på Granngården samlat snömaskiner i olika arbetsbredder för att effektivisera jobbet med att skotta snö. Med en snöslunga sparar du ryggen och slipper slitsam manuell snöröjning med gott samvete!

För att hjälpa dig hitta den bästa snöslungan för just dig har vi samlat slungor från AL-KO, Ariens och Stiga - några av marknadens bästa varumärken. Köp din slunga direkt online för smidig frakt hem till dörren. Vi erbjuder hemleverans av alla slungor så du slipper hämta med släp och utföra onödiga lyft. Och du, glöm inte komplettera med tösalt och snöredskap som hjälper dig göra jobbet lättare.

Abonnemang på snöslunga - Nyhet!

Nu erbjuder vi abonnemang på slunga så du enkelt kan leasa/hyra din snöslunga. Läs mer om våra abonnemang för maskin.

Enstegsslunga för lättare snöröjning

Det finns två vanliga varianter av slungor; enstegs- och tvåstegsslungor. Enstegsslungan är av enklare modell och passar dig med mindre och jämnare ytor att snöröja. Den lämpar sig för dig med villa eller radhus med mindre område att snöröja. Enstegsmodellen har ingen drivning i hjulen utan drivs manuellt. Utmatningen av snö sker i ett steg och röjer effektivt snö på plana och fasta ytor som till exempel trä och asfalt. Gummiskruven gör helt rent mot underlaget och den lämpar sig även för takröjning. Det är användaren/föraren som bestämmer hur hårt trycket mot underlaget ska vara. Kastlängden blir kortare med en enstegsmodell och påverkar i övrigt av snötemperaturen.

Tvåstegsslunga för effektivare snöröjning

Tvåstegsslungan är en betydligt kraftigare maskin som röjer mer snö och gör skäl för sitt namn. De är mer effektiva än enstegslungor och passar dig med stora snöröjningsbehov och mer utmanande underlag, som grus eller ojämnheter. Den lämpar sig även för dig med stor privat tomt och villaträdgård. Tvåstegsmodellen är lättkörd och lämnar alltid lite snö. Med drivning i hjulen mjukar den upp snön i första steget för att sedan slunga bort den i andra steget. Snön går in via snöskruven som skickar den vidare till utblåset där en fläkt slungar iväg snön dit du riktar utblåset. Dessa modeller är ofta större maskiner med växlar och styrbromsar vilket gör att de klarar högre snödjup. Den höga kapaciteten ger också längre kastlängd. Ofta är tvåstegsmodeller bensindrivna men i vårt sortiment har vi även både eldrivna och batteridrivna tvåstegsslungor.

Batteridriven snöslunga

Idag anser många att batterimaskiner är framtidens maskiner och således också batteridrivna snöslungor. Vad gäller effekt och kapacitet kan du idag få kraftfulla batteridrivna maskiner som löser både lättare och tuffare snöröjningsbehov, dock finns batterislungan enbart som enstegsmodell. Fördelen med batterimaskinen är många, bland annat att den är lätt att underhålla, använda och förvara. Den dessutom betydligt tystare än den bensindrivna slungan och dessutom helt fri från avgaser! Andra fördelar är också att den är sladdlös till skillnad från en eldriven slunga. Nackdelar ligger i att slungan måste laddas mellan användningar och inte har lika lång användningstid.

Elektrisk slunga

För att underlätta start under kalla vintrar är elstart och självstart en bra funktion att ha på sin slunga och det hittar du på flera av våra slungor. Vi erbjuder eldrivna slungor av enstegsmodell som drivs med sladd där du också skjuter på med manuell kraft. En fördel med elektriskt enstegsmodeller är att de är mindre till storleken och ofta energisnålare än bensindrivna tvåstegs. De har oftast också ett lägre inköpspris jämfört med en tvåstegs och är därför en relativt billig snöslunga. En annan fördel är just att de är mer kompakta och enklare att hantera, ställa undan eller hänga upp när de inte används. Helt enkelt en liten snöslunga. Dessutom slipper du bensinångor och bullret hålls på en lägre nivå än tvåstegsmodeller.

Bensindrivna slungor

Har du stora snöröjningsbehov? Generellt sett är snöslungor på bensin kraftigare och har större kapacitet än både eldrivna och batteridrivna modeller. Vanligen är bensinslungor tvåstegsmodeller men det finns även enstegsmodeller. För dig som har mycket snö och stora ytor att skotta är en bensindriven tvåstegsslunga ofta det bästa valet sett till effekt och kapacitet.

Så väljer du den bästa snöslungan

Det kan vara svårt att veta vilken snöröjningsmaskin man ska man köpa när kylan och snön närmar sig. Vilken är den bästa slungan? Vilken slunga passar för uppfarten och vilken arbetsbredd behöver du egentligen? Spana in vår enkla köpguide för snöslungor. Vi har även samlat några av de viktigaste frågorna att ställa sig innan köp här nedanför.

Frågor att ställa sig innan köp av slunga:

 • Hur stor yta vill du ha skottad? Ju större yta, desto kraftigare maskin krävs.
 • Har du fast underlag eller grus/mjukt underlag? Tvåstegsslunga lämpar sig om du har mjukt underlag.
 • Har du tillgång till el? Om du inte har det lämpar sig en enstegsmodell.
 • Kan du slunga snön långt? I så fall rekommenderar i en tvåstegsmodell.
 • Vem hanterar maskinen? Beroende på användaren spelar till exempel elstart, motor och drivning roll.
 • Priset - är du på jakt efter en enklare och billigare snöslunga eller är kvalitet och hållbarhet av större värde?

Typ av modell och funktioner:

 • Fundera på om du behöver en tvåstegs eller enstegsmodell
 • Ska den vara bensindriven, eldriven via sladd, eller sladdlös med batteri?
 • Har du redan batteri och kan använda det även i slungan eller behöver du köpa till laddare och batteri?
 • Behöver du elstart på en bensindriven slunga och har tillgång till eluttag vid start?
 • Belysning på slungan kanske behövs vid mörka vinterdagar

Arbetsbredd och hjuldrift eller banddrift:

 • Slungans arbetsbredd avgör hur lätt du kommer åt att manövrera och hur mycket snö som slungas bort. Tvåstegsslungor rekommenderas om du vill skotta mycket snö på kortare tid.
 • Hjulen avgör greppet mot underlaget. En snöslunga som är banddriven (slunga med "larvfötter") klarar det mesta av tuffare underlag. Hjul på slungan är dock lättare att flytta och ställa undan efter säsong.
 • Är växlar och drivkraft ett behov? Det finns slungor med flera växlar framåt och backfunktion.
 • Motor och effekt avgör hur mycket kraft din maskin har att ge

Säkerhet och skydd:

 • Hörselskydd och skyddsglasögon är en god idé
 • Hur långt ska snön kunna slungas bort och i vilken riktning?

Ariens snöslunga - marknadens största snöhus

Vi på Granngården är stolta över att kunna erbjuda slungor från Ariens. Varumärket har tillverkat kvalitetsmaskiner i över 80 år och premieras för utmärkande prestanda och hantverk. En snöröjningsmaskin från Ariens har lång hållbarhet till följd av att de svetsas ihop istället för att skruvas ihop. De är lättanvända och har dessutom har marknadens största snöhus, inmatsningsskruvar och utkast. Med andra ord har de också en fantastisk kapacitet, både i enstegs- och tvåstegsmodell. Detta är minst sagt konkurrenskraftiga maskiner som utmanar både Stigas och Husqvarnas snöslungor.

AL-KO snöslungor - bäst i test

Varumärket AL-KO har hela tre slungor som vunnit i snöslunge-test. Den prisade serien AL-KO SnowLine står för kvalitet och komfort med justerbar drift och fullt utrustad manöverpanel. Det finns självklart olika arbetsbredder att välja mellan, allt från 46-76 cm. Elektrisk start och värme i handtagen är ytterligare funktioner som gör snöröjningen smidigare. SnowLine har allt du kan tänkas behöva när det kommer till att smidigt och enkelt sköta snöröjning.

Snöslunga Stiga

Med en slunga från Stiga kan du förvandla det slitsamma och tuffa manuella jobbet med snöskottning till ett rent nöje Välj mellan elektrisk eller bensindriven modell och hitta den arbetsbredd som passar just ditt ändamål. Det finns även 1-stegs eller 2-stegs slunga att välja bland för utförandet av snöröjning.

Ryobi snöslunga

I Granngårdens sortiment hittar du slunga Ryobi RST36B51 36 V med den nyaste bortslösa motorteknologin för effektiv snöröjning. Slungan har patenterad elektronik för att styra en kompakt men kraftfull motor och leverera överlägsen prestanda och driftstid! Arbetsbredden på denna maskin är 51 cm med en slungeffekt på hela 7 meter. Effektiv och lättmanövrerad!

Reservdelar till snöslunga

Om något oförutsett skulle hända, eller du vill ge din gamla slunga chans på ett andra liv, kan du behöva byta ut reservdelar. Hos oss på Granngården hittar du allt från kilrem och drivrem till brytpinnar för snöslungor till flera av våra varumärken.

Basservice via Grannhjälpen

Att köpa en snöröjningsmaskin är ofta långsiktiga investeringar som ska användas år efter år. En slunga har generellt en livslängd på 15-30 år om du sköter den rätt. Det betyder att du behöver se över din slunga efter och inför varje säsong. Ett minimum är att byta olja på slungan men det som egentligen krävd är en fullständig service. För dig som vill göra det smidigt och enkelt finns både service och hjälp och få via Grannhjälpen hos Granngården. Kika på Granngårdens basservice för snöslungor om du är nyfiken. Allt för att det ska vara tryggt och smidigt att handla och äga din maskin.

I vårt breda sortiment av snöröjningsmaskiner från Stiga, AL-KO, Ariens och Ryobi och är vi säkra på att du kan hitta en maskin som passar just dig. Köp snöslunga online med hemleverans direkt på granngården.se eller besök din lokala butik. Lycka till med skottningen i vinter!

26 produkter

Visar sida 1 av 1