Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Åkgräsklippare

Har du en riktigt stor tomt eller gräsmatta att klippa? Då är en åkgräsklippare rätt val för dig för att snabbt och smidigt kunna klippa stora ytor. Man skulle kunna likställa åkergräsklipparen med gräsklipparnas lejon; kungen bland gräsklippare. Fördelen med en åkgräsklippare är många, men särskilt värt att framhålla är maskinens multifunktionella design. Den kan både klippa gräs men också användas till snöröjning, transport, renhållning och uppsamling med rätt tillbehör.

Hos Granngården hittar du marknadens bästa åkgräsklippare från Stiga med tillbehör som uppsamlare och kombikärra. Vi har flera olika klippaggregat för både Multiclip och Combiaggregat i sortimentet. Hos oss hittar du också trädgårdstraktorer från Stiga och Stihl. För att kunna erbjuda dig en helhetslösning erbjuder vi dessutom basservice av din gräsklippare via Grannhjälpen.

Skillnaden på trädgårdstraktor och Rider?

Både Rider och traktor är två varianter av en åkbar gräsklippare. Båda kan användas till flera olika ändamål beroende på tillbehören du köper, och båda är gräsklippare som lämpar sig för större tomter. Om du ska välja trädgårdstraktor eller Rider beror därför på dina behov och din tomt.

Rider

Kommer du främst använda maskinen för att faktiskt klippa gräset, och har en trädgård med många svängar och buskar? Då ska du satsa på en åkgräsklippare Rider. Då Ridern har ett frontmonterat klippaggregat är den enklare att köra med och lätt att svänga runt på mindre ytor. Den är utvecklad för att klippa gräs men har även tillbehör som gör att du kan använda din Rider för plogning, snöröjning och uppsamling. De är också enkla att byta verktyg på. Vissa av våra Riders har AWD fyrhjulsdrift och mulcher-knivar för bioklippning, dvs. att gräsklippet lämnas kvar i din gräsmatta och göder gräsmattan naturligt.

Rider passar dig som:

 • Har en tomt som är 1000 kvm eller större
 • Främst vill använda åkergräsklipparen till att klippa gräs
 • Har mycket svängar och hinder (buskar, träd) på din tomt
 • Är ute efter en åkgräsklippare med frontklippare (frontmonterat klippaggregat).

Trädgårdstraktor

Har du en större tomt med rakare linjer och behöver ett prisvärt alternativ med mer kraft? Då bör du satsa på en traktor. Med en traktor har du alltid ett rejält arbetsredskap till hjälp i trädgårdsarbetet året runt. Traktorn har mittmonterat klippaggregat som lämpar sig bra för rakare och plattare tomter som inte har mycket hinder.

Traktor passar dig som:

 • Har en tomt som är 1000 kvm eller större
 • Har rätt rak och jämn tomt utan mycket hinder, eller stora avstånd mellan hindren
 • Är ute efter att kunna använda många tillbehör på åkgräsklipparen som uppsamlare, snöplog, kärra, mossrivare, sopmaskin etc.

Välj den bästa åkgräsklipparen för dig - 10 frågor

Vilken klippare som är bäst för dig beror på vad du är ute efter och vilka behov du behöver fylla. Vi har samlat tio nyckelfrågor som du bör ställa dig innan du ska välja åkgräsklippare. När du svarat på dessa frågor bör ditt urval av maskiner minskat och du kan lättare jämföra de modeller som intresserar dig.

 1. Hur stor gräsmatta har du och hur ser den ut? Åkgräsklippare lämpar sig för gräsmattor som är 1000 kvm och större. Har du en rätt rak och jämn tomt kan en traktor passa bra, medan Rider passar dig som har en tomt som är mer ojämn och kräver mer svängar runt hinder som till exempel träd.
 2. Behöver du tvåhjulsdriven eller fyrhjulsdriven åkgräsklippare? 2-hjulsdrift räcker ofta till en normal gräsmatta utan för mycket ojämnheter, medan 4-hjulsdrift är bättre om din tomt är komplicerad och om du vill kunna skotta snö med din åkare.
 3. Vad vill du ha för tillbehör? Vill du ha en gräsklippare med uppsamlare, plog, kärra etc. finns ofta fler möjligheter till tillbehör hos en traktor, men även Ridern kan en uppsamlare, plog och annat användas. Se också över om åkaren har strålkastare så du kan klippa även när det är mörkt.
 4. Är du ute efter en åkgräsklippare på el i form av batteri, eller en vanlig bensinklippare? Båda varianter finns på marknaden.
 5. Klippbredd och svängradie. Se över vilken klippbredd du behöver och hur stor svängradie gräsklipparen har. En mer komplicerad tomt behöver generellt sett en mindre klippbredd för att komma runt hinder. Vad gäller svängbredd har en frontklippare ofta större svängradie. Kolla också hur enkelt det är att ställa in klipphöjden.
 6. Passar gräsklippare din storlek? Precis som när du ska köpa ny bil är det viktigt att välja en gräsklippare som passar din längd och storlek. Se därför över så det går att ställa in sätet, hur komforten är, om du kan ställa in ryggstöd, hur enkelt maskinen rullar och vilken vikt den har.
 7. Är du ute efter mulcher-teknik hos gräsklipparen? Bioklippning finns hos en del av modellerna men inte alla så tänk på att kontrollera hur maskinen klipper.
 8. Ljudnivå. De flesta föredrar såklart en lägre ljudnivå men det finns dem som är extra känsliga för buller. Är du en av dem behöver du noga se över vilken gräsklippare som klipper tystast.
 9. Priset. Är du ute efter en billig åkgräsklippare ska du nog tänka dig för. Det är generellt sett inte billigt med åkgräsklippare så detta är maskiner där du god kvalitet är avgörande. Vi rekommenderar dig att tänka på köper av åkare som en investering för många år framöver. Därför råder dig att gå på kvalitet även om du såklart ska se över din egen budget. Vi kan garantera dig att alla de gräsklippare vi har hos Granngården kommer från flera av marknadens bästa varumärken. Du kan därför vara trygg i att du gör ett kvalitetsmedvetet val oavsett vilken gräsklippare du väljer hos oss.
 10. Miljöaspekten. Är du i behov av en bra åkare men bekymrad över att bensin inte är så bra för miljön? Vårt tips är att se över vad du kan göra för kloka miljöval när du väljer bensin till din gräsklippare. Vi rekommenderar till exempel att du använder Alkylatbensin, marknadens renaste bensin som gör en tjänst både för både miljön, din hälsa och gräsklipparens motor.

Stiga åkgräsklippare hos Granngården

Stiga är ett av de absolut främsta svenska varumärken vi har för gräsklippare och trädgårdsmaskiner. Hos oss hittar du flera modeller av Rider och traktor från varumärket. Vi har bland annat åkgräsklippare Stiga Rider Park och Stiga Rider Villa. Bland Stigas klippaggregat kan du välja både combi och multiclip-varianter. Är du ute efter en trädgårdstraktor från Stiga erbjuder vi Stiga Tornado.

Basservice av åkgräsklippare via Grannhjälpen

Många funderar och klurar över underhåll och reservdelar när de står inför valet att köpa ny gräsklippare. Det vi vill att du ska slippa göra. Därför erbjuder vi en helhetslösning i form av service av din gräsklippare via Grannhjälpen. I servicen ingår allt från kontroll av klippaggregat, knivar och inställningar till byte av tändstift och motorolja samt rengöring. Smart och enkelt med basservice via Grannhjälpen!

Köpa åkgräsklippare online med hemleverans

Att beställa åkgräsklippare online är precis lika lätt som att köpa en i butik, men med fördelen att du får den levererad dit du önskar. Ta gärna hjälp av vår duktiga kundtjänst via vår chatt om du har frågor. Det går såklart lika bra att besöka din butik och köpa din gräsklippare på plats. Stort lycka till med din nya trotjänare!

Kategorier

Kategori & Filter
  • Populära
3 produkter

Visar sida 1 av 1