Gå till huvudinnehållet

Grästrimmer

Att klippa gräs och putsa kanter i trädgården är bra knivigt med fel verktyg eller maskin. Det finns svåråtkomliga ytor i gräsmattan som är svåra att komma åt med en gräsklippare, hur effektiv den än är. En grästrimmer hjälper dig därför att smidigt putsa och hålla gräset snyggt även runt träd, stenar, vid rabattkanter och andra områden i trädgården som din gräsklippare inte kommer åt.

I vårt utbud av trimmers hittar du maskiner som hjälper dig hålla snyggt utan att behöva lägga för mycket tid på trädgårdsarbete.

Trimmers från Stiga, STIHL, Ryobi och Gardena

Trimmers finns i olika storlekar med olika typer av effektnivåer på batteri och bensinmotor. I Granngårdens sortiment hittar du ett brett urval av marknadens bästa varumärken. Välj bland grästrimmers från Stiga, Ryobi, STIHL och Gardena.

Vilken är den bästa grästrimmern?

I Granngårdens sortiment finns såväl batteridriven trimmer som eldriven och bensindriven trimmer. Beroende på hur stor yta du har att klippa och hur mycket stenar, träd och svåra områden som finns i gräsmattan krävs olika typer av maskin. Det är också det som avgör vilken modell som i slutändan är den bästa trimmern för dig. Har du mycket sly att klippa krävs en starkare, kanske bensindriven trimmer. För dig som använder maskinen i villaträdgården är en batteridriven trimmer ofta det bästa. För dig som vill kombinera två i ett, trimmer och batteridriven häcksax erbjuder vi dessutom gräs- och häcktrimmer från bland annat Gardena.

Har du kanske en redan en gräsklippare eller självgående robotgräsklippare? Då vet du hur svårt det kan vara för klipparen att komma åt i kanter och runt träd och stenar. För dig som har en riktigt stor yta att klippa och kanske funderar på att köpa åkgräsklippare behöver även du en bra trimmermaskin som hjälper dig komma åt. För dig som är på jakt efter en bra vertikalskärare eller mossrivare erbjuder vi självklart det också.

Så väljer du grästrimmer

När du ska köpa grästrimmer är det bra att fundera igenom:

  • Har du en stor eller liten tomt? Hur stor yta ska du täcka svarar på vilken typ av trimmer som lämpar sig bäst. För dig med stor trädgård är en batteritrimmer alt. bensintrimmer allra bäst, då slipper ha tillgång till eluttag.
  • Vilket behov har du? Vill du ha bara ha bort lite långt gräs i kanterna på rabatt och träd, eller har du ordentligt med sly och sten på tomten? För dig som har mycket gräs att röja är en stark bensindriven trimmer, eller kanske ännu bättre en röjsåg, det bästa alternativet. För dig som bara vill komma åt tighta ytor och putsa kanter robotgräsklipparen inte kommer åt, rekommenderar vi en batteri.
  • Är du rutinerad eller orutinerad användare av trimmer? Snabbast och lättast att komma igång och hantera är en batterimodell.
  • Priset? Är du ute efter en billig grästrimmer eller en som håller i många år? Alla maskiner vi har hos Granngården garanterar toppkvalitet men varierar trots det i pris. Priset har ofta med kapacitet och effekt att göra.
  • Vill du investera i miljön? Tänk på att en batteritrimmer ofta är ett mycket prisvärt alternativ. Med batteri investerar du både i en stark maskin med lätt hantering och flexibilitet, men också långsiktigt i miljön.

Läs gärna vår guide om hur du väljer trimmer och röjsåg.

Grästrimmer på batteri

Batteridriven grästrimmer är nutiden och framtiden. Aldrig har det funnits ett bättre utbud av kvalitetsmaskiner på batterisidan och fördelarna med sladdlöst arbete är många, även om du arbetar nära huset och uttag. Med modellen Ryobi One+ kan du till exempel spara pengar genom att använda samma batterier som till dina övriga verktyg i serien. I Granngårdens sortiment finns även batteridrivna maskiner från STIHL och Gardena med bland annat inbyggda batterier.

Sladdlösa trimmers är det moderna alternativet som ger rörelsefrihet utan besvärliga sladdar - eller risken för att skada sladden. Du kan enkelt trimma gräset utan sladd med en batterimaskin. För god kapacitet kan du välja 18V för mindre arbeten eller 36V för medelstora eller stora. Senaste batteriteknologin ger längre trimtid utan att behöva laddas. Välj rätt batteri och du kan även kombinera och använda det för andra typer av trädgårds- och elverktyg.

Bensindriven trimmer

För medelstora och stora trädgårdar placerade på längre avstånd från huset och uttag rekommenderar vi bensindrivna grästrimmers. Den största fördelen med bensindriven trimmer är total frihet från sladdar och behov av el (laddning av batterier etc.). Mer kraftfulla produkter med lång driftstid. Olika typer av handtag samt bra selar är sådana produktdetaljer som underlättar ditt arbete.

Grästrimmer på el

Den vanligaste typen av trimmer var tidigare elektriska. Numera är det dock batterimodeller som aspirerar på tronen.Trimmers på el bör helst användas nära huset på grund av behovet av elektriska uttag och förlängningssladdar. De har låg vikt och är lätta att förvara och transportera. Nackdelen är att du lätt kapar av sladden på eldrivna trimmers om du inte är försiktig, vilket gör att många föredrar den smidiga batteritrimmern.

Trimmertråd, trimmerhuvud och skyddsutrustning

Självklart erbjuder vi tillbehör i form av trimmertråd och trimmerhuvud, trimmertrådspole och bärsele. Tänk också på att köpa till andra viktiga säkerhetstillbehör, till exempel skyddsglasögon och hörselskydd.

Köp trimmer online och i butik

Få en välputsad trädgård och gräsmatta på nolltid med en grästrimmer från Granngårdens sortiment. Komplettera med extra tillbehör och rätt säkerhetstillbehör. Köp trimmer i butik nära dig eller direkt online på granngården.se.

Filter
    • Populära
135 produkter

Visar sida 1 av 5

Kategorier