Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Grästrimmer

Grästrimmer är hjälpredan som når alla områden i trädgården. Med precision trimmar den runt träd, stenar och rabatter för en perfekt finish. Heja grästrimmer! Utforska vårt sortiment och hitta din favorit för enkel trädgårdsskötsel utan krångel.

Att klippa gräs och putsa kanter i trädgården är bra knivigt med fel verktyg eller maskin. Det finns svåråtkomliga ytor i gräsmattan som är svåra att komma åt med en gräsklippare, hur effektiv den än är. En grästrimmer hjälper dig därför att smidigt putsa och hålla gräset snyggt även runt träd, stenar, vid rabattkanter och andra områden i trädgården som din gräsklippare inte kommer åt.

I vårt utbud av grästrimmers hittar du maskiner som hjälper dig hålla snyggt utan att behöva lägga för mycket tid på trädgårdsarbete.

Trimmer gräs – från STIHL och Ryobi

Grästrimmers finns i olika storlekar med olika typer av effektnivåer gällande batteri och bensinmotor. I Granngårdens sortiment hittar du ett brett urval av marknadens bästa varumärken. Välj bland grästrimmers från Ryobi och STIHL. Samt trimmerknivar från Gardena och trimmertråd från Oregon.

Bäst grästrimmer?

I Granngårdens sortiment hittar du batteridrivna trimmers. Beroende på hur stor yta du har att klippa och hur mycket stenar, träd och svåra områden som finns i gräsmattan – det avgör vilken modell som i slutändan är den bästa trimmern för dig. Har du kanske en redan en gräsklippare eller självgående robotgräsklippare? Då vet du hur svårt det kan vara för klipparen att komma åt i kanter och runt träd och stenar.

För dig som har en riktigt stor yta att klippa och kanske funderar på att köpa åkgräsklippare behöver även du en bra trimmermaskin som hjälper dig komma åt. Eller en bensindriven röjare. För dig som är på jakt efter en bra vertikalskärare eller mossrivare erbjuder vi självklart det också.

Så väljer du grästrimmer!

När du ska köpa grästrimmer är det bra att fundera igenom följande 👇👇

✔︎ Stor eller liten tomt? Hur stor yta ska du täcka svarar på vilken typ av trimmer som lämpar sig bäst. För dig med stor trädgård är en batteritrimmer alt. bensintrimmer allra bäst, då slipper ha tillgång till eluttag.
✔︎ Vilket behov har du? Vill du ha bara ha bort lite långt gräs i kanterna på rabatt och träd, eller har du ordentligt med sly och sten på tomten? För dig som har mycket gräs att röja är en stark bensindriven trimmer, eller kanske ännu bättre en röjsåg, det bästa alternativet. För dig som bara vill komma åt tighta ytor och putsa kanter robotgräsklipparen inte kommer åt, rekommenderar vi en batteri.
✔︎ Nybörjare eller proffs? Alltså, är du rutinerad eller orutinerad användare av trimmer? Snabbast och lättast att komma igång och hantera är en batterimodell.
✔︎ Priset då? Är du ute efter en billig grästrimmer och en som håller i många år? Grattis! Alla maskiner vi har hos Granngården garanterar toppkvalitet. Priset har ofta med kapacitet och effekt att göra.
✔︎ Vill du investera i miljön? Tänk på att en batteritrimmer ofta är ett mycket prisvärt alternativ. Med batteri investerar du både i en stark maskin med lätt hantering och flexibilitet, men också långsiktigt i miljön.

Läs gärna vår guide om hur du väljer trimmer och röjsåg.

Sladdlös grästrimmer på batteri

Batteridriven grästrimmer är nutiden och framtiden. Aldrig har det funnits ett bättre utbud av kvalitetsmaskiner på batterisidan och fördelarna med sladdlöst arbete är många, även om du arbetar nära huset och uttag. Med modellen Ryobi One+ kan du till exempel spara pengar genom att använda samma batterier som till dina övriga verktyg i serien. I Granngårdens sortiment hittar du även batteridrivna maskiner från STIHL.

Sladdlösa trimmers är det moderna alternativet som ger rörelsefrihet utan besvärliga sladdar - eller risken för att skada sladden. Du kan enkelt trimma gräset utan sladd med en batterimaskin. För god kapacitet kan du välja 18V för mindre arbeten eller 36V för medelstora eller stora. Senaste batteriteknologin ger längre trimtid utan att behöva laddas. Välj rätt batteri och du kan även kombinera och använda det för andra typer av trädgårds- och elverktyg.

God kapacitet, välj 18V för mindre arbeten eller 36V /48V för medelstora eller stora trädgårdar. Senaste batteriteknologin ger längre trimtid utan att behöva laddas. Välj rätt batteri och du kan även använda det för andra typer av trädgårds- och elverktyg.

Bensindriven grästrimmer

Visst, för stora trädgårdar placerade på längre avstånd från huset och uttag har bensindrivna trimmers tidigare varit en populär hjälpreda. Men med dagens moderna, kraftfulla batterier – som också vinkar hejdå till bensinångor – så rekommenderar vi att du tar steget över till en trimmer med batteri.

Grästrimmer på el

Den vanligaste typen av trimmer var tidigare elektriska. Med sladd. Numera är det dock batterimodeller som aspirerar på tronen.Trimmers på el, och med sladd, bör helst användas nära huset på grund av behovet av elektriska uttag och förlängningssladdar. Nackdelen är att du lätt kapar av sladden på eldrivna trimmers om du inte är försiktig, vilket gör att många föredrar den smidiga batteritrimmern. Grästrimmer med batteri? Jajamen. Du är redo.

Trimmertråd, trimmerhuvud & skyddsutrustning

Självklart erbjuder vi tillbehör i form av trimmertråd och trimmerhuvud, trimmertrådspole och bärsele. Tänk också på att köpa till andra viktiga säkerhetstillbehör, till exempel skyddsglasögon och hörselskydd.

Köp grästrimmer online och i butik

Få en välputsad trädgård och gräsmatta på nolltid med en grästrimmer från Granngårdens sortiment. Komplettera med extra tillbehör och rätt säkerhetstillbehör. Köp trimmer i butik nära dig eller direkt online på granngården.se.

Kategori & Filter
    • Populära
89 produkter

Visar sida 1 av 3