Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Handgräsklippare

Handgräsklippare – klimatsmart, klassisk & praktisk!👌 Perfekt för mindre gräsmattor, jämna gräsytor och ofta en manuell hjälte vid svåråtkomliga områden. Hitta en handgräsklippare med självslipande knivar hos oss på Granngården. Eller, som vissa säger: handjagare, cylinderklippare och cylinderklippare. En praktisk och motionsvänlig handgräsklippare förtjänar många namn.

En klassisk handgräsklippare är en av de mest pålitliga gräsklipparna som finns. Den handrivna gräsklipparen har klippt våra svenska gräsmattor i över 100 år och fungerar lika bra nu som då. Med en manuell klippare får du motion samtidigt som du gör det mest miljövänliga valet av gräsklippare.

Det bästa med den handdrivna gräsklipparen är nog dock att den ger dig en grön och tät gräsmatta. Detta tack vare den teknik som den använder för att klippa grässtråna på.

Hos Granngården hittar du vår egen handdrivna gräsklippare med uppsamlare. För dig som är nyfiken på att frångå manuell kraft erbjuder vi ett brett sortiment av batterigräsklippare, robotgräsklippare, eldrivna och bensindrivna gräsklippare.

Vem passar en handgräsklippare?

Den handjagade gräsklipparen lämpar sig bäst för små och jämna gräsytor. Har du en större tomt eller en gräsmatta med mycket hinder rekommenderar vi en batteridriven gräsklippare eller robotgräsklippare. En gräsklippare som är handdriven lämpar dig för dig som gärna använder kroppen och är villig att lägga lite tid på att klippa gräsmattan, varför inte se det som en del av vardagsträningen? Ett tips är att köpa rostskyddsolja så du kan smörja upp dem olika delarna så att gräsklipparen rullar friktionsfritt.

Cylindergräsklippare – 5 fördelar:

 • Grönare gräsmatta med cylindergräsklippare genom skonsam klippning som återger näring till gräsmattan.
 • Miljövänlig och avgasfri - den mest miljövänliga gräsklipparen på marknaden.
 • Inga bränsle- eller batterikrav - enkelt att använda med lite arbetskraft och ger samtidigt motion.
 • Tyst och enkel att förvara - minimalt buller och enkel ihopfällning för smidig förvaring.
 • Kostnadseffektiv - prisvärd alternativ som ger fantastiska resultat för din gräsmatta.

Handgräsklippare från Granngården

Granngårdens handjagade gräsklippare CK40 är utrustad med smarta och ergonomiska funktioner. Du kan själv bestämma klipphöjden så att du kan välja gräsets längd själv, och den klipper utmärkt även i låga hastigheter. Du kan bland annat köpa till en uppsamlare till din handdrivna gräsklippare om du vill slippa samla ihop gräset. Vår cylinderklippare har en klippbredd på 40 cm så du slipper gå många längder och passar utmärkt på gräsmattor upp till 250 kvm.

Välja manuell gräsklippare – tänk på detta!

 • Går det att ställa in handtaget efter din längd?
 • Går det att justera klipphöjd?
 • Är klippbredden tillräckligt bred så slipper gå onödiga längder?
 • Är gräsklipparen lätt att föra framåt?
 • Levereras handgräsklipparen med uppsamlare eller köps det till vid sidan av?
 • Finns det en ergonomisk design för bekväm användning?
 • Är den enkel att förvara och ställa undan?

Köp handgräsklippare online

Du kan köpa din cylindergräsklippare i en av våra butiker eller beställa online med hemleverans på granngården.se. Glöm inte att köpa till rostskyddsolja för att smörja in din gräsklippare vid behov, då håller den i många år. Ha en härlig trädgårdssäong!

Kategori & Filter
  • Populära
2 produkter

Visar sida 1 av 1