Gå till huvudinnehållet

Handgräsklippare

En klassisk handgräsklippare är en av de mest pålitliga gräsklipparna som finns. Den handrivna gräsklipparen -Handjägaren, manuell gräsklippare eller cylindergräsklippare som den också kallas för har klippt våra svenska gräsmattor i över 100 år och fungerar lika bra nu som då. Med en manuell klippare får du motion samtidigt som du gör det mest miljövänliga valet av gräsklippare.

Det bästa med den handdrivna gräsklipparen är nog dock att den ger dig en grön och tät gräsmatta. Detta tack vare den teknik som den använder för att klippa grässtråna på.

Hos Granngården hittar du vår egen handdrivna gräsklippare med uppsamlare. För dig som är nyfiken på att frångå manuell kraft erbjuder vi ett brett sortiment av batterigräsklippare, robotgräsklippare, eldrivna och bensindrivna gräsklippare.

Vem passar en handdriven gräsklippare?

Den handjagade gräsklipparen lämpar sig bäst för små och jämna gräsytor. Har du en större tomt eller en gräsmatta med mycket hinder rekommenderar vi en batteridriven gräsklippare eller robotgräsklippare. En gräsklippare som är handdriven lämpar dig för dig som gärna använder kroppen och är villig att lägga lite tid på att klippa gräsmattan, varför inte se det som en del av vardagsträningen? Ett tips är att köpa rostskyddsolja så du kan smörja upp dem olika delarna så att gräsklipparen rullar friktionsfritt.

Cylindergräsklippare - 5 fördelar

 • Du får en grönare gräsmatta med cylindergräsklippare! Eftersom klipparen inte sliter av grässtrået utan skär av dem med ett snyggt snitt, så återges näring av gräsklippet i gräsmattan. Denna mulcher-teknik används bland annat av robotklippare med en tät, snygg gräsmatta som resultat.
  • Miljövänlig! Den manuella gräsklipparen är den mest miljövänliga gräsklipparen på marknaden. Du slipper helt avgasutsläpp.

  • Med en handgräsklippare slipper du tänka på att köpa bensin eller ladda batterier, det enda som krävs är lite arbetskraft. En bonus är dessutom att du får god motion samtidigt som du klipper gräset.

  • Ljudnivå och förvaring. Slipp allt väsen och buller, en handjagare är tyst utan buller. Dessutom är det otroligt enkelt att fälla ihop och förvara en manuell gräsklippare.

  • Det är billigt med handgräsklippare jämfört med många andra gräsklippare. Trots det får du en fantastisk klippare som gör underverk för din gräsmatta.

Handgräsklippare från Granngården

Granngårdens handjagade gräsklippare CK40 är utrustad med smarta och ergonomiska funktioner. Du kan själv bestämma klipphöjden så att du kan välja gräsets längd själv, och den klipper utmärkt även i låga hastigheter. Du kan bland annat köpa till en uppsamlare till din handdrivna gräsklippare om du vill slippa samla ihop gräset. Vår cylinderklippare har en klippbredd på 40 cm så du slipper gå många längder och passar utmärkt på gräsmattor upp till 250 kvm.

Välja manuell gräsklippare - tänk på detta

 • Går det att ställa in handtaget efter din längd?
 • Går det att justera klipphöjd?
 • Är klippbredden tillräckligt bred så slipper gå onödiga längder?
 • Är gräsklipparen lätt att föra framåt?
 • Levereras handgräsklipparen med uppsamlare eller köps det till vid sidan av?
 • Finns det en ergonomisk design för bekväm användning?
 • Är den enkel att förvara och ställa undan?

Köp handgräsklippare online

Du kan köpa din cylindergräsklippare i en av våra butiker eller beställa online med hemleverans på granngården.se. Glöm inte att köpa till rostskyddsolja för att smörja in din gräsklippare vid behov, då håller den i många år. Ha en härlig trädgårdssäong!

Kategori & Filter
  • Populära
2 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier