Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Bensingräsklippare

Det är på sommaren gräsmattorna är som vackrast men det är viktigt att underhålla gräsmattan året om. En bensingräsklippare, bensindriven gräsklippare eller motorgräsklippare som de också kallas, är en tuff maskin som klarar jobbet i både blött och högt gräs. Gräsklipparen på bensin är det perfekta valet om du har en stor gräsmatta eller en tomt med mycket sly och nivåskillnader som kräver en stark maskin.

Hos Granngården hittar du några av marknadens bästa gräsklippare. Vi har bensindrivna gräsklippare i flera modeller från Stiga och STIHL. Välj bland bränslesnåla, mulcherklippare, tystgående, ergonomiska och självgående modeller av högsta kvalité. Vi erbjuder såklart även robotgräsklippare, åkgräsklippare, handgräsklippare och batteridrivna modeller.

Varför köpa en gräsklippare på bensin?

Bensingräsklippare är den vanligaste klipparen vi har i våra svenska hushåll. Det finns flera fördelar med att välja en bensinmaskin:

👉 Kraftfull gräsklippare: Är du ute efter en stark maskin som klarar höjdskillnader, sly och kuperad mark, eller bara har en riktigt stor gräsmatta? Då är bensinalternativet rätt för dig. Jämfört med andra alternativ är motorgräsklippare de starkaste maskinerna på marknaden.
👉 Längre klipptid: Jämfört med en batteridriven klippare har du en betydligt längre klipptid per tankning med en bensinmaskin.
👉 Självgående: Bensindrivna gräsklippare är självgående på så sätt att de har eget driv och du slipper manuellt föra maskinen framåt av egen kraft. Du sparar därmed både på rygg och energi.

Det finns såklart även nackdelar med att välja gräsklippare på bensin och de ska också nämnas. Framförallt är nackdelen att de inte är miljövänliga som till exempel batteridrivna och eldrivna gräsklippare. De avger avgaser, har högre utsläpp, högre ljudvolym, är tyngre och kräver generellt sett mer underhåll är andra alternativ. Är du ute efter en billig gräsklippare är detta inte rätt val då underhållet även består i att köpa bensin, vilket såklart är en kostnad du slipper med el- och batterialternativ.

Motorgräsklippare – så fungerar det!

Som man hör på namnet så drivs gräsklipparen av bensin och startas med ett startsnöre och håller inne handtaget. Men oroa dig inte över att du ska behöva stå och dra i snöret varje gång du ska klippa gräset. De flesta av våra bensingräsklippare har elstart för din bekvämlighet.

Vrid på nyckeln uppe vid handtaget och den är igång. Våra gräsklippare på bensin är självgående på så sätt att de har eget driv, som med motorns hjälp driver gräsklipparen fram. Du slipper alltså själv anstränga dig för att driva maskinen framåt.

Vilken bensingräsklippare är bäst?

I vårt sortiment hittar du ett stort urval av olika modeller. Vilken klippare som är bäst för dig beror mycket på vilket behov du har. Fundera på:

✔︎ Ergonomi: Det är viktigt att gräsklipparen är ergonomisk för maximal bekvämlighet när du arbetar med den. Ta därför alltid reda på vilka funktioner som finns för att öka ergonomi, som till exempel höj- och sänkbara handtag som kan ställas efter din kroppslängd. Se också över hur enkelt det är att ställa in klipphöjden och hur tung maskinen är.

✔︎ Hållbarhet och miljö: En bensinklippare är såklart ett sämre miljöval än en batteridriven eller eldriven klippare. Men vilken bensin ska du välja till din gräsklippare då? Vi rekommenderar Alkylatbensin, en renare variant av bensin som är bättre för både miljön, din hälsa och gräsklipparens motor.

✔︎ Uppsamlare: Är du ute efter en bensindriven gräsklippare med uppsamlare som gör att du slipper kratta och räfsa gräset efter klippningen? Vi har flera olika modeller med utkast och uppsamlare, så fundera över vilket behov du har.

✔︎ Mulcher: Är du ute efter en biogräsklippare/multiclip/mulcher-teknik? Mulcher innebär att gräsklippet klipps med fins snitt som fördelas och lämnas kvar i gräsmattan, och där fungerar som gödning. En stor bidragsfaktor till en grön och tät gräsmatta.

✔︎ Elstart: Har din bensindrivna gräsklippare elstart underlättas ditt arbete avsevärt, och du slipper dra i snöret varje gång du ska starta maskinen.

✔︎ Ljudnivå: En bensinmaskin låter ganska högt, så det är en bra idé att se över hur hög ljudnivå modellerna du är intresserad av har. Vissa har lägre ljudnivå, andra bullrar mer. Oavsett rekommenderar vi dig att vi investera i bra hörselskydd.

✔︎ Förvaring: Tänk över hur dina förvaringsmöjligheter ser ut i förhållande till hur enkel maskinen är att fälla ihop och ställa undan när den inte används.

Välj Alkylatbensin för miljön

Alkylatbensin är ett renare bränsle än vanlig bensin och innehåller färre ohälsosamma ämnen. Hållbarheten på bränslet är 10 gånger så lång som annat bränsle och klan lagras i många år utan tapp på kvalitet. Alkylat är en mer föräldad form av bensin som är bättre för både hälsa, miljö och motor. Det bidrar i sin tur även till mindre underhåll, så sot och avlagringar som finns i vanlig bensin saknas och därmed inte skadar motorn. Hos Granngården hittar du Aspen Alkylatbensin för 2-takts och 4-takts-motorer.

Basservice av gräsklippare

Du vet väl om att vi erbjuder basservice av din gräsklippare via Grannhjälpen? I servicen ingår allt från byte av tändstift, motorolja och luftfilter till slipning av knivar, säkerhetskontroll, rengöring och funktionskontroll.

Köp bensindriven gräsklippare online eller i butik

bensingräsklippare hos oss! Vårt utbud är brett och vår kompetens är stor, så tveka inte att höra av dig till vår kundtjänst via chett eller besöka vår duktiga personal i butik. Du kan klicka hem din klippare online med hemleverans eller köpa på plats i butik, beroende på vad som passar dig bäst. Lycka till med din nya klippare!

Kategori & Filter
    • Populära
7 produkter

Visar sida 1 av 1