Gå till huvudinnehållet

Robotknivar

Knivar till Robotgräsklippare - effektiv klippning av din gräsmatta. En robotgräsklippare kan underlätta gräsklippningen avsevärt, men för att få bästa möjliga resultat är det viktigt att välja rätt knivar. Även viktigt att regelbundet byta ut slöa knivar mot nya vassa knivar.

Här på Granngården hittar du ett stort utbud av knivar till din robotgräsklippare, som säkerställer en effektiv och jämn klippning av din gräsmatta. Vi erbjuder högkvalitativa knivar från ledande varumärken och till konkurrenskraftiga priser.

Knivarna kallas även robotknivar, reservknivar till robotgräsklippare, knivblad till robotgräsklippare

Knivar till robotgräsklippare - Välj rätt knivar för bästa resultat

Spana in vanliga frågor runt val av nya knivar till din robot här.

Vad bör man tänka på när man väljer robotknivar?

När man väljer knivar till sin robotgräsklippare är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som klippbredd, klipphöjd och vilken typ av gräs som ska klippas. Det är också viktigt att välja knivar som är kompatibla med den specifika modellen av robotgräsklippare man har.

Hur ofta bör man byta knivarna på sin robotgräsklippare?

Det är rekommenderat att man byter knivar flera gånger per säsong för optimalt klippresultat. Men också för att optimera livslängden på din maskin. Med skarpa och vassa knivar så behöver inte roboten jobba lika hårt vid varje klippning. Gräset i din gräsmatta får även ett rakare snitt som sliter mindre på gräset och främjar tillväxten av en tät gräsmatta.

För att välja rätt knivar till din robotgräsklippare är det viktigt att tänka på vilket märke och modell av gräsklippare du har. Varje gräsklippare är designad för att använda specifika knivar och det är därför viktigt att hitta de rätta. Hos oss hittar du ett brett sortiment av knivar till robotgräsklippare, från olika tillverkare och med olika egenskaper för att passa olika typer av gräsmattor.

Typer av knivar till robotgräsklippare

Återigen beroende på modell och varumärke av robot finns det lite olika typer av robotknivar att välja från.

Bladknivar

Bladknivar är de mest vanliga knivarna för robotgräsklippare och fungerar bra för att klippa gräs. De finns i olika former och storlekar och kan anpassas för att passa olika typer av gräsmattor. Bladknivar är nästan som rakblad och är lätta att byta ut och kan köpas i flera olika förpackningsstorlekar på Granngården.

Mulcherknivar för robotgräsklippare

De flesta robotgräsklipparknivarna maler (mulchar) ner gräsklippet i gräsmattan. Mulcherknivar är utformade för att klippa gräset i små bitar och sedan sprida ut dem jämnt över gräsmattan. Detta kan hjälpa till att organiskt gödsla gräsmattan och ge den ett jämnare utseende och en tätare känsla. Mulcherknivar är ett bra alternativ för de som vill ha en grönare och hälsosammare gräsmatta.

Oavsett vilken typ av knivar du väljer är det viktigt att byta ut dem regelbundet för att säkerställa att din robotgräsklippare fungerar på bästa sätt.

På Granngården hittar du allt du behöver för att hålla din robotgräsklippare i toppskick. Besök oss på granngården.se eller i en av våra fysiska butiker för att hitta rätt knivar för din robotgräsklippare idag.

Kategori & Filter
    • Populära
7 produkter

Visar sida 1 av 1