Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Smörjfett

När det gäller att hålla dina maskiner och verktyg i toppskick, är smörjfett en oumbärlig hjälpreda. Agrol, en ledande leverantör inom området, erbjuder högkvalitativt smörjmedel som säkerställer långvarig smörjning och skydd för dina maskiner på gården. Från lantbruksmaskiner till industriella applikationer - Agrols smörjfett är formulerat för att möta de tuffaste kraven. 🛠️💪

Kärt barn har många namn

Smörjfett, också känt som:

 • Smörjmedel
 • Fett
 • Maskinfett
 • Smörjolja

Mer om smörjfett

Här är några nyckelfakta som kan vara bra att känna till:

 • Hög prestanda: Fett från Agrol är designat för att ge optimal prestanda och skydd i krävande miljöer.
 • Långvarigt skydd: Det erbjuder långvarig smörjning och skyddar mot slitage och korrosion.
 • Användningsområden: Passar utmärkt för lantbruksmaskiner, industrimaskiner och andra tunga applikationer.
 • Temperaturbeständighet: Smörjfettet behåller sin effektivitet vid både höga och låga temperaturer.

Vanliga frågor om smörjfett

Vilka typer av smörjfett finns det?

Det finns flera typer, anpassade för olika applikationer och miljöer. Agrol erbjuder ett brett sortiment som täcker allt från standardfett till specialfett för specifika behov.

Hur väljer man rätt fett?

Det beror på vilken typ av maskin eller verktyg du ska smörja. Läs tillverkarens rekommendationer och välj ett fett som matchar dessa specifikationer. Agrols produkter är ofta ett säkert val tack vare deras höga kvalitet och mångsidighet.

Varför är Agrol Smörjmedel bättre?

Agrol är formulerat för att ge långvarig smörjning och skydd, vilket förlänger livslängden på dina maskiner. Deras produkter är också utvecklade för att klara av tuffa förhållanden, vilket gör dem till ett pålitligt val för både lantbruk och industri.

Kan man använda samma fett för alla maskiner?

Nej, det är viktigt att använda rätt typ för specifika maskiner och applikationer. Fel typ av fett kan leda till ineffektiv smörjning och potentiella skador.

Vad är skillnaden mellan smörjfett och smörjolja?

Smörjfett är tjockare och används ofta för att ge långvarig smörjning och skydd i högbelastade applikationer, medan smörjolja är tunnare och används för snabbare, lättare smörjning.

När är smörjfett bättre att använda än en olja?

Fett är bättre än olja när du behöver långvarig smörjning under höga belastningar och extrema förhållanden. Smörjfett stannar på plats bättre än olja och erbjuder utmärkt skydd mot slitage, korrosion och vatteninträngning (bra tätande förmåga). Det är idealiskt för applikationer som kullager, leder, och tunga maskiner där kontinuerlig smörjning är avgörande för att undvika skador och driftstopp.

Vad är smörjfett tillverkat från?

Det består huvudsakligen av tre komponenter:

 1. Basolja: Den primära smörjkomponenten som utgör cirka 70-90% av smörjfettet.
 2. Förtjockningsmedel: ca 10%. Ger fettet sin fasta form och stabilitet. Vanliga förtjockningsmedel inkluderar litium, kalcium och aluminiumkomplex.
 3. Tillsatser/additiv: ca 5%. Förbättrar prestanda genom att ge extra skydd mot oxidation, korrosion och slitage. Exempel på tillsatser är antioxidanter, korrosionsinhibitorer och EP-tillsatser (extremtryck).

Vilket fett till kullager passar bäst?

För kullager är det viktigt att välja ett fett som erbjuder både god smörjförmåga och skydd mot korrosion. Ett högkvalitativt litiumbaserat fett eller ett fett med syntetisk basolja och EP-tillsatser är ofta det bästa valet för kullager. Agrols smörjfett är ett utmärkt alternativ, eftersom det är designat för att möta de stränga kraven i industriella och lantbruksmiljöer.

Vad är universalfett?

Universalfett är en mångsidig typ av smörjfett som är utformad för att användas i en mängd olika applikationer och miljöer. Det är vanligtvis litiumbaserat och erbjuder en bra balans mellan smörjförmåga, skydd mot slitage och vattenresistens. Universalfett kan användas för allt från bilar och lantbruksmaskiner till industrimaskiner, vilket gör det till ett bekvämt val för många olika smörjbehov.

Köp hos Granngården

Oavsett dina smörjbehov, har Granngården rätt smörjfett för dig. Med Agrols högkvalitativa produkter kan du säkerställa att dina maskiner alltid är i bästa skick. Besök vår hemsida eller någon av våra över 100 butiker runt om i Sverige för att köpa ditt smörjfett idag. Snabbt, tryggt och enkelt! 🚀

Kategori & Filter
  • Populära
20 produkter

Visar sida 1 av 1