Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Trimmerhuvud

Trimmerhuvud till din grästrimmer – här hittar du rätt! Ett bra trimmerhuvud är avgörande för att din grästrimmer ska fungera optimalt. Granngården har ett brett sortiment av trimmerhuvuden i olika storlekar och modeller som passar till de flesta grästrimmers på marknaden. Enkla huvuden och mer avancerade huvuden med flera funktioner – du bestämmer!

Utöver trimmerhuvud kan det även kallas för trimmerhuvuden, trimmerhuvudet, trimmerhuvudet till grästrimmer, trimmerhead och trimmerkoppling när du letar efter produkter inom denna kategori.

Trimmerhuvud för bästa prestanda

För att säkerställa bästa prestanda när du trimmar är det viktigt att välja rätt typ av trimmerhuvud för din maskin och det arbete du ska utföra. Baserat på din motors storlek och centrumhål på riggröret kan du enkelt hitta det lämpliga alternativet. Det finns flera varianter att välja mellan, inklusive traditionella trimmerhuvuden med trådlindning och alternativ där du kan använda plastknivar eller enklare trådinsättningssystem.

Ett exempel på ett praktiskt trimmerhuvud är STIHLs AutoCut, som förenklar processen med att mata fram trimmerlinan. Genom en enkel rörelse slås trimmerhuvudet lätt mot marken medan du arbetar, vilket automatiskt matar fram ny tråd utan avbrott.

Vilket trimmerhuvud ska jag välja?

  • Välj ett huvud som passar till märket och modellen för din grästrimmer.
  • (Undantaget är Universalhuvud: Passar till de flesta grästrimmers på marknaden och är lätt att använda.)
  • Automatiskt matande huvud: Matar automatiskt ut mer tråd när det behövs, vilket gör arbetet mer effektivt.
  • Trimmerhuvud med blad eller plastknivar: Perfekt för tuffare gräs och ogräs, eftersom bladen är starkare än vanlig trimmertråd.

För en bredare kompatibilitet och användarflexibilitet finns också Trimmerhuvud Universal, som är utformat för att passa de flesta trimmers. Den stora fördelen med Trimmerhuvud Universal är dess anpassningsförmåga till olika maskiner och enkelhet i användningen.

Så här byter du trimmerhuvudet på din grästrimmer:

  1. Stäng av grästrimmern och ta ur batteriet eller koppla ur strömkällan.
  2. Lossa trimmerhuvudet genom att vrida det motsols tills det lossnar från trimmeraxeln.
  3. Fäst det nya trimmerhuvudet på trimmeraxeln genom att skruva det medurs tills det sitter fast.
  4. Kontrollera att det sitter stadigt genom att försöka dra bort det. Säkerheten går först!

Vanliga frågor:

Vilken tråd ska jag använda till mitt trimmerhuvud?

Det beror på vilken typ av huvud du har. Vissa huvuden kräver speciell tråd medan andra fungerar med vanlig trimmertråd.

Hur ofta behöver jag byta trimmerhuvudet?

Det beror på hur mycket du använder din grästrimmer. En grov riktlinje är att byta huvudet efter varje säsong eller när tråden är utsliten.

Köpa trimmerhuvud online

Oavsett vilken typ av trimmerhuvud du söker så har Granngården det du behöver. Besök oss online eller i butik för att hitta det perfekta trimmerhuvudet till din grästrimmer. Vi har många modeller att välja från!

Kategori & Filter
    • Populära
18 produkter

Visar sida 1 av 1