Gå till huvudinnehållet

Robotgräsklippare

En självgående robotgräsklippare passar alla med en gräsmatta och fördelarna är många. 🦔 Men du, tänk på igelkottarna! För att undvika att igelkottar tar skada bör du endast ha din robotklippare igång dagtid. Igelkottar kommer ut ur sina gömmor kvälls- och nattetid och riskerar då att skadas av din klippare, så var försiktig med våra vänner i trädgården.

Varför en robotklippare?

Enkelt! Du slipper göra det tunga jobbet själv med att klippa gräs och kan lägga tiden på andra saker. Utan ansträngning kan du låta roboten klippa så ofta det behövs och du slipper kratta och gödsla gräset lika ofta. Tack vare att gräset klipps ofta och bara lite varje gång så kommer mossa vantrivas i mattan. Det resulterar i en finklippt och mossfri gräsmatta. Din gräsmatta kommer dessutom älska din nya gräsklippare som lämnar gräsklippet efter sig som naturlig gödning. Det gör i sin tur gräsmattan grönare! Så luta dig tillbaka och låt roboten göra jobbet.

Tips! Komplettera gärna din robot med en grästrimmer om du har många stenar eller trånga områden i trädgården.

Om du behöver hjälp med service eller vinterförvaring? Se vad vi kan erbjuda dig och boka service för trädgårdsmaskin.

Det bästa med robotgräsklippare - topp 5

Det finns många saker som inbitna robotanvändare hävdar vara bästa kvaliteten. Vi har lyssnat på våra kunder och här kommer topp 5 fördelar med robot:

 • Du slipper klippa gräset manuellt! Med en robot sparar du både tid och kraft. Allt du behöver göra är att ställa in hur ofta din robot ska klippa, sen är det bara att luta sig tillbaka.

 • Det är inte bara arbetet med klippning och underhåll som du sparar in med en robot. Eftersom den klipper slumpvis över hela ytan får du även en vackrare och jämnare gräsmatta utan hjulspår.

 • Klippning med täta intervaller får gräset att skjuta sidorötter vilket gör mattan tätare och tränger bort mossa och ogräs. Dessutom trivs sniglar och mullvadar sämre tack vare den frekventa klippningen.

 • Robotgräsklippare klarar idag av en mängd olika problem som ojämna gräsmattor, smala passager och andra typer av hinder. De är utrustade med smarta funktioner och robotgräsklipparen klipper gräset helt perfekt, helt enkelt!

 • Det fina gräsklippet från klipparen blir kvar mellan grässtråna (kallas mulcherklippning) och ger en naturlig gödning till gräsmattan. Du får därför både en finare och grönare gräsmatta med robot.

 • Prisvärt och hållbart. Jämfört med för några år sedan är det idag betydligt billigare med robotgräsklippare. Om du investerar i en batteridriven robotklippare av hög kvalitet så håller den i många år vilket är bra både för plånboken och miljön.

Robotklippare och självgående gräsklippare - samma sak?

Många namn och benämningar för samma sak; Robotklippare och självgående gräsklippare och syftar på samma typ av produkt. En gräsklippare som är självgående och därmed fungerar som en robot. Du kan ägna din tid till annat och ändå få en grön och välklippt gräsmatta. Det är till och med så att gräsklipparrobot gör gräset ännu grönare, tätare och utan mossa jämfört med en traditionell gräsklippare. Detta just tack vare den det finklippta gräsklippet som lämnas kvar i gräsmattan som naturlig gödning.

Hos oss hittar några av marknadens bästa robotgräsklippare. De varumärken vi erbjuder är Gardena, iMow (från STIHL), Stiga och AL-KO. De har alla en lång historik av kvalitet när det gäller gräsklippare och trädgårdsmaskiner. Det betyder kvalitetssäkrade och testade robotgräsklippare oavsett vilket av varumärkena du väljer. Vi är stolta att kunna erbjuda dessa varumärken i vårt utbud för självgående gräsklippare och vilken som är bäst för dig avgörs av ditt behov.

Har du tid och intresse går det bra att lära sig och göra själv såklart. Vi har gjort en installationsguide med video som du kan följa.

Så väljer du robotklippare- 4 steg

Bestämt dig för att ge robotgräsklippare ett test? För att välja den robotklippare som är bäst för dig och din gräsmatta behöver du först fundera närmare på dina behov. Det gör du enklast genom att ställa dig 4 frågor:

 1. Hur stor gräsmatta har du? Storleken på gräsmattan av avgör i högsta grad valet av klippare och modell. I vårt sortiment finns modeller som klipper stora tomter upp till 5000m².

 2. Hur komplicerad gräsmatta har du? Ju fler svåråtkomliga utrymmen och hinder i gräsmattan desto kraftfullare och smartare maskin behöver du.

 3. Vilka behov har du? Vill du ha en SMART-robot som du enkelt styr med en app i mobilen så du inte ens behöver vara hemma för att klippa gräset (perfekt för sommarstugan). Eller nöjer du dig med en som startas på plats?

 4. Budget. Hur mycket vill du investera? Vad kan du tänka dig för pris robotklipparen? Söker du en roborgräsklippare som är bäst i test?

Budget är alltid en viktig fråga. Det finns både enklare och mer exklusiva gräsklipparrobotar på marknaden. De mest framstående märkena med ett högre pris, vilket är förståeligt. Men även kapacitet är en avgörande faktor för både priset, men också för att avgöra vilken modell och vilket märke av självgående gräsklippare just du ska välja.

En mindre gräsmatta (upp till 500 m2) möjliggör ett lägre pris även om du vill ha en beprövad och erkänt bra modell till lägre budget. Större gräsmattor (1500 m2 och över) innebär att det ställer högre krav på robotklipparens kapacitet och därmed högre budget.

Gardena Robotgräsklippare

Gardena är sedan 2007 ett av Husqvarnas viktigaste varumärken och tillverkar kvalitetsmaskiner som inte gör dig besviken. Husqvarnas robotgräsklippare under varumärket Gardena är bland de bästa och mest populära på marknaden. Du kan därför vara trygg i att Gardena kommer leverera hög kvalitet och robotklippare du kan lita på.

Gardenas robotar bygger på samma teknik som Husqvarnas toppmodeller, men ligger i ett mer prisvänligt segment. Ett bra val för din gräsmatta och för plånboken. Väljer du en Gardena kan du njuta av en kvalitetssäker maskin som ger en välklippt gräsmatta!

Vilken Gardena-modell?

SILENO Life

Nyheten SILENO Life passar gräsmattor upp till 1250m² med viss komplexitet. Denna modellen har många anpassningsbara funktioner och fjärrstyrd startfunktion som du själv ställer in, precis som med SILENO+. Klarar lutningar upp till 30%. Även LIFE-modellerna finns som SMART.

SILENO City

Sileno City passar komplicerade gräsmattor upp till 500m². Denna modell är anpassad för smala passager och klarar lutning upp till 25%. Modellen finns även som SMART, en uppkopplad robot som du styr enkelt via din smartphone, iPad eller dator.

Fördelar med Gardenas robot:

 • Optimalt klippresultat och en friskare gräsmatta.
 • Tyst gräsklippning och miljövänlig med lägre energiförbrukning.
 • Fungerar i regnväder och bland vattenspridare.
 • Lyftsensor - klippaggregatet stannar automatiskt när gräsklipparen lyfts.
 • Lutningssensor - knivarna stannar och roboten vänder vid för stark lutning för att inte välta.
 • Krocksensor - reagerar på hinder och navigerar runt föremål på gräsmattan.
 • Säkerhetsavstånd mellan knivarna och klipparens chassikant.
 • PIN-kod och larmfunktion som skyddar mot stöld.
 • Stoppknapp lättåtkomlig och väl synlig.

Gardena Smart System - styr din robot med en app

Gardenas senaste teknologi gör det möjligt styra ditt bevattningssystem och robotgräsklippare via en app i din telefon, iPad eller dator vart du än befinner dig. Skapa enkelt ett schema för när gräsklipparen ska börja klippa eller gräset skall vattnas, oavsett om du är på semester, på jobbet eller i hängmattan! Här kan du läsa mer om Gardena Smart System.

STIHL robotgräsklippare iMow

Ovanligt intelligenta klippare! iMow robot från STIHL är en självgående och effektiva klippare som ger toppresultat med minimal ansträngning. De utför jobbet åt dig vare sig väder och vind. Den klipper stora ytor på kort tid samtidigt som den finfördelar gräset vilket bidrar till en perfekt, grön gräsmatta. Din iMow anpassar själv hastighet efter lutning, gräslängd och fuktighet samtidigt som den är smart, och kommer ihåg hur mycket som är klippt och vad som återstår. En iMow robotklippare drivs dessutom av Iithium-lon batterier som inte avger avgaser.

I vårt sortiment av Imow finns prisbelönta modeller med dynamiskt klippschema och hög batterikapacitet.

Fördelar med iMow:

 • iMow erbjuder modeller som klipper ytor upp till 4000m² och klarar lutningar upp till 45%
 • Helautomatiska robotar som ger perfekt resultat vid varje klippning
 • Utrustade med dynamiskt klippschema och intelligent klippsystem
 • Utrustade med sensorer och stöldskydd som du själv kan justera efter behov
 • Klipphöjdsinställning i 15 steg mellan 20-60 mm - justeras enkelt med en stor vridknapp.
 • Avtagbar styrkonsol och ljus LCD-display
 • Dubbelsidig biokniv som finfördelar gräsklippet och återför näring och fukt
 • Enkel meny uppbyggd på bilder och lättläst, stor text
 • Störningsfri signal och tystgående maskin - ingen risk för att störa grannar och deras robotar!

Stiga robotgräsklippare

Väljer du en robotgräsklippare från Stiga får du inte bara ett fantastiskt klippresultat utan också tid över att göra det du egentligen vill. Stigas Auotoclip kan klippa stora trädgårdar upp till 5000m² och har modeller utrustade med GPS-system. Dessutom kan du styra din klippare enkelt med en app direkt i din mobil.

Fördelar med robot från Stiga:

 • Kan hantera mycket stora gräsmattor upp till 5000m² och hanterar lutning upp till 45%
 • Perfekt klippresultat tack vare intelligenta sensorer som känner av variationer i grästillväxt
 • Smarta regnsensor som kan pausas, inaktiveras eller justeras
 • Borstlös motor som sparar på energiförbrukning, är tystare och ger längre driftstid
 • Stora hjul med kraftigt grepp oavsett underlag
 • App för fjärrstyrning - styr din robot direkt från din mobil.
 • GPS-system som kartlägger terrängen, känner igen redan klippta områden och fortsätter där den slutade
 • Smarta egenskaper som gyroskop, eco-läge, lyft- och rörelsesensorer
 • Stöldsäker via lås med PIN-kod
 • Kantklippning - klipper längs med gräskabeln och garanterar därmed perfekt finish!

AL-KO Robotklippare

Köp robotklippare online och i butik

Köp din robotgräsklippare hos Granngården! Vi har modeller från Gardena, STIHL iMow, AL-KO och Stiga. Vi erbjuder även tillbehör som begränsningsslinga. Beställ online på granngården.se med hemleverans till dörren eller köp i din närmsta butik. Njut av din gräsmatta i vår och sommar, den kommer tacka dig!

Kategori & Filter
  • Populära
39 produkter

Visar sida 1 av 2

Kategorier