Gå till huvudinnehållet

Batteridriven Gräsklippare

En batteridriven gräsklippare är det moderna valet för miljömedvetna konsumenten.

Det är också det perfekta valet för dig som har en lite mindre gräsmatta eller normalstor villaträdgård, men funkar lika bra till större ytor. Den är smidig, tyst, lätt att hantera, snäll mot miljön och helt utan sladd. Med en batterigräsklippare slipper du hörselkåpor, bensin, närhet till eluttag - det räcker bara med att ladda batteriet! Idag har batterimaskiner utvecklats så pass mycket att de flesta utmanar både effekt och prestanda hos bensinalternativ. Dessutom klarar de flesta gräsklippare hos Granngården att klippa en normalstor gräsmatta på en laddning.

Batterigräsklippare från Ryobi, Stiga, Stigl, Viking mfl.

Hos oss hittar du några av marknadens bästa gräsklippare från Ryobi, Stiga, Stihl, Viking och Granngården. Självklart erbjuder vi flera modeller beroende på var du är ute efter. Bland annat hittar du batteridrivna biogräsklippare/mulcher som gör att du slipper ta hand om gräsklippet. Bioklippningen innebär att de avklippta grässtråna finfördelas och återförs till gräsmattan som värdefull näring och fungerar utmärkt som gödsel. Denna metod, mulcher, är precis samma metod som självgående robotgräsklippare använder och det som leder till en fin, tät, grön gräsmatta.

Är du på jakt efter en bensindriven eller elektrisk gräsklippare så erbjuder vi såklart det också. Du hittar dessutom allt från muli-gräsklippare till combi, modeller med bakutkast, uppsamlare och andra funktioner. Våra modeller är naturligtvis också utrustade med ergonomiska, justerbara och vikbara handtag vilket gör att de är bekväma och lätta att använda.

Det bästa med batteridriven gräsklippare - topp 5

 1. Den är sladdfri - du slipper tänka på eluttag eller riskera att köra över sladden. Dessutom kan du röra dig flexibelt över hela din tomt.

 2. Den är tyst - batteriklipparen har låg ljudnivå så du slipper störa grannar eller väcka tonårsbarnen med ljudet av klipparen.

 3. Den är ett bra miljöalternativ - till skillnad från en bullrig bensinklippare som ger ut avgaser är gräsklippare med lithiumbatterier betydligt snällare mot miljön.

 4. Lätt att använda, starta och förvara

 5. Billig i drift - du slipper onödigt underhåll och inköp av bensin. Väljer du dessutom en bensingräsklippare från Ryobi kan du använda samma batteri till 100+ verktyg i Ryobi One+ serien. Det innebär att du kan använda samma batteri som du har till din batteridrivna grästrimmer till exempel. Återanvändning när det är som bäst.

Vem passar en batterigräsklippare?

De flesta, skulle vi vilja påstå. Den passar dock utmärkt om:

 • Du har en lite mindre eller vanlig villaträdgård med en normalstor gräsmatta.

 • Du klipper gräset regelbundet och gärna när det är torrt ute (maskinen får jobba mer när det är vått).

 • Om du är ovan vid att hantera en gräsklippare. Batteriklipparen är väldigt lätt att starta, använda och förvara och därför ett superbra alternativ för dig som inte är så van. De är dock även populära hos proffsbrukare just för att de är så smidiga att använda.

 • Om du tycker det är viktigt med miljöaspekten. Batterimaskiner är betydligt bättre för miljön än de klassiska bensinmaskinerna.

 • Om du vill använda samma batteri till fler verktyg. Väljer du Ryobi One+ kan du göra just det, använda ett batteri till över 100 verktyg i serien.

 • Du vill slippa onödigt underhåll. Batterimaskiner utsätts inte för samma påfrestning som beninmaskinen, och du slipper därmed underhållet som tillkommer. Att välja batteri är billigare än bensin, helt enkelt.

Gräsklippare på batteri - effekt och kapacitet

Du behöver inte tumma på prestanda när du köper en gräsklippare på batteri. Idag är marknaden för batterimaskiner så pass utvecklad att de flesta batterier kan komma upp i samma styrka som en bensinmaskin. Alla batteriklippare drivs av uppladdningsbara batterier. Batterilängden varierar beroende på batteriets effekt och den maskin du väljer. Är gräset högt och vått får gräsklipparen anstränga sig mer och mer batterikraft krävs. Likaså om du har mycket sten och sly i gräsmattan. Vissa av våra modeller, som Stihl gräsklippare med batteri, kan du ha två batterier till samtidigt vilket ger dubbel kraft och mycket hög effekt, kapacitet och prestanda. Det är med andra ord batteriet till gräsklipparen som avgör hur kraftfull den är.

Köpa batteridriven gräsklippare - tänk på detta

Innan du ger batterigräsklippare ett test är det bra att fundera igenom:

 • Hur ser din gräsmatta ut? Är den stor eller lite, kuperad eller jämn? Ju mer komplicerad tomt, desto starkare batteri behöver du.

 • Går det att ställa in klipphöjd och justera handtag efter din storlek?

 • Hur mycket driv har gräsklipparen?

 • Hur lång laddningstid har batteriet?

 • Tillkommer extra batteri vid köp?

 • Vill du ha bakutkast, uppsamlare eller är du ute efter en mulcher-gräsklippare som återgödslar gräsmattan?

 • Är klipparen lätt att förvara och vika ihop?

När du svarat på de frågorna, är säkert många till, är det lättare att börja sålla i sortimentet. Du hittar några av marknadens bästa batteridrivna gräsklippare hos oss på Granngården. Självklart kan du både köpa batterigräsklippare online med hemleverans och på plats i butik, där vår duktiga personal gärna svarar på dina frågor. God klippglädje!

14 produkter

Visar sida 1 av 1