Gå till huvudinnehållet

Gräsklippare

Med en bra gräsklippare kan det både bli roligt och avkopplande att klippa gräset.

Hos oss på Granngården finns ett stort sortiment av klippare av högsta kvalitet för alla trädgårdar och gräsmattor. Vi har bensindrivna gräsklippare, batteridrivna gräsklippare och det finns även eldrivna gräsklippare. Vilket som är rätt för dig beror helt på hur din gräsmatta ser ut, vad som ska klippas.

Oavsett om du är amatör, yrkesproffs, har en stor eller liten gräsmatta så är vi säkra på att du hittar en klippare som passar just dig. Vi garanterar sig en maskin av högsta kvalitet som håller i många år om du tar hand om den på rätt sätt.

Innan du köper en ny gräsklippare -ta gärna vår hjälp!

Gräsklippare från Stiga, STIHL, Ryobi & Granngården

I vårt sortiment hittar du klippare från Stiga, STIHL, Ryobi och Granngården. Du kan köpa klippare online med smidig hemleverans, eller besöka din lokala butik där vår personal finns på plats med sin expertis. I sortimentet hittar du allt från batteridriven gräsklippare till självgående robotklippare, åkgräsklippare, bensindriven och elektrisk klippare. Självklart har vi flera olika modeller av combi- och multi-gräsklippare, riders, trädgårdstraktor, cylindergräsklippare och uppsamlare.

Vilken är bästa gräsklipparen för dig?

När du står inför valet av ny klippare finns det en del saker du behöver fundera igenom:

 • Hur stor gräsmatta har du? Har du en stor tomt kan en robot eller åkare vara ett skönt alternativ, för att slippa lägga för mycket tid på klippningen.
 • Hur komplicerad tomt har du? Om du har en slät gräsmatta utan mycket hinder som sten och svårnådda ytor, kan du välja i princip vilken klippare du vill. Har du däremot mer kuperad ya att klippa krävs en maskin med högre kapacitet och prestanda, kanske är en bensindriven klippare rätt alternativ då. En smart investering är också att investera i en grästrimmer, då kommer du åt alla skarvar och områden som klipparen har svårt att nå.
 • Hur mycket arbete vill du lägga ner? För dig som vill slippa manuell gräsklippning finns egentligen bara ett val; robot. En självgående robotklippare sköter sig själv och klipper gräset till perfektion medan du har tid över till annat. För dig som är beredd och tycker det är trevligt att klippa gräset fungerar en combi- eller multi bra.
 • Är du ute efter grannskapets grönaste gräsmatta? Även i detta fall är alternativet glasklart; robotklippare. Roboten lämnar det fina gräsklippet kvar i gräsmattan vilket fungerar som gödning. Denna metod kallas mulcherklippning och är det bästa valet för att uppnå en tät, fin och grön gräsmatta.
 • Är du ute efter en billig gräsklippare eller vill du ha en maskin som håller i många år? Hos oss hittar du enbart prisvärda kvalitetsmaskiner som garanterat gör jobbet och håller lång livslängd. För dig som vill ha ett billigare alternativ erbjuder vi även det, men utan att tappa på kvalitet.
 • Miljöaspekten, är det viktigt? Såklart tycker vi på Granngården. Om du har möjlighet är ett batteridriven klippare, handgräsklippare eller eldriven klippare såklart de mest miljövänliga alternativen. För dig som behöver en bensinmaskin finns dock ett mer miljövänligt bensinalternativ i form av alkylatbensin.
 • Ergonomi och komfort. Ja, de bitarna är minst lika viktiga som resultatet. Se över hur viktigt det är för dig med smidighet att ställa in klipphöjd, hur lätt maskinen är att hantera och driva (har den eget driv eller manuellt t.ex.) och om det går att ställa in höjd på handtag efter hur lång man är. Det är också värt att fundera över ljudnivån, hur lätt klipparen är att förvara och om den har elstart eller inte.

Välj rätt gräsklippare - Guide

Ta gärna del av vår smidiga guide som hjälper dig välja rätt klippare för dig. Här hittar du maskinguiden för gräsklippare.

Batterigräsklippare – det moderna alternativet

Fördelar med batteri:

 • Sladdlös
 • Låg ljudnivå
 • Ett mer miljövänligt alternativ - avgasfri!
 • Lätt att hantera och använda, lätt i vikt
 • Billig i drift - du behöver bara ladda batteriet
 • Perfekt för dig med "vanlig" villaträdgård eller liknande

Med batterimaskiner slipper du sladd och bullrig bensinmotor. Detta är ett mer miljövänligt och lätthanterligt alternativ då den saknar förbränning. I vårt sortiment har vi flera olika batteridrivna klippare från Ryobi, STIHL och Stiga.

Bensingräsklippare – kapacitet och prestanda

Fördelar med bensinmotor

 • Kraftfull motor och stark maskin
 • Lång klipptid
 • Bra för dig med komplicerad yta som kräver hög prestanda

En bensingräsklippare är klassisk och kraftfull med hög prestanda och kapacitet. Bensinmaskinen lämpar sig bäst för dig med stora behov och en mer kuperad yta att klippa. Motorn drivs på förbränning av bensin och klipper de flesta gräsmattor och grästyper. Alkylatbensin är rekommenderat för att driva den på bästa sätt.

Elektrisk gräsklippare och hybrid

Fördelar med elklippare:

 • Miljövänlig!
 • Kräver mycket lite underhåll
 • Lång klipptid
 • Låg ljudnivå
 • Avgasfri
 • En billigare klippare

En eldriven klippare passar bra för mindre gräsmattor, då det krävs relativt nära tillgång till ett vägguttag för eltillförsel. Nackdelen är just sladden, däremot är en stor fördel att eldrivna maskiner är helt och hållet miljövänliga. Väljer du hybridklippare får du det bästa av båda världar inom el. Hybridgräsklipparen drivs på elbatteri utan sladd, men kan enkelt kombineras med sladd för tillfällen då det skulle behövas. Perfekt för den större eller mellanstora gräsmattan där ett batteri kanske inte räcker hela vägen. Valmöjligheten är en frihet.

Modeller på gräsklippare – vad skiljer dem åt?

Ja, vad är egentligen skillnaden på de olika modellerna?

Kombigräsklippare

Combi är maskinerna som löser alla dina utmaningar. Med en combi har du möjlighet att välja mellan fyra olika klippfunktioner: uppsamling, multiclip, sidoutkast eller bakåtutkast. Perfekt för dig som har flera olika typer av behov på tomten.

Gräsklippare Multi

En multiklipp är en typ av mulcherklippare som finfördelar gräsklipp och sprider det under maskinen. Det som då händer är att din gräsmatta återgödslas naturligt varje gång du klipper den. Detta motverkar i sin tur mossa och hjälper din gräsmatta bli tät och fin. En annan bra sak är att du slipper krattning och märken efter gräsklippningen.

Cylindergräsklippare (handdriven)

En handdriven klippare passar dig som klipper ofta, inte har något emot lite kroppsarbete och vill ha full kontroll över resultatet. Klipper du ofta så låt grässpillet ligga kvar i mattan då klippt gräs är den bästa gödningen, men du kan också komplettera maskinen med en uppsamlare.

Uppsamlare till gräsklippare

Med en uppsamlande klippare får du omgående en väldigt ren gräsmatta. Perfekt för dig som har träd som släpper barr och löv på gräsmattan. Då kan du använda maskinen för att mala löv och gräs till en kompostsamling. Blandningen av löv och gräs från gräsklipparens uppsamlare blir en bra och naturlig gödsel att använda i trädgården.

Service av gräsklippare

Som med alla motordrivna maskiner kräver gräsklipparen underhåll och service för att hålla i många år. Vi på Granngården har gjort det enkelt för dig att serva din klippare via Grannhjälpen, med vår basservice för gräsklippare. Servicen är en förebyggande åtgärd för att du ska slippa dyra reparationer längre fram, och vi rekommenderar en service 1 gång om året.

Vill du själv serva din klippare så tänk på att kolla oljenivån regelbundet och att byta oljan efter ca 25 timmars gräsklippning. Att hålla knivarna vassa är viktigt för att klipparen ska skära av gräset med fina snitt. Är knivarna slöa sliter de av gräset vilket gör att topparna efter några dagar blir gula och gräsmattan börjar se sliten ut. Slipar gör du enklast med ett verkstadsbryne.

Är skadorna på knivarna för stora är det oftast ingen idé att försöka slipa till dem igen, eftersom det är svårt att slipa lika mycket på varje sida. Minsta lilla skillnad i balans gör att klipparen börjar vibrera och det kan på sikt skada motorn. Det bästa sättet att undvika förslitning på knivarna är att rensa gräsmattan från kvistar och dylikt innan du börjar klippa. Stenar och andra hårda föremål är självklart det värsta för knivarna.

Köp gräsklippare online hos Granngården

Hitta några av marknadens bästa gräsklippare och glöm inte bort viktiga tillbehör som alkylatbensin, skyddsglasögon och grästrimmer. Köp din klippare i våra butiker eller online på granngården.se med hemleverans. Lycka till med gräsmattan!

Kategori & Filter
  • Populära
27 produkter

Visar sida 1 av 1