Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Gräsklippare

Klipp till! Gräsklippare säger hej och omfamnar din gräsmatta. Välj bland batteridrivna gräsklippare, bensingräsklippare och handgräsklippare. Granngården erbjuder ett prisvärt sortiment från kända varumärken som Ryobi, Stiga och Stihl.

Så sant som det är sagt! Med en bra gräsklippare är det både roligt och avkopplande att klippa gräset. Hos oss på Granngården hittar du klippare av högsta kvalitet för alla trädgårdar och gräsmattor.

Gräsklippare: Stiga, STIHL, Ryobi & Granngården

Låt dig inspireras av bensindrivna gräsklippare och batteridrivna gräsklippare. Eller, för den lilla gräsmattan, en manuell handjagare. Självklart har vi också självgående robotklippare och åkgräsklippare.

Låt oss guida dig rätt: Här får du de klokaste tipsen inför ett gräsklipparköp! Du kan köpa klippare online med smidig hemleverans, eller så besöker du din lokala Granngården-butik där vår personal finns på plats med sin expertis.

Cylinder-, combi- & mulitclipgräsklippare

Alltså, hos Granngården har vi flera olika modeller av combi- och multi-gräsklippare, riders, trädgårdstraktor, cylindergräsklippare och uppsamlare. Och du! En annan smart investering är en grästrimmer. Då kommer du åt alla skarvar och områden som klipparen har svårt att nå. Jovisst! Din gräsmatta kallar snart till partaj!

Miljövänlig gräsklippare

Miljöaspekten då? Just precis. Detta är något som vi på Granngården tycker är viktigt. Om du har möjlighet är då en batteridriven klippare, robotklippare eller handgräsklippare de mest miljövänliga alternativen. För dig som behöver en bensinmaskin finns dock ett mer miljövänligt bensinalternativ i form av alkylatbensin.

Ergonomi och komfort

Ja, de bitarna är minst lika viktiga som resultatet. Se över hur viktigt det är för dig med smidighet att ställa in klipphöjd, hur lätt maskinen är att hantera och driva (har den eget driv eller manuellt t.ex.) och om det går att ställa in höjd på handtag efter hur lång man är. Det är också värt att fundera över ljudnivån, hur lätt klipparen är att förvara och om den har elstart eller inte.

Batterigräsklippare – det moderna alternativet

Fördelar med batteri:

  • Sladdlös
  • Låg ljudnivå
  • Ett mer miljövänligt alternativ – avgasfri!

Med batterimaskiner slipper du sladd och bullrig bensinmotor. Detta är ett mer miljövänligt och lätthanterligt alternativ då den saknar förbränning. I vårt sortiment har vi flera olika batteridrivna klippare från Ryobi, STIHL och Stiga.

Bensingräsklippare – kapacitet & prestanda

Fördelar med bensinmotor

  • Kraftfull motor och stark maskin
  • Lång klipptid
  • Bra för dig med yta som kräver hög prestanda

En bensingräsklippare är klassisk och kraftfull med hög prestanda och kapacitet. Bensinmaskinen lämpar sig bäst för dig med stora behov och en mer kuperad yta att klippa. Motorn drivs på förbränning av bensin och klipper de flesta gräsmattor och grästyper.

Modeller på gräsklippare – vad skiljer dem åt?

Kombi, multi eller cylinder. Ja, vad är egentligen skillnaden mellan de olika gräsklipparna? En snabbtitt 👇👇

Kombigräsklippare

Combi är maskinerna som löser alla dina utmaningar. Med en combi har du möjlighet att välja mellan fyra olika klippfunktioner: uppsamling, multiclip, sidoutkast eller bakåtutkast. Perfekt för dig som har flera olika typer av behov på tomten.

Gräsklippare Multi

En multiklipp, eller multiclip, är en typ av mulcherklippare som finfördelar gräsklipp och sprider det under maskinen. Det som då händer är att din gräsmatta återgödslas naturligt varje gång du klipper den. Detta motverkar i sin tur mossa och hjälper din gräsmatta bli tät och fin. En annan bra sak är att du slipper krattning och märken efter gräsklippningen.

Cylindergräsklippare (handdriven)

En handdriven klippare passar dig som klipper ofta, inte har något emot lite kroppsarbete och vill ha full kontroll över resultatet. Klipper du ofta så låt grässpillet ligga kvar i mattan då klippt gräs är den bästa gödningen, men du kan också komplettera maskinen med en uppsamlare.

Uppsamlare till gräsklippare

Med en uppsamlande klippare får du omgående en väldigt ren gräsmatta. Perfekt för dig som har träd som släpper barr och löv på gräsmattan. Då kan du använda maskinen för att mala löv och gräs till en kompostsamling. Bra och naturlig gödsel att använda i trädgården, helt enkelt.

Service av gräsklippare

Som med alla motordrivna maskiner kräver gräsklipparen underhåll och service för att hålla i många år. Vi på Granngården har gjort det enkelt för dig att serva din klippare via Grannhjälpen, med vår basservice för gräsklippare. Servicen är en förebyggande åtgärd för att du ska slippa dyra reparationer längre fram, och vi rekommenderar en service 1 gång om året.

Vill du själv serva din klippare så tänk på att kolla oljenivån regelbundet och att byta oljan efter ca 25 timmars gräsklippning. Att hålla knivarna vassa är viktigt för att klipparen ska skära av gräset med fina snitt.

Är knivarna slöa sliter de av gräset vilket gör att topparna efter några dagar blir gula och gräsmattan börjar se sliten ut. Slipar gör du enklast med ett verkstadsbryne.

Är skadorna på knivarna för stora är det oftast ingen idé att försöka slipa till dem igen, eftersom det är svårt att slipa lika mycket på varje sida. Minsta lilla skillnad i balans gör att klipparen börjar vibrera och det kan på sikt skada motorn.

Det bästa sättet att undvika förslitning på knivarna är att rensa gräsmattan från kvistar och dylikt innan du börjar klippa. Stenar och andra hårda föremål är självklart det värsta för knivarna.

Köp gräsklippare online hos Granngården

Hitta några av marknadens bästa gräsklippare och glöm inte bort viktiga tillbehör som alkylatbensin, skyddsglasögon och grästrimmer. Köp din klippare i våra butiker eller online på granngården.se med hemleverans. Lycka till med gräsmattan!

Kategori & Filter
    • Populära
41 produkter

Visar sida 1 av 2