Gå till huvudinnehållet

Röjsåg

När det verkligen är dags att röja upp i trädgården eller annan grönyta är röjaren ett bra verktyg. Röjsåg är en typ av motorsåg med roterande sågklinga på skaft. Den används ofta i en bärsele och är försedd med hornstyre/bikerstyre som likar ett cykelstyre. Vanligaste användningsområdet för en röjen är just att röja sly i skog och markområden.

Hos oss på Granngården kan du välja mellan bensindriven och batteridriven röjsåg från STIHL och Stiga. Självklart går det lika bra att beställa online som att köpa direkt i din Granngårdenbutik.

Skillnad på röjsåg och grästrimmer?

Skillnaden mellan grästrimmer och röjsåg med förbränningsmotor är en tunn linje ibland, men generellt kan man säga:

  • Röj lämpar sig för dig med tyngre behov som har mycket gräs och sly att röja, i en tuffare terräng.
  • Grästrimmer lämpar dig för mindre behov i trädgården, t.ex. för att putsa gräs runt rabattkanter där din robotklippare inte kommer åt riktigt.
  • Röj har oftare ett bikerstyre jämfört med ett öglehandtag på trimmers
  • Generellt sett är röjetyngre och har en högre motoreffekt än trimmern

En del modeller har medföljande trimmerhuvud och kan utrustas till att även utföra grästrimning. Detta är bra kombivarianter med allt-i-ett-lösning i en enda maskin.

Tips! Läs gärna vår guide som hjälper dig välja röjsåg eller grästrimmer.

Bensindrivna röjsågar

Bensindriven röj ger dig frihet och kraft till att utföra tunga jobb. Tänk på att alltid använda alkylatbensin som skonar dig och miljön. Till våra röjsågar i form av kombimaskiner medföljer trimmerhuvud med röj- och slyklinga, vilket ger dig ett bra allroundverktyg. Välj mellan enklare röj för trädgårdsarbete och våra kraftfulla röjsågar för professionellt röjningsarbete och skogsarbete.

Batteridriven röjsåg

För tystare och avgasfritt trädgårdsarbete har vi även batteridrivna röjare och grästrimmers från Ryobi. Du och dina grannar slipper buller och är miljövänligare när du arbetar med röjning. Vi har även ett brett sortiment av batteri-trimmers.

Röjsåg som trimmer i trädgården

Flera av våra modeller kan byggas om till grästrimmers, du behöver endast byta trimhuvudet. Ofta ingår också trimmerhuvud för gräs redan vid köp. Utöver extra trimmerhuvud kan du också hitta andra tillbehör till som röjsågsklinga, bärsele/röjsele och vinkelväxelfett till din maskin.

Tänk på säkerheten!

Att använda ordentlig skyddsutrustning när du arbetar med röj är lika viktigt vid såväl den enkla trädgårdstrimningen som den tunga skogsröjningen. Komplettera din maskin med rejäla arbetshandskar, skyddsstövlar, arbetskläder, skyddsglasögon samt hörselskydd.

Köp röjsåg hos Granngården

Vi har några av marknadens bästa maskiner från kvalitetsmärken som STIHL och Stiga. Köp din röjsåg online på granngården.se eller i din lokala butik.

Kategori & Filter
    • Populära
11 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier