Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Batteridriven Grästrimmer

Funderar du på att ge en batteridriven grästrimmer en chans? Helt rätt tänkt! Sladdlösa batteritrimmers är numera det naturliga valet på marknaden för bl.a. villaägare. Inte konstigt det heller, batterimodellen är inte bara flexibel, sladdlös och lätt att använda utan även betydligt mer miljövänlig än bensindriven modell.

En grästrimmer på batteri lämpar sig utmärkt för dig som vill klippa gräskanter, putsa rabatter eller trimma hörnor som robotklippare eller gräsklippare har svårt att nå. Har du stora ytor med mycket sly och stenar bör du istället välja en bensindriven eller eldriven trimmer.

I Granngårdens sortiment hittar du trimmers i från Ryobi och Stihl. Alla våra varumärken erbjuder batteriplattformar som passar både proffsanvändare och hobbyanvändare. Väljer du en modell från Ryobi kan du dessutom använda ditt batteri till över 50 olika verktyg och maskiner i Ryobi One+serien. Eller Ryobis 36V-system, Max Power. En plattform avsedd för större trädgårdar och är speciellt konstruerade för att arbeta med kraftfulla verktyg såsom motorsågar och gräsklippare.

Grästrimmer på batteri – framtidens maskin

Sladdlösa batteridrivna trimmers är både nutidens och framtiden maskin. För dig vill välja det moderna alternativet är det helt rätt väg att gå. Maskinen på batteri ger rörelsefrihet och flexibilitet - du behöver inte vara orlig att kapa sladdar eller bära runt på tunga bensinmaskiner. Idag har dessutom batteriteknologin kommit så långt att du utan problem kan trimma och klippa gräs på en laddning på normal trädgårdsyta.

Testa batteritrimmer – varför?

Det bästa med batterimodeller är nog rörelsefriheten och lättheten i användningen, men det finns en rad andra fördelar också. Batteri ett betydligt mer miljövänligt alternativ än bensin, vilket är ett stort argument till att välja batteri framför bensin, Kostnaden är en annan fördel. Batteriet laddas enkelt efter användning och du behöver inte återkommande köpa bensin eller nya maskiner om du råkat kapa sladden på din el-modell. Väljer du dessutom en maskin från Ryobi One+ kan du använda samma batteri till alla andra maskiner i serien, över 280 stycken!

5 anledningar till att välja batterigrästrimmer:

 • Sladdlösa och flexibla
 • Lätt vikt och lätta att hantera
 • Bra kapacitet - en laddning räcker för en normalstor trädgård
 • Mer miljövänligt alternativ
 • Prisvärda och billiga i drift (du laddar bara batteriet, till skillnad från inköp av bensin)

Batteri och trimmers från Ryobi & Stihl

Ryobi grästrimmer med batteri ONE+

Ryobi erbjuder något så unikt som en batteriplattform som är kompatibel med över 280 olika maskiner och verktyg i deras Ryobi batteri ONE+ serie. Det betyder att du kan använda samma batteri till alla maskiner i serien vilket minst sagt gör det värt att investera i en trimmer från Ryobi.


Batteridrivet 18 volt

18V är en standardplattform för batterier i sladdlösa verktyg. Detta batteri har bra med kraft för att passa såväl trimmers som häcksaxar och andra beskärningsverktyg. En trimmer med batteri 18V är lika lätt som en elektrisk maskin. Batteriet är lätt att starta och enkelt att använda. Tänk på att ju högre Ah desto kraftigare är batteriet och dess gångtid. I sortimentet finns även hybridmodeller med både el och batteri för att minimera risken för avbrott om du ska jobba på stora ytor.

Batteridrivet 36 volt
Ryobis 36V-system, Max Power, är plattformen avsedd för större trädgårdar och är speciellt konstruerade för att arbeta med kraftfulla verktyg. 36V passar större ytor och trädgårdar och är framtagna för kraftigare verktyg som gräsklippare och motorsågar. De är enkla att använda och lätta till vikten men tyngre än 18V. Välj 36V-batteri om du har en maskin med mer kapacitet och behov av längre och kraftigare gångtid.

Batterigrästrimmer Stihl

Stihl har flera olika batteriplattformar. Bland annat har den en "C-Line" Compact-serie för vardagsbehov och en "Pro-Line" som lämpar sig för proffs- och yrkesutövare. Deras 18V-system "D-Line" har batterier inbyggda direkt i maskinen. Stihls batteritrimmer har låg ljudnivå, lång batteridrift och enkel användning.

Välja batteritrimmer, el- eller bensintrimmer?

När du ska köpa grästrimmer är det viktigt att du funderar över vilka behov maskinen ska lösa och vilka förutsättningar din yta har. Fundera över:

 • Stor eller mindre tomt? För dig som har en stor tomt lämpar sig en sladdlös bensindriven- eller batteridriven trimmer bäst så slipper du ha åtkomst till ett eluttag.

 • Hur kraftfull maskin behöver du? ör dig som har mycket att röja lämpar sig en kraftfull bensinmaskin eller till och med en röjsåg allra bäst. För dig som vill trimma gräs på svårnådda ytor, eller putsa kanter som kanske roboten inte kommer åt, är en batteridriven modell ofta det bästa valet.

 • Ergonomi och flexibilitet. Är du van eller ovan användare av trimmer? För dig som vill komma igång snabbt och enkelt är en batterimodell enkelt att starta upp och använda.

 • Driftstid. Har du en stor tomt behöver du ett mer kraftfullt batteri. Ska du bara putsa lite kanter här och där behöver din trimmer inte ha lika lång driftstid.

Köp batteridriven grästrimmer hos Granngården

Gör en smart, prisvärt och fossilfritt val och köp en batteridriven grästrimmer online eller i din närmsta butik. Glöm inte heller bort att köpa tillbehör till batteritrimmern som trimmertråd och trimmerhuvud, skyddskläder, skyddsglasögon och batteriladdare. Lycka till!

Kategori & Filter
  • Populära
13 produkter

Visar sida 1 av 1