Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Vertikalskärare

Dags att testa vertikalskärare? Bra beslut! Gräsmatteluftaren är sannerligen gräsmattans bästa vän. Denna fantastiska maskin liknar en vanlig gräsklippare men har som uppgift att göra din gräsmatta grön. Vertikalskäraren luftar din gräsmatta samtidigt som den tar bort mossa - ett recept för grönt gräs. Genom att skära små lufthål i gräsmattan får gräsets rötter syre och dräneringen förbättras avsevärt. Samtidigt plockas mossa och dött material upp och näringen kan gå direkt till gräsmattan.

I Granngårdens sortiment finns elektriska vertikalskärare från Stiga och AL-KO. Beställ enkelt online eller köp i din närmsta Granngården-butik. Kom ihåg att alltid tillföra näring i form av toppdress eller dressjord, gödsel, trädgårdskalk och nytt gräsfrö efter att du använt din gräsmatteluftare.

Mossrivare, gräsmatteluftare eller vertikalskärare?

Kärt barn har många namn! Vertikalskärare är egentligen samma sak som både gräsmatteluftare och mossrivare. Eftersom maskinen lever upp till alla tre namn kallas den också olika saker beroende på vem du frågar. Oavsett vilket namn du föredrar så kan du lita på att maskinen:

  • Luftar gräset genom att skära små hål eller skåror vilket ger syre åt gräsrötterna och hjälper de söka sig neråt där de hittar näring och vatten
  • Stimulerar gräsrötterna att skära nya skott vilket ger en tätare och grönare gräsmatta
  • River och samlar upp döda rötter och mossa
  • Motverkar mossa
  • Hjälper till att skapa bättre dränering i gräsmattan

Gräsmatteluftare - så funkar det

Enkelt! Kör över gräset och låt maskinens valsar och uppsamlare sköta jobbet. Tänk på att gräset ska ha vaknat till liv och du med fördel ska ha klippt det ett par gånger innan du vertikalskär. Ofta är mars-april bra läge att ta fram mossrivaren beroende på var i landet du bor. När du kört maskinen färdigt är det viktigt att tillföra näring till skadade och torra områden i gräsmattan. Använd då toppdress eller gräsmattegödsel, trädgårdskalk och eventuellt efterså med nytt gräsfrö.

Hyra vertikalskärare eller köpa?

Många står i valet och kvalet mellan att köpa att hyra. Självklart ligger svaret i behovet. Generellt sett används maskinen ungefär en (ibland två gånger per år) under främst vår (mars-april) och/eller höst. Detta för att hålla en "normal" gräsmatta frisk, ge den nytt liv och skapa förutsättningar för nästa säsong. För en torr gräsmatta, som efter senaste sommarens torka, kan den behöva användas mer än så och i så fall flera gånger under sommarhalvåret. Livslängden på en maskin är lång, ofta köper du en och behåller den i många, många år. Ekonomiskt sett lönar det sig därför ofta att investera i en egen maskin istället för att hyra en mossrivare.

Köpa vertikalskärare online och i butik

Ge vertikalskäraren ett test! Beställ din gräsmatteluftare/mossrivare online med smidig leverans hem eller till närmsta utlämningsställe. Du kan också köpa din maskin direkt i butik där vår kunniga personal finns redo att hjälpa dig hitta rätt modell. Välkommen!

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
4 produkter

Visar sida 1 av 1