Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hörselskydd

Jobbar du med maskiner eller i en bullrig arbetsmiljö? Då har Granngården hörselskydd och öronproppar och annan skyddsutrustning som passar för olika ändamål. Ett hörselskydd är format med kåpor runt örat som fäster i en bygel som går över huvudet på hjässan. I vårt sortiment hittar du hörselskydd med bygel, samt om du vill ha med eller utan antenn och radio.

Ljudstyrka och frekvens

För våra öron är ljud skillnader i tryck som rör sig från ljudkälla till örat. I öronen översätts sedan ljudtrycket till elektriska signaler som hjärnan uppfattar och tolkar. Man mäter styrkan av ljudet i decibel (dB). Frekvensen mäter svängningar i sekund (Hz) och berättar tonhöjden i ljudet. Vid för stora påfrestningar kan örat gå sönder permanent, varför hörselskydd är viktigt att använda då ljudvolymen är hög. Ett fullgott hörselskydd bör reducera ljudstyrkan till 130 dB vid alla olika frekvenser. Ljud kan fortfarande upplevas som obehagliga trots hörselskydd, men den skadliga ljudstyrkan dämpas och undviker permanenta skador i öronen.

Hörselskydd i trädgården

För gräsklippning i trädgården eller trimmerröjning finns hörselskydd med nätvisir eller plexivisir att välja som skydd även för ögon och ansikte. Vi har även hörselproppar som passar för fritidsaktiviteter som konsert eller andra musikändamål.

Välj ett hörselskydd eller öronproppar som passar ditt arbete eller syfte från vårt utbud. Köp hörselskydd online på granngården.se.

Kategori & Filter
    • Populära
10 produkter

Visar sida 1 av 1