Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Elgräsklippare

Väljer du en elgräsklippare gör du en investering för både din gräsmatta och miljön. Elgräsklippare är ett utmärkt val för den som vill ha en miljövänlig gräsklippare och tyst lösning för att hålla gräsmattan snygg. De är tysta, lätta att använda och har inga avgasutsläpp. Men varför du ska välja en elgräsklippare? Hur du ska välja rätt modell? och för vem passar elektriska gräsklippare bäst?

Varför välja en elgräsklippare?

Elgräsklippare är de mest miljövänliga klipparna på marknaden, då de inte använder varken bensin eller lithiumbatterier. Att använda en elektrisk maskin är inte bara snällt mot den globala miljön, utan också den lokala miljön. En elgräsklippare har också fördelen att den är tyst och fri från avgaser, vilket gör den till ett utmärkt val för den som bor i stadsmiljö.

 • Miljövänlig - ur miljöhänsyn är elektriska maskiner inte bara snälla mot den globala miljön utan också den lokala miljön. Win win för alla.
 • Ljudnivån - slipp buller, vibrationer och hög ljudnivå. Jämfört med eb bensindriven gräsklippare är el tyst som en mus.
 • Fri från avgaser - du slipper helt avgaslukt och utsläpp vilket gör nytta både för din hälsa, din gräsmatta och miljön.
 • Lätt och enkel att hantera - gräsklipparen på el väger inte mycket. Det gör den också enkel att använda och driva även för den ovana användaren.
 • Billigt med elgräsklippare - det är betydligt billigare i drift med el än med bensin både då du slipper köpa drivmedel, men också då motorn kräver mycket mindre underhåll. Själva energikostnaden är också relativt låg.

Hur väljer jag rätt elgräsklippare?

Att välja rätt elgräsklippare beror på flera faktorer om du märker att ditt behov är större än vad elgräsklipparna generellt klarar av så välj en batteridrivna gräsklippare. De är starka och rejäla idag, och du slipper sladden! Och vill du verkligen spendera tiden med någonting roligare än att klippa gräs har vi ett brett utbud av effektiva robotgräsklippare.

 • Hur stor är din gräsmatta? Generellt sett brukar man säga att en elektrisk gräsklippare passar dig med en gräsmatta på unde 500 kvm. Det finns dock modeller som lämpar dig bättre om du har mindre, eller större, än så. Det spelar också roll hur komplicerad din tomt är, om det till exempel finns många nivåskillnader och annat i gräset. Undersök därför din tomt och jämför med de modeller som klippare som intresserar dig, för att se vilka som kan leva upp till dina behov.

 • Vilka funktioner är viktiga för dig? Det finns elektriska gräsklippare med uppsamlare, ergonomiska handtag och justerbar klipphöjd, handtagshöjd och annat. Titta på hur lätt din gräsklipparen är, dvs. hur mycket den väger, ljudnivå och hur mycket eget driv den har. Tänk igenom vad som är viktigt för dig och de som som ska använda klipparen för att göra ett bra val.

 • Hur lång sladd de eldrivna gräsklippare du är intresserad av? Man kan kanske tro att det är bra att ha så lång sladd som möjligt för att kunna vara flexibel. Faktum är dock att man med en längre sladd lätt fastnar i buskar, grenar och annat som ligger i trädgården. En sladd på ca. 20-25 m brukar vara optimalt ur användar- och säkerhetssynpunkt. Behöver du förlänga den kan du använda en förlängningsladd.

 • Förvaring - se över hur enkel klipparen är att förvara. Det glömmer man ofta att titta på men är minst lika viktigt som ergonomi för en bra användarupplevelse. Du ska inte behöva dra dig från att ta fram eller ställa in din klippare i förrådet.

För vem passar en gräsklippare på el?

En elgräsklippare passar särskilt bra för dig som har en mindre trädgård och som behöver ha närhet till ett eluttag. Eldrivna gräsklippare är lätta och enkla att hantera, och kräver mycket mindre underhåll än bensindrivna modeller. De är också ett utmärkt val för den som vill undvika höga ljudnivåer och avgasutsläpp. Kom ihåg! En elektrisk gräsklippare måste ha närhet till ett ellutag och att den därför inte är lika flexibel som en batteridriven eller bensindriven gräsklippare. Var också försiktig så du inte råkat köra över sladden när du klipper gräset, det är ovanligt men kan såklart hända om man är ovan eller distraherad.

Köp elektrisk gräsklippare online eller i butik

Köp din elgräsklippare online på granngården.se eller i våra butiker. Vi finns alltid på plats att svara på dina frågor via chatt eller muntligt i våra butiker.

Kategorier

0 produkter

  Visar sida 1 av 1