Gå till huvudinnehållet

Elgräsklippare

Väljer du en elgräsklippare gör du en investering för både din gräsmatta och miljön.

Faktum är att elektriska gräsklippare är de mest miljövänliga klipparna på marknaden då de varken är i behov av bensin eller lithiumbatterier. Det enda du behöver göra är att koppla in den till ett eluttag, smidigt och enkelt.Eldrivna gräsklippare passar dig som har en mindre tomt då du behöver ha närhet till just ett eluttag.

I Granngårdens sortiment hittar du allt från Stihl, Granngården och Ryobi elgräsklippare multiclip och combi till uppladdningsbara modeller i form av elgräsklippare på batteri. Dessa batteridrivna gräsklippare är ett modernt alternativ för dig som vill ha det bästa av båda världar. Vi har även traditionella bensingräsklippare och självgående batteridrivna gräsklippare i form av robotgräsklippare.

Fördelar med eldriven gräsklippare

Det finns flera fördelar med en elklippare:

  • Miljövänlig - ur miljöhänsyn är elektriska maskiner inte bara snälla mot den globala miljön utan också den lokala miljön. Win win för alla.

    Ljudnivån - slipp buller, vibrationer och hög ljudnivå. Jämfört med eb bensindriven gräsklippare är el tyst som en mus.

  • Fri från avgaser - du slipper helt avgaslukt och utsläpp vilket gör nytta både för din hälsa, din gräsmatta och miljön.

  • Lätt och enkel att hantera - gräsklipparen på el väger inte mycket. Det gör den också enkel att använda och driva även för den ovana användaren.

  • Billigt med elgräsklippare - det är betydligt billigare i drift med el än med bensin både då du slipper köpa drivmedel, men också då motorn kräver mycket mindre underhåll. Själva energikostnaden är också relativt låg.

Kom ihåg! En elektrisk gräsklippare måste ha närhet till ett ellutag och att den därför inte är lika flexibel som en batteridriven eller bensindriven gräsklippare. Var också försiktig så du inte råkat köra över sladden när du klipper gräset, det är ovanligt men kan såklart hända om man är ovan eller distraherad.

Vilken elgräsklippare ska jag välja?

Vilken eldriven gräsklippare du ska välja beror på en rad olika saker:

  • Hur stor är din gräsmatta? Generellt sett brukar man säga att en elektrisk gräsklippare passar dig med en gräsmatta på unde 500 kvm. Det finns dock modeller som lämpar dig bättre om du har mindre, eller större, än så. Det spelar också roll hur komplicerad din tomt är, om det till exempel finns många nivåskillnader och annat i gräset. Undersök därför din tomt och jämför med de modeller som klippare som intresserar dig, för att se vilka som kan leva upp till dina behov.

  • Vilka funktioner är vikiga för dig? Det finns elektriska gräsklippare med uppsamlare, ergonomiska handtag och justerbar klipphöjd, handtagshöjd och annat. Titta på hur lätt din gräsklipparen är, dvs. hur mycket den väger, ljudnivå och hur mycket eget driv den har. Tänk igenom vad som är viktigt för dig och de som som ska använda klipparen för att göra ett bra val.

  • Hur lång sladd de eldrivna gräsklippare du är intresserad av? Man kan kanske tro att det är bra att ha så lång sladd som möjligt för att kunna vara flexibel. Faktum är dock att man med en längre sladd lätt fastnar i buskar, grenar och annat som ligger i trädgården. En sladd på ca. 20-25 m brukar vara optimalt ur användar- och säkerhetssynpunkt. Behöver du förlänga den kan du använda en förlängningsladd.

  • Förvaring - se över hur enkel klipparen är att förvara. Det glömmer man ofta att titta på men är minst lika viktigt som ergonomi för en bra användarupplevelse. Du ska inte behöva dra dig från att ta fram eller ställa in din klippare i förrådet.

Köp elektrisk gräsklippare online eller i butik

Köp din elgräsklippare online på granngården.se eller i våra butiker. Vi finns alltid på plats att svara på dina frågor via chatt eller muntligt i våra butiker.

2 produkter

Visar sida 1 av 1