Gå till huvudinnehållet
Black Friday på Granngården

Black Friday 25 November 2022

Black Friday online på granngården.se och i butik!

 
 
 
 

Läs mer om Black Friday

Vad är Black Friday?

Den sista fredagen i november går Black Friday av stapeln. Men vad innebär det egentligen och varför finns det?

Vi börjar från början

Från början kommer shoppingsdagen från USA där Black Friday är ett informellt namn på fredagen som följer Thanksgiving. Den amerikanska högtidsdagen Thanksgiving infaller den fjärde torsdagen i november och fredagen som följer ses som startskottet på julhandeln. Detta är en långtgående tradition som pågått sedan 1950-talet. Det är med andra ord en stor REA-dag som kickar igång julklappsshoppingen. 

I Sverige tog dock Black Friday fart på riktigt under 2013. Då anammade svenska marknaden konceptet och började erbjuda produkter till kampanjpriser just under denna fredag. Idag har Black Friday blivit en stor REA-dag även hos oss i Sverige och inte minst hos Granngården! 

Namnet Black Friday - eller som vi kallar det - skördefredag!

Varifrån själva namnet Black Friday kommer ifrån finns det olika åsikter om. En del menar att det härstammar från företagsvärlden och att vända "röda siffror" till "svarta" siffror. Andra menar att det kommer från det faktum att det inträffar mycket trafikproblem och under just julhandeln. Idag används även termen "Black Weekend"  som har precis samma innebörd, men sträcker sig över en hel helg.

Black Friday -  i butik och online hos Granngården

Ofta har vi erbjudanden i både Granngårdens butiker och här på granngården.se. Välkommen till oss när det blir dags!

Köpa julklappar på Black Friday

Passa på att hitta och köpa juklappar till pojkvännen, flickvännen, mamma, pappa, vänner och dig själv bland alla våra Black Friday-erbjudanden. Många använder dagen som startskott för julhandeln där du kan köpa kvalitetprodukter till extra bra priser, så passa på du också!