Gå till huvudinnehållet

Jordförbättring

Oavsett hur bra kvalitet du har i din jord så kommer det märkas när näringsämnen i jorden sinar. För att undvika att odlingarna växer långsammare, bladen bleknar och blommorna blir färre är det viktigt att tillföra näring i form av jordförbättring.

Vad är jordförbättring?

Att jordförbättra innebär att man tillför näring och struktur till din befintliga jord för att ge den nya egenskaper. Har du köpt en billig planteringsjord kommer den också behöva förbättras, till skillnad från något dyrare jordar som innehåller betydligt mer näring och kvalitet. De jordsorter vi har hos Granngården är alla av högsta kvalitet och kräver oftast ingen övriga näring.

Som näring kan du egentligen använda all typ av organiskt material, till exempel näringsrik kompost eller torv. Det går lika bra att jordförbättra rabatt och pallkrage som dina växter inomhus. I Granngårdens sortiment finns dock flera olika typer av näringsförbättring speciellt framtagna med egenskaper som hjälper dina odlingar att växa och frodas. Vi har allt ifrån näringsrik gödsel för gräsmattan till maskgödsel, biokol, torv, trädgårdsjord, stenmjöl och lera.

Jordförbättra lerjord och sandjord

Lerjord: en tung men näringsrik jord. Den innehåller finkornigt material och torkar ut när det är för torrt, och blir för blöt när det är vått. Den är riktigt duktig på att behålla näring men har lite utmaningar i sin struktur. För att ge den bättre struktur och höja kvaliteten kan du jordförbättra den med kogödsel, torv och täckbark.

Sandjord: en lätt jord som består av småstenar i grova sandkorn. Den är mycket torr, har relativt lite näring och svårt att behålla fukt. Du kan förbättra sandjordens struktur och fukt genom att tillföra kogödsel, kompost, täckbark eller lera.

Jordkompisar - skapa din egen jord!

I serien "jordkompisar" hittar du en rad olika jordförbättrande ingredienser som du blandar i din jord för att ge den nya egenskaper. På så sätt kan du själv skapa din egen jord utifrån de egenskaper just dina odlingar behöver. Alla jordkompisar består av helt naturliga produkter med vilka du kan anpassa jorden för efter till exempel specifika växter. Du kan välja att använda en del av de som odlingssubstrat medan andra kan blandas tillsammans, för att ge jorden den där extra näring den behöver. Jordkompisarna består av olika sorter som alla tillför jorden olika egenskaper:

  • Odlingssand: ger jorden tyngd och struktur
  • Pimpsten: minskar vikten och ger jorden luft
  • Lera: ger fukt- och näringshållning
  • Biokol: gynnar näringshållning och mikroliv
  • Maskgödsel: tillför mikroliv och näring

Köp jordförbättring online och i butik

Beställ jordförbättring online på granngården.se med hemleverans direkt till din dörr eller köp i din butik. Har du frågor eller funderingar svarar vår duktiga personal i butik mer än gärna på dina frågor. Det går också bra att kontakta vår kundtjänst via chatt. God lycka med jorden!

Kategori & Filter
    • Populära
13 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier