Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hästfoder Pavo Podo Lac Pellets 20kg

Art.nr:1238881

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Pelleterat hästfoder anpassat för dräktiga och digivande ston. Med stopellets Pavo Podo®Lac förser du det ofödda fölet alla viktiga näringsämnen i förväg.
  • Pellets för dräktiga & digivande ston
  • Lättsmält koppar, zink & mangan
  • Innehåller det beprövade Podo-konceptet
  • Korrekt kalcium/fosfor-förhållande för dräktighet & digivning
  • Extra protein, magnesium & E-vitamin
  • Håller ston i optimal avelskondition & främjar maximal mjölkproduktion

Produktdetaljer

Utvecklingen av friska ben och leder är avgörande för en hästs hälsa och prestation. Näring spelar en väsentlig roll i detta och det börjar medan stoet fortfarande är dräktigt. Hästfoder Pavo Podo®Lac innehåller alla viktiga näringsämnen det ofödda fölet behöver och utfodras från de sista 3 månaderna av dräktigheten och under diperioden.

Med stopellets Pavo Podo®Lac förser du det ofödda fölet med alla viktiga näringsämnen i förväg. Stomjölk innehåller naturligt för lite koppar och zink för föl. Dessa är nödvändiga för t ex en god utveckling av ben, päls, organ och matsmältningsprocesser. Det är därför viktigt att öka mängden koppar under dräktighetens sista 3 månader så att det ofödda fölet kan bygga upp en reservtillförsel i levern genom navelsträngen. Under de 3 första levnadsmånaderna blir denna reserv gradvis tillgänglig och fölet kan använda den för en sund utveckling.

Under dräktighet och digivning är protein mycket viktigt. Energi- och proteinvärdena i foder kan dock variera kraftigt och är generellt i underkant. Pavo Podo®Lac innehåller därför, förutom en stor mängd E-vitamin, en hög halt protein och fett.

En del av Pavo Podo-konceptet - 3 steg till ett friskt föl!

Pavo har alltid forskat mycket kring det ultimata fodret för avelsvärlden och utifrån detta utvecklades det unika Pavo Podo®-konceptet. Konceptet består av produkter som är hoplänkade och stödjer det växande fölet med alla viktiga näringsämnen, särskilt under den avgörande perioden där leder och ben utvecklas.

Steg 1 - Stopellets Podo®Lac

Steg 2 - Fölpellets Podo®Start

Steg 3 - Unghästspellets Podo®Grow

Användning

För ston från 9:e månaden av dräktigheten (eller tidigare för att stödja god kroppskondition) till slutet av laktationen.

För ston som går ner i vikt under laktationen - Pavo PodoLac är speciellt utvecklad för att stimulera och stödja stoets mjölkproduktion. Vissa ston ger dock så mycket mjölk att det resulterar i ett magert sto och ett överviktigt föl. Om ditt sto går ner i vikt under laktationen kan du byta ut Pavo PodoLac mot Pavo Performance 6-8 veckor efter fölningen. Stoet får mycket energi, men mjölkproduktionen kommer att minska. Detta ger stoet möjlighet att återhämta sig. Byt gradvis till Pavo Performance vid behov (tidsram ca 2 veckor).

Innehåll: Vetegryn, Korn, Havre, Soja(böns)mjöl rostade non-GMO, Solrosfrömjöl, Rörmelass, Lusern, Sojaolja non-GMO, Linfrö, Kalciumkarbonat, Natriumklorid, Magnesium oxid, Öljäst, CellProtect

Detaljerad analys och rekommenderad giva hittar du i produktbladet under fliken Dokument.

Vill du köpa Hästfoder Pavo Podo Lac Pellets 20kg på pall?

En pall består av 28 säckar. Vid leverans av helpall krävs lossningshjälp med truck eller lastmaskin. Läs mer i våra köpvillkor.

Pavo hästfoder

Pavo vill att alla hästar ska hålla sig friska så att du och din häst ska kunna njuta av ett härligt och hästigt liv tillsammans. Din kärlek till hästar är Pavos inspiration och drivkraft för att utveckla högkvalitativt hästfoder och smakligt berikande tillskott på högsta nivå. Pavo är din hästs bästa matkompis!