Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Stängsel

Köp stängsel på Granngarden.se
Avgränsa, omfamna och värna om dina markområden, din trädgård och dina djur. Kvalitativa stängsel och elstängsel hos Granngården – med tillhörande stängselstolpar, stängselnät och elaggregat – förvandlar dina drömmar till verklighet. Från oss, till dig: värdefull information, guider, stängselkalkylator och de bästa stängselprodukterna på marknaden.

Lugn. Andas ut. Om du köper stängselstolpar hos Granngården så faller varken du eller stolpen på målsnöret. Kvalitet, styrka och hållbarhet – en självklarhet! Du förtjänar bara det bästa. Så välkommen till ditt stängselparadis!

stängsel hos granngården.se


Och givetvis hittar du precis allt du behöver inom stängsel och elstängsel hos oss på Granngården. Magiskt! 👇👇

Stängselstolpar

Stolpar är oumbärliga för att skapa hållfasta stängselstaket, och är tillgängliga i olika material och stilar. Glasfiber, plast och fjäderstål. En extra applåd till våra åttkantiga och tryckimpregnerade stolpar från Octowood. Ett av våra många starka varumärken.

Stabilitet: Stängselstolpar ger pålitlig stabilitet åt ditt stängsel.

Mångsidighet: Stolpar i olika material och modeller för att passa olika behov.

👉 Paddock・Grindstolpar・Plaststolpar・Metallstolpar・Glasfiberstolpar, med flera.

Stängselnät

Stängselnät och skyddsnät är din trygga kompanjon när du bland annat vill bygga hönsgård, hundgård eller hägna in din villaträdgård. I dessa fall utan elektricitet. Du kan också välja marknadens bästa elstängsel för att hålla får, kanin och smågris på plats i inhägnaden samtidigt som du skyddar mot räv, varg och vildsvin.

Effektivitet: Marknadens bästa elstängselnät för hållbar användning.

Säkerhet: Stängselnät ger trygghet för dina djur och skydd mot vilda djur.

👉 Hönsnät・Elstängsel・Putsnät・Fårstängsel・Hundstängsel・Viltstängsel, med flera.

Elstängselaggregat

Elaggregat för elstängsel ger säker strömförsörjning för ditt inhängnade område. Du väljer aggregat och tillbehör efter behov, och såväl elaggregat för hästhagar som alla andra elstängselaggregat har funktions- (3 år) och åskgaranti (1 år).

Pålitlig ström: Elstängselaggregatet ger stabil strömförsörjning.

Olika behov: Erbjuder olika aggregat anpassade för varierande ändamål.

👉 Elstängselaggregat・Granngårdens aggregatservice・Kretskort, med flera.

Stängseltråd & Elstängseltråd

Stängseltråd och elstängseltråd i olika varianter, och av bästa kvalitet, säkerställer ditt stängsels långsiktiga funktion. Kvalitativ stängseltråd är bättre rustad för att klara av olika väderförhållanden och påfrestningar.

Hållbarhet: Kvalitativ stängseltråd är mer tålig och har längre livslängd.

Långsiktig investering: Minskar behovet av reparationer och underhåll.

👉 Stängseltråd・Elband・Järnband・Elrep・Eltråd・Aluminiumtråd

Granngårdens stängselkalkylator

ℹ️ Du är redo. Du vill. Då har du definitivt hittat rätt. Kolla in Granngårdens stängselkalkylator – bästa hjälpen för ditt stängselprojekt – och steg för steg-guider om hur du väljer stängsel och bygger elstängsel. Heja dig!

Isolatorer till elstängsel

Isolatorer i elstängsel ser till att strömmen hålls inom tråden och förhindrar att den leds vidare i andra material. Här hittar du också tillhörande och flera varianter av handtag till elstängsel. Välj ett grindhandtag, och vips – du är ett steg närmare en hållbar och säker elstängsellösning.

Säkerhet: Isolatorer förhindrar att elektricitet leds bort från stängslet.

Miljöhänsyn: Grindhandtag av återvunnet material minskar påverkan på miljön.

👉 Grindhandtag・Grindisolator・Ringisolator・Bandisolator・Distansisolator・Fjädergrind, med flera.

Tillbehör till stängsel

Ditt stängsel eller elstängsel bugar och bockar. Utbudet av tillbehör är massivt. Heja oss! Här hittar du allt du behöver, och lite till, för att komplettera och uppgradera. Reparera och fixa. Stängseltillbehör är din guldgruva för ett lite enklare stängselliv, alltså.

Brett utbud: Här finns allt du behöver för att anpassa och förbättra ditt stängsel.

Smidigt underhåll: Stängseltillbehör och reservdelar som förenklar reparationsarbetet.

👉 Åskskydd・Jordspett・Stängselklubbor・Stolpdrivare・Nerslagsrör・ Jordborr, med flera.

Stängsel för hästar

🐴 Hästar är flyktdjur och reagerar starkt på synintryck. För att undvika allvarliga konsekvenser bör man undvika taggtrådsstängsel och istället använda tydligt synliga staket, som breda band, för hästar. Dessa stängsel minskar risken för skador. Elstängsel fungerar också som en psykologisk barriär, och hästar utvecklar snabbt respekt för dem efter en kort anpassningsperiod.

Stängsel för kor

🐮 Mjölkproducerande kor bör ha minst sex timmars bete varje dag under betessäsongen enligt svenska Jordbruksverket. Betessäsongens längd varierar beroende på plats, och exakt information finns på Jordbruksverkets hemsida. Elstängsel är en bra lösning eftersom kor snabbt lär sig att undvika dem, och om de ändå kommer i kontakt med elstängslet är det obehagligt snarare än farligt.

Stängsel för får

🐑 Får kan vistas utomhus större delen av året, och därför är det viktigt med ett pålitligt stängsel. Generellt ska får och getter beta ute under sommaren, under en sammanhängande period någon gång mellan 1 maj och 15 oktober, varierande beroende på plats i landet. Får är betesdjur som isoleras väl av sin ull och är mindre känsliga för elektrisk ström än vissa andra djur. Därför är det avgörande att ha ett pålitligt stängsel för att förhindra att de rymmer.

Stängsel för grisar

🐷 För att hålla grisar och svin säkra utomhus krävs pålitliga stängsel. Det finns alltid en risk att frigående grisar kan komma i kontakt med exempelvis vildsvin. Farligt, farligt. Rätt val av stängsel undanröjer detta. Beroende på lokal lagstiftning kan kraven inkludera både inre och yttre stängsel, medan i vissa områden kan ett inre stängsel vara tillräckligt.

Stängsel för rådjur

🦌 Rådjur och hjortar kan orsaka skador om de regelbundet besöker din trädgård eller ditt markområde. Tänk på att ett stängsel i detta fall bör vara tillräckligt högt eftersom dessa djur har en förmåga att hoppa högt och är svåra att avskräcka. Om du inte vill ha ett högt stängsel (1,80 meter som standard), kan du istället använda ett lägre nät med högre stolpar och inkludera en eltråd längs den övre delen för att förhindra intrång.

Vanliga frågor:

Krävs bygglov för stängsel eller elstängsel?

💬 Nätstängsel kräver inte bygglov, men kan ändå ändra ett områdes karaktär och enhetlighet. Därför är det alltid bra att fråga de närmaste grannarna innan åtgärden utförs. För att sätta upp ett elstängsel krävs vanligtvis inte något tillstånd. Det finns en internationell standard som reglerar uppsättning och användning av elstängsel. Vår rekommendation är, för att du ska känna sig helt trygg i ditt kommande stängselprojekt, att kontakta din kommun för rådfrågning.

Är det tillåtet att installera elstängsel runt sin tomt?

💬 Generellt sätt så monteras sällan elstängsel runt en villaträdgård. Men, om du är orolig för viltintrång så välj ett stängsel anpassat för just det. Följ alltid tillverkarens rekommendationer. Kontakta din kommun för att få korrekt och aktuell information om vilka regler och föreskrifter som gäller.

Är elstängsel farligt för hundar och katter?

💬 Om dina husdjur kommer i kontakt med ett elstängsel eller en elektrisk inhägnad behöver du inte vara orolig. Elstängsel använder extremt korta pulser av elektricitet som nästan inte passerar genom djurets kropp, utan bara leds över dess hud. Det framkallar en reaktion av överraskning, men utgör ingen fara för dina älsklingar.

Elstängsel till hund?

💬 Om du överväger att använda elstängsel för din hund så råder vi dig att vara väldigt försiktig, och fundera ett extra varv. Men om du tvunget måste ha ett elstängsel så se till att utomhusområdet är stort nog, att hunden kan nå stängslet från marken och att det är utformat på ett säkert sätt för att undvika olyckor. Säkerhet och välbefinnande för din hund bör alltid vara högsta prioritet. På Jordbruksverket kan du söka korrekt information och ställa frågor.

Stängsel & elstängsel hos Granngården

Köp allt du behöver inom stängsel och elstängsel. Du hittar hela vårt sortiment online på granngården.se inklusive snabb hemleverans. Du kan också besöka din lokala Granngården-butik för att se delar av vårt fina utbud. Rådfrågning på plats, dessutom.

Kategori & Filter
    • Populära
338 produkter

Visar sida 1 av 12