Gå till huvudinnehållet

Kogödsel

Kogödsel har använts i jordbruk och odling i urminnestider.

Detta traditionella gödsel fungerar allsidigt till det mesta i trädgården i form av växter, rabatter och odlingar. Det hjälper blommor att blomma, frukter att växa och rötter att rotas. Hos oss på Granngården hittar du några av marknadens bästa kogödsel från Hasselfors.

Varför kogödsel?

  • Innehåller allt växter och dolingar behöver för att växa. Är extra rikt på kalium och främjande för just frukter, blomning och rötter.

  • Allsidigt och långtidsverkande - kan användas till det mesta i din trädgård och fungerar bra som jordförbättring. Detta då gödslet främst består av mull vars mikroliv ger jorden en välmående sturktur.

  • Enkelt att gödsla med - med vår pelleterade kogödsel är det ingen risk att råka överdosera och bränna odlingarna. Smidigt och lätt för såväl nybörjare som proffs.

  • Allt kodgödsel hos Granngården kommer från svenska kor och är tryggt att använda till ätliga växter.

Kogödsel eller hönsgödsel?

Den gemensamma skillnaden mot häsgödsel/hönsgödsel är att att det innehåller mer kalium. Förutom det finns några ytterligare skillnader.

  • Skillnad mot hönsgödsel: enklare att använda då det inte finns risk att överdosera.
  • Skillnad mot hästgödsel: gödsel från kor håller betydligt mer fukt än hästgödsel och bryts ner långsammare, vilket i sin tur lämpar sig för dig som vill öka mullhalten i till exempel sandjord eller lerjord.

Så gödslar du

  • En bra idé är att använda gödslet som grundgödsel i dina planteringar och tillföra mer för varje år. Du strör enkelt ut den mängd du behöver och blandar in den i jorden med till exempel en trädgårdsspade.

  • Tänk på att gödsla på våren då växterna har bäst förutsättningar att ta till sig näringen.

Köp kogödsel i säck hos Granngården

Välkommen att köpa kogödsel till bra priser i din närmsta Granngårdenbutik! Vår duktiga butikspersonal finns alltid till hands att hjälpa dig få svar på just dina frågor.

2 produkter

Visar sida 1 av 1