Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Hydroponisk Odling

Med hydroponisk odling slipper du bära på tunga jordsäckar eller bo i villa för att komma igång med riktig odling. Du behöver egentligen bara tre saker för att komma igång: vatten, näring och ljus. Det handlar alltså om odling helt utan jord som du enkelt har inomhus, året runt! Eftersom odlingarna dessutom får optimalt med näring och syre sköter de sig helt själva upp till två veckor innan vattnet behöver bytas, inga problem att åka på semester med andra ord!

Hydroponiskt odling i olika former har funnits i urminnes tider, det sägs bland annat att Babylons hängande trädgårdar odlades på samma sätt för mer än 2000 år sedan. Idag har tekniken dock förfinats och med hjälp av smarta startpaket och system kan vem som helst odla enkelt inomhus. Hos oss på granngården.se hittar du det smarta startpaketet Harvy, ett hydroponiskt system komplett med odlingslåda, odlingspluggar, näringslösning och pluggkorgar. För dig som även vill odla på det traditionella sätter erbjuder vi såklart både odlingskragar för odling i pallkrage, jord, drivhus och andra odlingstillbehör.

Odla hydroponiskt hemma - så funkar det

Denna typ av odling är egentligen som vilken annan odling som helst. Skillnaden ligger i att den sker helt utan jord. Eftersom odlingen sker i vatten börjar du från noll på ett annan sätt än om du odlar i jord och därför krävs en annan typ av tillsättning av näring. Om du inte använder ett färdigt odlingssystem krävs att du har koll på hur mycket näring din odling behöver, vilket såklart avgörs av vad du odlar. Syretillförseln finns hela tiden i luftspalten mellan vattenytan och själva odlingen. Väljer du det enklaste och kanske roligaste alternativet med en startpaket eller system för hydro odling, är det dock svårt att misslyckas. Du kommer snarare märka hur mycket snabbare dina odlingar växer då de inte behöver leta efter näring och syre.

Kom igång!

Så enkelt att vem som helst kan komma igång! Allra lättast är om du köper ett färdigt hydroponiskt system som Harvy, som innehåller allt du behöver. Med det färdiga startpaket Harvy odlingslåda är du igång med din odling på 10 minuter!

Du kan också bygga din egen hydroponiska odling med hjälp av friskt vatten, en tålig odlingslåda, näringslösning, ljus, värme och koll på näringsbehovet. Sen behöver du fröer såklart och ännu enklare, färdiga odlingspluggar i torv.

Vad kan du odla?
Sallat och kryddor har perfekta förutsättningar för att odlas i vatten då de växer och kan skördas snabbt. Även chili, blommor och tomat lämpar dig för denna typ av odling.

Vart kan du odla?
Di kan egentligen odla vart du vill så länge det finns gott om ljus; i fönstret, på köksbordet, i en balkonglåda eller på en hylla. Och det bästa av allt? Du kan odla året runt, vinter, vår, sommar och höst!

Bygga hydroponisk odling - odlingslådan Harvy!

Det enklaste och bästa sättet att komma igång med hydro odling är genom ett färdigt system. Hos oss på Granngården hittar du Harvy - ett startpaket för hydroponisk odling. Startpaketet Harvy innehåller en komplett odlingslåda med lock, försådda odlingspluggar, pluggkorgar och hydroponisk näringslösning. Att komma igång tar dessutom bara 10 minuter!

Gör såhär:

 1. Sätt Harvy i ett fönster eller på en ljus plats. Komplettera med stående eller hängande växtbelysning om nödvändigt.
 2. Fyll på med vatten till översta strecket där det står "start".
 3. Häll i näringslösning 18 ml, sätt på locket efteråt.
 4. Sätt odlingspluggarna i pluggkorgarna och ta bort klisteretiketterna från pluggarna.
 5. Sätt ner pluggkorgarna i hålen på locket.
 6. Gör dig redo på skörd, inom 3 veckor har du frodiga odlingar!

Fördelar med odling i vatten

Det finns en mängd fördelar med hydro odling:

 • Du kan odla året runt!
 • Du behöver i princip bara vatten, ljus, värme och näring för att komma igång.
 • Odlingarna sköter sig själva, du kan lämna dem utan problem i upp till två veckor!
 • Det är riktigt kul och det går snabbt!
 • Du slipper bära på tunga jordsäckar och kan enkelt odla inomhus även om du bor i lägenhet eller trångbott.

Hydroponisk näringslösning

Att tillföra rätt typ och mängd av näring är avgörande för att lyckas. Därför är det allra enklaste att köpa en färdig näringslösning anpassat för hydro odling. Hos oss på Granngården hittar speciell växtnäring för odling i vatten.

Hydroponiskt system online på granngården.se

Vi på Granngården har allt du behöver för att odla i vatten. Välj och vraka bland färdiga startpaket, odlingspluggar, växtnäring och odlingslådor. För dig som även letar efter traditionella odlingstillbehör erbjuder vi även miniväxthus, drivbänkar, fröpåsar, krukor och växtlampor. Besök oss i butik eller beställ odlingstillbehör online på granngården.se!

Kategorier

Kategori & Filter
  • Populära
9 produkter

Visar sida 1 av 1