Gå till huvudinnehållet

Sprayflaska och Tryckspruta

Handla sprayflaskor och tryckspruta till odlingen hos oss. Så att dina små plantor och sticklingar får den allra bästa starten och tillväxten. En blomspruta har flera bra funktioner och användningsområden, perfekt i varje odlares hem.

  • Du kan höja luftfuktigheten för dina växter vilket är utmärkt för små späda plantor. Det passar även en mängd krukväxter som lever i en djungelmiljö med hög luftfuktighet ute i naturen. Med en sprayflaska kan du ge växterna en optimal luftfuktighet vilket ökar deras trivsel och förebygger angrepp från bl.a. trips och spinnkvalster.
  • När du behöver behandla dina växter mot ohyra kan en duschspruta med ohyrepreparat vara ett effektivt sätt att komma åt överallt i växtens bladverk. Tänk på att olika typer av preparat kan vara svåra att helt skölja bort så använd alltid en särskild sprayflaska för just det ändamålet.

För dig med mycket grönt liv i hemmet och ett stort odlingsintresse kan vi varmt rekommendera trycksprutor. De kallas även pumpsprutor. Genom att enkelt pumpa upp ett tryck i flaskan kan du sedan spraya en längre tid helt utan ansträngning. Väldigt smidigt och skönt för händerna! Trycksprutor är också utmärkt att använda för t.ex. ogräsättika mot ogräset ute i trädgården.

Vad ska man tänka på när du duschar sina växter?

  • Duscha aldrig växterna i gassande sol, det kan ge brännskador på bladen. Att med en vattenspruta spraya vatten direkt på växtens blommor är inte heller en god idé, de får ofta fula märken då.
  • För små späda plantor och sticklingar var försiktig så strålen inte är för koncentrerad och hård. De är ömtåliga i början!

Vi har allt du behöver för att lyckas med att förkultivera online på granngåden.se eller i butik!

Kategori & Filter
    • Populära
6 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier