Gå till huvudinnehållet

Såkrukor

Handla såkrukor och planteringskrukor i vårt breda sortiment. Vi har krukor för alla stadier av växternas tillväxt. Vi använder en såkruka eller en sticklingskruka när vi sår frön och sticklingar.

Såkruka av plast kan återvinnas och användas under många år framöver. En såkruka är en lite enklare kruka i tunnare plast som passar utmärkt att använda under den korta första tillväxtperioden. De håller också fukten väl och är mycket prisvärda. Fyrkantiga såkrukor är smarta för optimal placering på odlingstråg och odlingsbrickor för enkel vattning underifrån. Genom att de är mjukare och mer flexibla är det enklare att lirka ut plantan när det är dags för omplantering till större krukor. De har alla dräneringshål så att de enkelt kan suga upp vatten underifrån och vid vattning ovanifrån kan överskottsvatten lätt rinna ut så inte rotsystemet hålls alltför blött.

Planteringskruka är av en lite mer stabil plats för de växterna som har en längre utvecklingstid. Dessa krukor kan också användas till våra krukväxter som permanent innerkruka.

Fiberkrukor är miljövänliga och helt biologiskt nedbrytbara. De är tillverkade av återvunnen kartong dvs naturlig cellulosa. I en fiberkruka kan rötterna lätt växa ut genom krukan när den bryts ner och förmultnar efter utplantering. Det betyder att de inte behöver planteras om utan kan planteras ut direkt utan omplantering vilket skonar de unga späda plantorna från chocken de kan få när de planteras om i ny jord med en helt ny miljö som de får vid omplantering. Så du sparar tid i omplantering, växternas rötter skonas och får inget avbrott i sin tillväxt.

Biokrukor de både ser ut och känns som plast men är nedbrytbara och kan komposteras efter användning.

Använd alltid fröer av högsta kvalitet och en bra såjord för att ge dina odlingar en bra start. Om du förkultiverar tidigt på året rekommenderar vi dig att satsa på en riktigt bra växtbelysning. Det gör stor skillnad och du slipper få rangliga tomat och chiliplantor i år!

Vi har allt du behöver för att lyckas med att förkultivera online på granngåden.se eller i butik!

12 produkter

Visar sida 1 av 1