Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Markduk & Fiberduk

Hos oss på Granngårdens hittar du såväl markduk och fiberduk som markväv, barkduk, juteväv, bärnät, järntrådduk, odlingsnät och växthusplast. Vi har allt du behöver för att skydda dina odlingar mot väder och vind, skadedjur och enträget ogräs som gärna letar sig upp i pallkragar och planteringslådor.

Skillnad på markduk och fiberduk?

Markduk, som också kallas ogräsduk, används för att motverka problem med rot- och fröogräs som tar sig upp underifrån när du till exempel ska anlägga en rabatt. Genom att täcka jorden med en vävd markduk så släpps dessutom överskottsvatten igenom på ett bra sätt, vilket gör den lämplig att använda mellan gräsmattan och jorden i en odlingslåda. Markduk används också t.ex. under grusgångar för att hindra gruset från att vandra ner i jorden och förhindra ogräs i grusgången. Du kan också skapa praktiska gångar i kökslandet eller ute i trädgården med markväv i botten som sedan täcks med träflis, bark eller liknande material. Det går också bra att använda duken vid plantering direkt i jorden under den. Skär då ett kryss i duken och vik undan flikarna. Sen är det bara att plantera som vanligt och avsluta med att vika tillbaka flikarna. Markduken motverkar ojämnheter och släpper igenom luft och fukt.

Hur ska jag montera markduken?

  1. Förbered så inga skarpa stenar, rötter eller liknande sticker upp ur marken som kan skava och skada duken när området används.
  2. När du rullar ut markduken över önskat område ha ca 20cm överlappning så inte ogräset lyckas smita emellan.
  3. Ska enskilda växter planteras -skär kryss och plantera enligt önskemål.
  4. Ska en gång anläggas så fyll på med rejäl av träflis, bark eller sten efter önskemål. i trädgårdslandet är det också vanligt att gångarna täcks med halm, mycket dekorativt.

Fiberduk används för att skydda odlingar mot sol, vind och lättare frost och skadeinsekter. Genom att täcka odlingar och växter med duken ser du till att jorden inte blir uttorkad efter sådd och skapar ett behagligt och fuktigt klimat. Du kan också använda duken i kruka för att inte blanda till exempel jord och lecakulor. I vårt sortiment finns fiberduk för odlingslådor och pallkrage från Nelson Garden som skyddar mot väderelement och insekter. Fiberduken släpper igenom luft och fukt.

Skydda dina odlingar

Markduk

Håller ogräs borta och passar bra mellan underlag och planteringjord i till exempel en odlingslåda, när du ska anlägga rabatt eller vid stenläggning.

Fiberduk

Används för att täcka plantor och grönsaksland och skydda mot sol, vind, frost och skadeinsekter.

Marktäckväv och barkduk

Perfekt att använda som underlag för rabatter, träd, buskar eller stenar. Den hjälper dig att hålla ogräset borta samtidigt som den släpper igenom vatten och luft.

Juteväv

Skyddar mot kyla, vind och stark som och passar bra för bland annat rabattrosor, klätterrosor och vintergröna växter.

Bärnät

Skyddar buskar och fruktträd. Den saknar självklart knutar så fåglar kan vara i trädet utan att fastna. Bärnät är också perfekt för att skydda egenodlade frukt och bär samt tomater.

Odlingsnät

Bra för dig som behöver skydda kål och andra grödor mot insekter men inte vill ha en värmande effekt.

Järntråd

Slitstark och elförzinkad används järntråden för att sålla sand, sten och grus.

Växthusplast

Kallas även växthusfilm och hjälper till att skapa ett perfekt klimat i ditt växthus.

Köp markduk, fiberduk och annan väv i butik eller online på granngården.se.

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
18 produkter

Visar sida 1 av 1