Gå till huvudinnehållet

Markduk & Fiberduk

Hos oss på Granngårdens hittar du såväl markduk och fiberduk som markväv, barkduk, juteväv, bärnät, järntrådduk, odlingsnät och växthusplast.

Vi har allt du behöver för att skydda dina odlingar mot väder och vind, skadedjur och enträget ogräs som gärna letar sig upp i pallkragar och planteringslådor.

Skillnad på markduk och fiberduk?

Markduken används för att motverka problem med rot- och fröogräs som tar sig upp underifrån när du till exempel ska anlägga en rabatt. Genom att täcka jorden med en vävd markduk så släpps dessutom överskottsvatten igenom på ett bra sätt, vilket gör den lämplig att använda mellan gräsmattan och jorden i en odlingslåda. Det går också bra att använda duken vid plantering direkt i jorden under den. Skär då ett kryss i duken och vik undan flikarna. Sen är det bara att plantera som vanligt och avsluta med att vika tillbaka flikarna. I vårt sortiment finns markduk speciellt anpassad för växthuset Växa från GjordNära.

Fiberduken används för att skydda odlingar mot sol, vind och lättare frost och skadeinsekter. Genom att täcka odlingar och växter med duken ser du till att jorden inte blir uttorkad efter sådd och skapar ett behagligt och fuktigt klimat. Du kan också använda duken i kruka för att inte blanda till exempel jord och lecakulor. I vårt sortiment finns fiberduk för odlingslådor och pallkrage från Nelson Garden som skyddar mot väderelement och insekter.

Skydda dina odlingar

Markduk

Håller ogräs borta och passar bra mellan underlag och planteringjord i till exempel en odlingslåda, när du ska anlägga rabatt eller vid stenläggning.

Fiberduk

Används för att täcka plantor och grönsaksland och skydda mot sol, vind, frost och skadeinsekter.

Marktäckväv och barkduk

Perfekt att använda som underlag för rabatter, träd, buskar eller stenar. Den hjälper dig att hålla ogräset borta samtidigt som den släpper igenom vatten och luft.

Juteväv

Skyddar mot kyla, vind och stark som och passar bra för bland annat rabattrosor, klätterrosor och vintergröna växter.

Bärnät

Skyddar buskar och fruktträd. Den saknar självklart knutar så fåglar kan vara i trädet utan att fastna.

Odlingsnät

Bra för dig som behöver skydda kål och andra grödor mot insekter men inte vill ha en värmande effekt.

Järntråd

Slitstark och elförzinkad används järntråden för att sålla sand, sten och grus.

Växthusplast

Kallas även växthusfilm och hjälper till att skapa ett perfekt klimat i ditt växthus.

Köp markduk, fiberduk och annan väv i butik eller online på granngården.se.

23 produkter

Visar sida 1 av 1