Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Odlingspluggar & Torvbriketter

Odlingspluggar och Torvbriketter – kärleksduon för tidig frösådd och snabb tillväxt av små plantor. Förkultivera inomhus och få den bästa starten på odlingssäsongen. Du är redo. Grön succé i sikte. Heja dig!

odlingspluggar på granngården.se

Förodla med odlingspluggar & torvbriketter

Optimera din förodling med odlingspluggar och torvbriketter. Här trivs fröna i det porösa materialet med god rotbildning och långvarig fuktbevaring. Perfekt för din tidiga frösådd och snabba tillväxt av små plantor.

För småskalig odling (hejdå till stora jordsäckar inomhus) är briketter och pluggar idealiska. Fantastiska rotningskuber, alltså, som håller rötterna lagom fuktiga för optimal tillväxt. Du kan också placera dina odlingspluggar i ett pluggbrätte. Denna pluggbox låter varje enskild planta och få växa till sig ostört – utan att trassla in sina rötter i andra plantor.

Odlingsbriketter funkar även fint för att rota sticklingar. Skapa ett djupare hål i pluggen eller briketten och sätt ner sticklingen – ett smidigt sätt att föröka dina favoritväxter.

Kort introduktion till dina nya vänner. Knack, knack! Vem där? 👇👇

Odlingspluggar: Små, kompakta kuber tillverkade av kokosfiber, torv och en nypa näring. Komposterbara och idealiska för hydroponisk odling (utan traditionell jord), i kruka eller utomhus.

Torvbriketter: Komprimerade block av sammanpressad och gödslad torv. Hos Granngården är det svenskproducerade briketter från Nelson Garden som vinkar hej!

4 x superkraft!

Odling med pluggar och torvbriketter erbjuder flera fördelar för frösådd och tidig tillväxt av plantor. Här är fyra 👇👇

Optimal grogrund: Odlingspluggar och torvbriketter skapar den perfekta grunden för frösådd och tidig tillväxt, med en sammansättning och struktur som främjar en hälsosam rottillväxt.

Kontrollerad miljö: Genom att använda pluggar och briketter får du en kontrollerad miljö för frösådd, särskilt fördelaktig under den kritiska fasen av tidig tillväxt. Rätt förhållanden kan påskynda tillväxten och stärka plantorna.

Enkel omplantering: Odlingspluggar och torvbriketter fungerar som effektiva ersättare för traditionell jord, vilket gör omplantering av plantor till större krukor eller trädgårdsland enklare.

Förbättrad fuktreglering: Odlingspluggar och torvbriketter behåller fukt effektivt, skapar en gynnsam miljö för fröna och undviker uttorkning under tidiga tillväxtsteg.

Grön succé – steg för steg!

Så, väx, blomstra! Pluggar och briketter gör din förodling till succé. Här är din steg-för-steg guide 👇👇

  1. Vattna försiktigt mitt i briketten med ljummet vatten. Efter cirka 15 minuter expanderar den till sin fulla storlek.
  2. Så ett par frön i varje brikett eller plantera en stickling. Notera information om grobarhet på fröpåsen.
  3. Plocka bort svaga groddar när fröna börjar gro, och ge de starkare plantorna gott om plats.
  4. Håll briketterna fuktiga med hjälp av sprayflaska eller genom att vattna underifrån för optimal rottillväxt.
  5. Använd gärna ett minidrivhus för att skapa ett optimalt mikroklimat för dina späda plantor.
  6. För extra hjälp, använd en värmematta för optimal rottemperatur.
  7. Placera i ett ljust läge. En bra växtbelysning, för ökad ljusnivå, uppskattas av växande plantor.
  8. Vid omplantering: peta enkelt upp pluggen från pluggbrättet underifrån.


💚 Sådär ja! Plantorna planteras sedan om i en större kruka, i trädgårdslandet, rabatten eller i en pallkrage. Halleluja!

Handla hos Granngården

Hos Granngården hittar du rätt pluggar och briketter till din förodling och förkultivering. Köp odlingspluggar och torvbriketter – online på granngården.se eller i någon av Granngårdens 100+ butiker.

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
4 produkter

Visar sida 1 av 1