Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Narcisser

Narcisser - Färgglada Vårlökar att plantera i din trädgård. Narcisser är en av de mest populära vårlökarna som finns att plantera i trädgården. Med sina vackra blommor i olika färger och former är narcisser en färgklick som signalerar att våren är på ingång. Hos Granngården hittar du ett brett sortiment av narcisser som du kan köpa online eller i en av våra fysiska butiker.

Narcisser är också känt som påskliljor och är en populär vårlök att plantera i trädgården. Andra namn för Narcisser inkluderar trumpetliljor, högtidliljor och löjtnantshjärtan.

Välj bland olika sorters Narcisser

Narcisser finns i olika färger, former och storlekar. Hos Granngården hittar du bland annat stora trumpetformade Narcisser, små miniatyrer, och hybrid-narcisser med flera färger i samma blomma. Välj bland sorterna och skapa din egen mix av narcisser som passar din trädgård.

Så här planterar du Narcisser i din trädgård

Narcisser är enkel att plantera och kräver inte mycket skötsel. Här är några enkla steg för att plantera Narcisser:

  1. Gräv ett hål som är 10-15 cm djupt och placera narcisslöken i hålet med den spetsiga sidan uppåt.
  2. Fyll på med jord och vattna rikligt.
  3. Täck över området med ett lager av torv eller löv för att skydda narcisslökarna från kyla.

Tips för att sköta om dina Narcisser

Narcisser är relativt lättskötta och kräver inte mycket underhåll. Här är några tips för att sköta om dina Narcisser:

  • Vattna regelbundet under våren och sommaren, men se till att inte övervattna.
  • Ta bort vissna blommor för att främja nya blommor.
  • Låt lövverket torka naturligt efter blomningen och klipp sedan ner det till marknivå.

Vanliga frågor om Narcisser:

Här är några vanliga frågor våra kunder har om Narcisser:

Vad är Narcisser?

Narciss är en växt som tillhör Amaryllidaceae-familjen och har klockformade blommor. Det finns många olika sorters narcisser, men de flesta har en trumpetformad central skälk och sex yttre kronblad.

När ska jag plantera Narcisser?

Narcisser bör planteras på hösten eller tidigt på våren när marken är mjuk nog att arbeta med. De behöver en sval och fuktig period för att utvecklas, så det är bäst att plantera dem på hösten innan marken fryser. Att använda ett lökjärn är snabbt och smidigt vid planteringen! Och behöver du ha kontroll exakt vart lökarna är (om de t.ex. behöver tas upp efter säsongen) så är en lökkorg utmärkt.

Hur djupt ska jag plantera Narcisser?

Narcisser ska planteras ungefär 2-3 gånger djupare än lökens höjd. Det betyder att om en lök är 5 cm hög, ska den planteras 10-15 cm djupt.

Hur vårdar jag Narcisser efter att jag har planterat dem?

Narcisser behöver inte mycket skötsel efter att de har planterats. Du kan vattna dem regelbundet under vår- och sommarsäsongen och gödsla dem med en balanserad gödsel en gång i månaden.

Hur vet jag när det är dags att skörda mina Narcisser?

Narcisser är redo att skördas när de blommar och kronbladen har öppnat sig fullt. Skär stjälken nära basen för att ta bort blomman och undvik att skada löken.

Köpa narcisser - vårlökar

Narcisser är en vacker och enkel växt att odla och kan lägga till en touch av färg till vilken trädgård som helst. Hos Granngården kan du hitta högkvalitativa narcisslökar som är perfekta för trädgårdsentusiasten. Besök vår hemsida eller våra butiker för att hitta det du söker. Odla Narcisser och njut av dess skönhet år efter år!

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
15 produkter

Visar sida 1 av 1