Gå till huvudinnehållet

Värmematta och Jordvärmekabel

Handla värmematta till odlingen hos oss. Så att dina små plantor och sticklingar får den allra bästa starten och tillväxten. En värmematta använder man för att ge en trivsammare miljö och temperatur för växternas rötter och då bidra till snabbare rottillväxt. Dina frön gror snabbare med ökad grobarhet och sticklingar får en högre överlevnadsgrad!

De bör gärna användas tillsammans med ett miniväxthus för att minska avdunstning och bibehålla fuktigheten för de späda plantorna.

Det är tack vare undervärmen som fröerna gror snabbare och säkrare. Du kan ställa minidrivhus, odlingstråg eller krukor med fat direkt ovanpå värmemattan. Mattans värme bidrar till ökad avdunstning från jorden så säkerställ att miniväxthus har tillräckligt bra ventilation. För att minska din elförbrukning är det utmärkt att ha ett isolerande material under mattan, t.ex. en frigolitskiva, som gör att all värme från mattan går uppåt -mot rötterna!

När dina små plantor har fått sina karaktärsblad (dvs de första bladen som ser ut som växtens ordinarie bladverk, inte det allra första bladparet en liten grodd får) då behöver du inte undervärmen mer.

För dig som vill förlänga säsongen på större ytor, t.ex. ute i växthus har vi också värmekablar som kan fördelas ut i jorden. Deras funktion är motsvarande värmemattans men avsedd för större ytor.

Vi har allt du behöver för att lyckas med att förkultivera online på granngåden.se eller i butik!

Kategori & Filter
    • Populära
3 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier