Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Påsklilja & Pingstlilja

Påskliljor och Pingstliljor - Odla påskens och pingstens favoritblommor med lökar från Granngården! Välkommen till Granngårdens sortiment av lökar och knölar för påsk- och pingsthögtiderna. Här hittar du allt du behöver för att odla påskliljor och pingstliljor. Granngården är en ledande återförsäljare av trädgårdsprodukter med både fysiska butiker och en e-handel.

Påskliljor och pingstliljor är känt under många namn, exempelvis narcisser, daffodil, påsknarciss, påskblomma och pingstnarciss. Det finns flera olika sorter av dessa lökar och knölar, och de är enkla att odla både utomhus och inomhus.

Påskliljor och Pingstliljor

Kär höstlök med många frågor om hur en optimalt tar hand om, planterar och lyckas med odlingen. Vi går genom några av de vanligaste frågorna och undringarna nedan.

  • Hur odlar jag påskliljor och pingstliljor?
  • När ska jag plantera påskliljor och pingstliljor?
  • Vilka olika sorter av påskliljor och pingstliljor finns det?
  • Kan jag odla påskliljor och pingstliljor inomhus?

Hur odlar jag påskliljor och pingstliljor?

Det är enkelt att odla påskliljor och pingstliljor. Du behöver en solig eller halvskuggig plats och en väldränerad jord. Plantera lökarna med spetsen uppåt och täck dem med jord. Vattna efter behov och se till att jorden inte blir för blöt.

Att använda ett lökjärn är snabbt och smidigt vid planteringen! Och behöver du ha kontroll exakt vart lökarna är (om de t.ex. behöver tas upp efter säsongen) så är en lökkorg utmärkt.

När ska jag plantera påskliljor och pingstliljor?

Påskliljor och pingstliljor planteras på hösten för att blomma på våren. Det är bäst att plantera lökarna så snart som möjligt efter att de har köpts, och innan frosten kommer.

Vilka olika sorter av påskliljor och pingstliljor finns det?

Det finns många olika sorter av påskliljor och pingstliljor, som skiljer sig i storlek, färg och form på blommorna. De vanligaste sorterna är "Carlton", "Dutch Master" och "Ice Follies".

Kan jag odla påskliljor och pingstliljor inomhus?

Ja, det går utmärkt att odla påskliljor och pingstliljor inomhus. Det är vanligt att plantera lökarna i krukor inomhus för att sedan utplantera dem.

Men tänk på att de behöver mycket ljus för att blomma. Placera dem nära ett fönster med mycket ljusinsläpp eller använd belysning om det behövs. Tänk på att de behöver svalare temperaturer på natten för att trivas och blomma ordentligt.

Vilken jord ska jag använda för att plantera påskliljor och pingstliljor?

Påskliljor och pingstliljor trivs bäst i en näringsrik, väldränerad jord med lågt pH-värde. Det är därför en bra idé att förbättra jorden med till exempel kompost, torv eller sand.

Hur djupt ska jag plantera mina påskliljor och pingstliljor?

Du bör plantera lökarna ungefär 10-15 cm djupt i jorden. En tumregel är att löken ska planteras ungefär dubbelt så djupt som lökens höjd.

När är bästa tiden att plantera påskliljor och pingstliljor?

Påskliljor och pingstliljor planteras vanligtvis på hösten, vanligtvis i september eller oktober. På så sätt har lökarna tid att etablera sig innan våren.

Kan jag plantera påskliljor och pingstliljor i krukor?

Ja, påskliljor och pingstliljor kan planteras i krukor för att ge färg och liv till uteplatser eller balkonger. Se bara till att krukorna har ordentliga dräneringshål så att överflödigt vatten kan rinna av.

Vad ska jag göra med mina påskliljor och pingstliljor efter blomningen?

Efter blomningen kan du antingen låta bladen vissna och göda lökarna med gödsel, eller så kan du gräva upp lökarna och lagra dem torrt och svalt till nästa säsong.

Kan jag använda påskliljor och pingstliljor som snittblommor?

Ja, påskliljor och pingstliljor är utmärkta snittblommor. Tänk bara på att skära stjälkarna snett och byta ut vattnet i vasen regelbundet för att förlänga blommornas livslängd.

Var hittar jag lökar att köpa?

Påskliljor och pingstliljor är vackra och lättskötta lökblommor som ger färg och liv till trädgården på våren. Hos Granngården hittar du ett brett utbud av påskliljor och pingstliljor av hög kvalitet, som kan köpas både i våra fysiska butiker och online på granngården.se.

Var noga med att välja rätt jord och plantera lökarna på rätt djup för bästa resultat. Och när blomningen är över kan du antingen låta bladen vissna och göda lökarna med gödsel, eller gräva upp dem och förvara till nästa säsong!

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
6 produkter

Visar sida 1 av 1