Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Miniväxthus & Minidrivhus

Miniväxthus och Minidrivhus ställer dina fröer och plantor på segerpallen. Guld, silver, brons! Här får förodlingen bästa grogrunden inomhus innan sin storslagna debut utomhus. I växthus, på balkong eller i trädgård. Mållinjen är nära nu – klara, färdiga, väx!


miniväxthus hos granngården.se

Miniväxthus eller minidrivhus hjälper dina fröer och odlingar att gro till sig innan det är tillräckligt varmt för att plantera om dem utomhus eller i större växthus. Förodling är ofta nödvändig – i det kyliga svenska klimatet med kortare somrar – för att lyckas med odlingen av fullvuxna plantor och blommor. Läs mer om hur du väljer ditt miniväxthus och minidrivhus – spana in vår guide, i lugn och ro.

I Granngårdens sortiment finns allt du kan tänkas behöva för en lyckad förkultivering. Vi har såväl drivhus och drivbänk för att odla i odlingslåda och pallkrage, men också odlingsbord, minidrivhus, pluggboxar och drivbänkar. Vi har också tillbehör som värmemattor och växtbelysning för att skapa en optimal miljö för dina mer känsliga odlingar. Så, varför inte placera ett litet växthus inomhus, kanske på en fönsterbräda?

Drivhus och drivbänk – vad är skillnaden?

👉 Ett minidrivhus är egentligen detsamma som ett växthus eller ett miniväxthus och syftar till att odla växter som behöver ett mildare klimat. Drivhus består av glas eller plast och reflekterar genom materialet solljusets värme vilket skapar ett varmt klimat inuti drivhuset.

Ofta är större drivhus utomhus och mindre minidrivhus anpassat för förodling inomhus. Minidrivhus används för att bibehålla en bra fuktnivå och ge ett bra mikroklimat för små groddar.

👉 En drivbänk, eller en odlingsbänk, kan liknas med en låda utan botten som har ett lock bestående av glasfönster. Det finns även drivbänkar som täcks med olika typer av transparent plast. Drivbänkar kommer i olika storlekar och används för att förkultivera känsligare växter och grönsaker i, som behöver gro till sig innan värmen kommit. Precis som ett drivhus blir det ett varmt och behagligt klimat inuti drivbänken var glas- eller plastlock reflekterar solenergi.

Minidrivhus för sådd

I ett minidrivhus, som även det kan liknas vid ett miniväxthus, sår du små plantor och skott i odlingstråg eller småkrukor och täcker över de med ett tillhörande lock med ventilationshål. Det finns olika sorters minidrivhus men allt som oftast består de av plast eller glas och passar lika bra i köksfönstret som på odlingsbordet.

I Granngårdens sortiment finns minidrivhus från Nelson Garden med eller utan torvbriketter, och funktioner som till exempel självbevattning. Vi har också pluggboxar som gör det enkelt att plantera ut sticklingarna i trädgårdslandet utan att skada rötterna. Med pluggar får du djupa rotsystem och kan enkelt få till snygga rader i odlingen.


Vanliga frågor:

Vad kan man odla i ett miniväxthus?

Förutom de vanliga grödorna som gurkor och tomater, som oftast odlas i växthus, är miniväxthuset främst avsett för groddar och inte begränsat till traditionella grödor. Minidrivhuset är lämpligt för förkultivering av olika växter, inklusive tidiga grönsaker som sallat och rädisor. Dessutom är det även lämpligt för att odla snittblommor som rosor, nejlikor och krysantemum.

Hur använda miniväxthus?

Miniväxthuset är idealiskt för att främja tillväxten av små plantor och för att skapa en optimal luftfuktighet medan rötterna bildas. Se till att lufta lådan om det blir dimmigt. När plantorna har rotat sig ordentligt i såjorden bör de omplanteras i blomjord och placeras i lite större krukor.

Köp miniväxthus och minidrivhus online på granngården.se eller i någon av våra butiker!

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
8 produkter

Visar sida 1 av 1