Gå till huvudinnehållet

Miniväxthus & Minidrivhus

Miniväxthus eller minidrivhus hjälper dina fröer och odlingar att gro till sig innan det är varmt nog att plantera om dem utomhus eller i större växthus. När det som i Sverige är kallare klimat och kortare somrar är förodlingen en förutsättning för att få en fin skörd med fullvuxna odlingar eller blommor.

I Granngårdens sortiment finns allt du kan tänkas behöva för en lyckad förkultivering. Vi har såväl drivhus och drivbänk för att odla i odlingslåda och pallkrage, men också odlingsbord, minidrivhus, pluggboxar och drivbänkar. Vi har också tillbehör som värmemattor och växtbelysning för att skapa en optimal miljö för dina mer känsliga odlingar.

Drivhus och drivbänk – vad är skillnaden?

Ett drivhus är egentligen detsamma som ett växthus eller ett miniväxthus och syftar till att odla växter som behöver ett mildare klimat. Drivhus består av glas eller plast och reflekterar genom materialet solljusets värme vilket skapar ett varmt klimat inuti drivhuset. Ofta är större drivhus utomhus och mindre minidrivhus anpassat för förodling inomhus.

En drivbänk, eller en odlingsbänk, kan liknas med en låda utan botten som har ett lock bestående av glasfönster. Det finns även drivbänkar som täcks med olika typer av transparent plast. Drivbänkar kommer i olika storlekar och används för att förkultivera känsligare växter och grönsaker i, som behöver gro till sig innan värmen kommit. Precis som ett drivhus blir det ett varmt och behagligt klimat inuti drivbänken var glas- eller plastlock reflekterar solenergi.

Minidrivhus för sådd

I ett minidrivhus, som även det kan liknas vid ett miniväxthus, sår du små plantor och skott i odlingstråg eller småkrukor och täcker över de med ett tillhörande lock med ventilationshål. Det finns olika sorters minidrivhus men allt som oftast består de av plast eller glas och passar lika bra i köksfönstret som på odlingsbordet.

I Granngårdens sortiment finns minidrivhus från Nelson Garden med eller utan torvbriketter, och funktioner som till exempel självbevattning. Vi har också pluggboxar som gör det enkelt att plantera ut sticklingarna i trädgårdslandet utan att skada rötterna. Med pluggar får du djupa rotsystem och kan enkelt få till snygga rader i odlingen.

Köp miniväxthus och minidrivhus online på granngården.se eller i någon av våra butiker!

6 produkter

Visar sida 1 av 1