Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Växtbelysning - Växtlampa & Odlingslampa

Odla året runt med rätt växtbelysning, växtlampa eller odlingslampa! Framförallt under årets mörka månader behöver dina växter det extra ljus och den värme de inte får naturligt. Speciellt anpassade växtlampor ger ut ljus med exakt rätt våglängd för att snabbare och mer trivsamt driva upp en odling eller förkultivering.

En bra belysning ger dig fler ljusa timmar på varje dygn till växterna. Det gör att långt fler olika arter kan odlas och trivas inomhus. Växterna behöver mer ljus än vad vi kan se med blotta ögat. Växtbelysningen ska inte vara tänd dynet runt utan simulera solen alltså är 12-14 timmars belysning

I Granngårdens sortiment finns växtlampor för inomhusbruk från kvalitativa och välkända Nelson Garden. Vi har flera typer av belysning i LED men också odlingslampor och växtlampor i form av lysrör och armaturer för odling. Till detta har vi även växtbelysningsställningar och hängare med hissmekanism. Allt för att din förodling ska vara så lyckosam som möjligt.

💡 Läs mer i vår stora guide om hur du väljer växtbelysning.

Växtlampa för övervintring

Letar du efter den perfekta belysningen för dina växter under vintern? En blomlampa eller LED-växtljus kan vara lösningen. Med rätt odlingsbelysning kan du skapa optimala förhållanden för dina växter, oavsett om de är inne i ett drivhus eller bara behöver extra ljus inomhus.

Växter som övervintrar inomhus är beroende av rätt ljus för gro och växa. Med en lampa för växter i LED växer dina odlingar och blir fina inomhus, samtidigt som det råder vintertid utomhus. När du ska köpa odlingslampor är det bra att tänka på hur många Watt som krävs för just din odling, vilken ljustemperatur som avges och om du till exempel behöver armatur med höjdjustering.

Växtbelysning som håller mellan 23 och 25 grader är bäst för majoriteten av fröer, och med rätt belysning ser du dessutom till att din odling gror även under natten. En växtbelysningsarmatur gör växterna kraftigare och tåligare och gör att du slipper gängliga och sköra sticklingar. Ljustonen är ett blått ljus och ibland kombinerad med ett rött ljus som ger växterna optimal tillväxt. Ett annat bra tips är också att ha en värmematta under odlingslådan som hjälper dig hålla en perfekt temperatur från det att du sår fröna tills att de första bladen börjar gro.

Växtbelysning, växtlampa, odlingslampa i LED

I vårt sortiment finns energisnåla odlingslampor i LED med adapter och utan. Våra växtlampor i LED är perfekta för övervintrande växter och vissa modeller kan anslutas till lampsladd. Blomlampor i LED kan användas för att driva upp såväl plantor som inomhusträd och bidrar till snabb tillväxt och ökad blomning. Sedan skadar det inte att det är en riktigt snygg växtbelysning! Lamporna är prydliga i hemmet och led-listerna tunna, smäckra och diskreta.

Köp växtlampa online på granngården.se

Köp växtbelysning, odlingslampa och växtlampa i LED eller lysrör online på granngården.se eller i butik. Vi erbjuder alltid fri frakt till butik och du kan även beställa direkt hem till dig eller till ditt närmsta utlämningsställe.

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
13 produkter

Visar sida 1 av 1