Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Tulpanlökar

Tulpanlökar - Odla vackra tulpaner i din trädgård! Tulpaner är en av de mest populära blommorna att odla i trädgården. De kommer i en mängd olika färger och former och är lätta att odla. På Granngården hittar du ett stort urval av tulpanlökar av hög kvalitet som kommer att ge dig fantastiska resultat.

Tulpaner eller tulpanlöken är en av många lättodlade vårblommor, vårlökar, blomlökar, lökväxter eller även kallat trädgårdslökar.

Välj bland olika sorter och färger

På Granngården erbjuder vi tulpanlökar i en mängd olika färger och sorter. Oavsett om du föredrar enkla eller dubbla blommor, stora eller små, så har vi något som passar dina önskemål. Här är några av de sorter vi erbjuder:

 • Enkelblommiga tulpaner
 • Dubbelblommiga tulpaner
 • Låga tulpaner
 • Höga tulpaner
 • Vilda tulpaner
 • Botaniska tulpaner

Hur planterar man tulpanlökar?

Att plantera tulpanlökar är enkelt och roligt. Här är några steg för att komma igång:

 1. Välj en plats med full sol eller delvis skugga.
 2. Gräv ett hål som är cirka tre gånger djupare än lökens höjd.
 3. Placera löken med spetsen uppåt och täck den med jord.
 4. Vattna väl efter plantering.

När ska man plantera tulpanlökar?

Det bästa är att plantera tulpanlökar på hösten, vanligtvis mellan september och november. På det här sättet kommer du att ha vackra tulpaner som blommar på våren. Att använda ett lökjärn är snabbt och smidigt vid planteringen! Och behöver du ha kontroll exakt vart lökarna är (om de t.ex. behöver tas upp efter säsongen) så är en lökkorg utmärkt.

Hur förvarar man tulpanlökar?

Tulpanlökar bör förvaras på en torr och sval plats, helst i en påse med lite luft. Detta kommer att hjälpa till att hålla dem friska och i bra skick tills det är dags att plantera dem.

På Granngården hittar du allt du behöver för att odla vackra tulpaner i din trädgård. Vi erbjuder ett brett utbud av tulpanlökar i olika sorter och färger. Besök våra butiker eller köp tulpanlökar online på granngården.se.

Kategorier

Kategori & Filter
  • Populära
74 produkter

Visar sida 1 av 3