Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Pluggbrätte & Pluggbox

Till din tjänst: Pluggbrätte och Pluggbox. Låt varje enskild planta växa till sig ostört utan risken att trassla in sina späda rötter i andra plantor. Små växter och sticklingar i grön harmoni. Plugga loss!

pluggbrätte på granngården.se

Våra pluggboxar, inklusive modeller som Rootmaster, främjar robusta och välmående rotsystem samtidigt som de fungerar som smidiga minidrivhus för frösådd och pluggplantor på små ytor.

Tre fördelar med pluggbrätten👇👇

Ostörd tillväxt: Individuella celler i pluggbrätten och pluggboxarna möjliggör ostörd tillväxt för varje planta, vilket minimerar risken för rottrassel och främjar hälsosamma rotsystem.

Smidigt minidrivhus: Pluggboxarna, inklusive pluggbox från Nelson Garden, fungerar som praktiska minidrivhus för frösådd och pluggplantor, vilket skapar en optimal miljö för tidig tillväxt och utveckling.

Enkel omplantering: Våra pluggbrätten, vår och Rootmaster, erbjuder enkel omplantering och skyddar ömtåliga plantor. Det gör det lätt att flytta dem till större krukor eller utomhusmiljö för fortsatt tillväxt.

Pluggbrätte eller Rootmaster – så odlar du!

En liten snabbguide, alltså. Här och nu. Mersmak? Spana in våra steg för steg-tips om plantering.

  1. Fyll pluggcellerna med kvalitativ såjord, undvik att packa jorden för hårt.
  2. Ställ pluggbrättet i ett odlingstråg med vatten för att fukta jorden i cellerna.
  3. Placera 1-3 frön i varje plugg beroende på grobarheten. Täck försiktigt med jord, anpassa efter frösortens ljuskrav.
  4. Spraya jorden med en sprayflaska och håll den fuktig tills fröna gror. Vattna därefter underifrån för att undvika övervattning.
  5. Placera pluggbrättet ljust, undvik direkt solljus.
  6. Använd en modell med lock för hög fuktighet. Locket behövs inte när växterna växt till sig.
  7. Om flera frön bildar grodd i samma cell, rensa bort svagare groddar för optimal tillväxt.
  8. Peta enkelt ut plantan från botten eller öppna Rootmasterns cell för att plantera pluggplantan. Flytta dem till en planteringskruka på 10-12 cm i diameter, eller placera dem direkt utomhus i ditt trädgårdsland, din balkong eller pallkrage för en andra skörd.

Tips! Du behöver inte plantera samma frösort i hela pluggbrättet. Försök dock att kombinera frön som utvecklas ungefär lika snabbt och kräver liknande skötsel. Det gör odlingen enklare.

Vanliga frågor:

Vad är ett pluggbrätte?

En plastkonstruktion med individuella celler för varje planta, vilket främjar ostörd tillväxt och minskar risken för rottrassel. Pluggbrättet är skonsamt för rötterna och idealiskt för frösådd. Kombineras med fördel med en odlingsbricka så de små plantorna lätt kan ta upp vatten nerifrån när du vattnar i odlingstråget, vilket stimulerar rottillväxten.

Vad bör man tänka på vid köp av pluggbrätte?

Kvalitet är nyckeln! Ett bra pluggbrätte är stabilt, tvättbart i diskmaskin och hållbart för många års användning. Det blir kostnadseffektivt och miljövänligt jämfört med svagare alternativ som behöver bytas ofta. Våra Nelson Garden-pluggbrätten är garanterat av bästa kvalitén.

Vad är en Rootmaster?

Rootmaster är ett smart och kompakt minidrivhus med självbevattningsfunktion för optimal fuktighet. De öppningsbara cellerna underlättar omplantering och skyddar ömtåliga plantor. Genom invändiga spår styrs rötterna neråt, stimulerar ny tillväxt och minimerar risken för rotsnurr. Tillverkad i Sverige av 100 % återvinningsbart material.

Skillnad mellan Pluggbrätte och Rootmaster?

I pluggboxen växer plantorna i separata celler och pressas ut vid omplantering. I Rootmastern kan cellen öppnas för en ännu mer skonsam plockning av pluggplantan. Båda består vanligtvis (men inte alltid) av tre delar: bottentråg, pluggdel och lock.

Handla hos Granngården

Hos Granngården hittar du pluggbrätten och pluggboxar till din förodling och förkultivering. Köp online på granngården.se eller i någon av Granngårdens 100+ butiker.

Kategorier

Kategori & Filter
    • Populära
5 produkter

Visar sida 1 av 1