Gå till huvudinnehållet

Elvärmekabel EVP med termostat Grön 8+2m

Art.nr:1250661

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
Värmekabel med termostat för frostfritt vatten och odling. Värmekabeln har en uppvärmningseffekt på 10 W per löpmeter och levereras med stickpropp.
  • Utmärkt under jordbädden och för förodlingen
  • Passar bra ute i pallkragsodling
  • Styr enkelt till önskad temperatur
  • Längd: 8+2m

Produktdetaljer

Grön termo värmekabel som ger frostfritt vatten och används för att förhindra att vattenledningsrör fryser. Kabeln kan monteras på vattenrör, vattenledningar, vattenkärl och vattenkoppar. Värmekabeln är avsedd för utvändig förläggning på rör, inte inne i vattenrör, och bör isoleras med minst 35 mm isolering.

Värmekabeln passar även perfekt för förkultivering och tidigare växtstart på våren. Kabeln installeras under jordbädden och styrs via termostat så att önskad jordtemperatur på 6-14° uppnås. Kabeln kan till exempel med fördel användas vid odling i pallkrage. Placera då värmekabeln cirka 10 cm under odlingsbädden i ett sandlager och fäst med najtråd eller fästband under ett nät. Täck med sand eller tegel för att skydda kabeln vid jordbearbetning.

Värmekabeln har en uppvärmningseffekt på 10 W per löpmeter och levereras med stickpropp. Kabeln har ingjuten termostat i slutändan som slår på värmen då temperaturen understiger +5° och slår av vid +15°.

Värmekabeldelen är 8 meter och anslutnings-/kallkabeln är 2 meter. Ansluts till 230 V via stickpropp och jordfelsbrytare. Värmekabeln får ej korsas. CE-godkänd.

Miljömärkning

Miljömärke Bower

EVP

EVP är riktigt duktiga på värmekablar av olika slag. För att t.ex. säkra upp så att en känslig vattenledning inte fryser sönder på vintern, att djurens vattenho hålls frostfri eller för att ge växterna ett försprång under tidig förodling, värmekablarna är hållbara, flexibla och har breda användningsområden på gården och i trädgården.