Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Såjord

Såjord är särskilt anpassad för att passa vid nyplantering av känsliga små fröer. Jorden är lucker, finsiktad för en fin struktur och därigenom både luftig och väldränerad. Allt för att skydda den ömtåliga grodden den första tiden. Så den passar också utmärkt till omplantering av kaktusar, fetbladsväxter (succulenter) och andra långsamt växande krukväxter. Vid förultiveringen är såjorden i fokus. Riktigt bra jord ger ett riktigt bra resultat helt enkelt.

Såjord - Perfekt grogrund för dina fröer

Såjord är en speciellt formulerad jordblandning, en gödslande jord, som är utformad för att ge optimala förutsättningar för att så och gro fröer. Såjorden är återhållsam på gödning och har utmärkt dränering för att skapa en idealisk grogrund för att fröna ska utvecklas till starka och friska plantor. Utforska fördelarna med såjord och lär dig hur du kan använda den för att lyckas med dina odlingar.

Varför välja såjord?

  • Optimala näringsnivåer: Såjord innehåller en balanserad mängd näringsämnen som är nödvändiga för fröets groddning och plantans tidiga tillväxt. Detta ger dina fröer en stark start och främjar en hälsosam utveckling.
  • Utmärkt dränering: Såjord har en porös struktur som främjar god dränering. Detta förhindrar att vattnet samlas och står kvar runt fröet, vilket minskar risken för röta och mögel.
  • Fin konsistens: Såjord har en fin och smulig konsistens som gör det lätt för fröet att rota sig och gro. Den erbjuder också tillräckligt med luftcirkulation runt fröet, vilket är viktigt för en hälsosam tillväxt.

Vanliga frågor om såjord

Kan jag använda vanlig trädgårdsjord istället för såjord?

Vanlig trädgårdsjord kan vara för tung och inte ha tillräcklig dränering för att lyckas med frösådd. Såjord är speciellt formulerad för att möta fröernas behov och ger bättre resultat när det gäller grobarhet och plantans tillväxt.

Hur ska jag använda såjord för att så fröer?

Fyll en sålåda eller kruka med såjord och jämna till ytan. Placera fröerna på jorden och täck dem lätt med ett tunt lager såjord. Vattna försiktigt och placera lådan eller krukan på en ljus plats. Håll jorden fuktig men inte genomblöt under groddningsprocessen.

Kan jag återanvända såjord efter att fröerna har grott?

Såjord kan återanvändas, men det är viktigt att se till att den är ren från eventuella sjukdomar eller skadedjur. Omm du är orolig kan du sterilisera såjorden genom att värma den i ugnen.

Skapa optimala förutsättningar för dina fröer med såjord

Med såjord kan du ge dina fröer en bästa möjliga start. Dess näringsrika sammansättning, utmärkta dränering och fina konsistens främjar en hälsosam groddning och tillväxt. Använd såjord för att så dina favoritfröer och skapa en frodig och blomstrande trädgård. I Granngårdens sortiment kan du köpa såjord i mindre förpackningar online och i stora ekonomipack ute i våra butiker.

Kategori & Filter
    • Populära
5 produkter

Visar sida 1 av 1