Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Dressjord

Dressjord och Toppdress – din väg till en grönare gräsmatta. Förbättra jordstrukturen, reparera håligheter och främja tillväxten med detta näringsrika gödsel. Perfekt för stödsådd dessutom. Grönt är ljuvligt skönt! Din gräsmatta håller med och förtjänar den bästa dressjorden.

Utforska kraften i dressjord, även känd som toppdress och gräsmattedress, för att lyfta din gräsmatta till nya höjder. Det är inte bara ett smart sätt att stärka gräset. Nix, det förbättrar även jordstrukturen och åtgärdar eventuella håligheter. Med en mix av näringsämnen, såsom torv, sand och NPK, får gräsets rötter en rejäl vitamininjektion. Hejdå till livlösa gräsmattor, alltså.

Vad är toppdressning?

Toppdressning är en metod som används inom trädgårds- och grässkötsel för att förbättra jordens kvalitet och främja växters tillväxt. Det innebär att ett tunt lager av material, vanligtvis sand eller en blandning av sand med organiskt material som torv eller kompost, läggs på marken eller gräsmattan.

På så sätt jämnar du ut ojämnheter, förbättrar dränering och ger näring till växterna. Den organiska delen av blandningen bryts gradvis ner och berikar jorden med näringsämnen, samtidigt som sanden hjälper till att förbättra markstrukturen. Toppdressning används vanligtvis på gräsmattor, golfbanor och idrottsplaner för att upprätthålla en jämn och hälsosam gräsyta.

3 fördelar med dressjord

  • Tillför näring som kalk, mull och sand
  • Främjar en tät, grön och tålig gräsmatta
  • Motverkar ogräs och mossa

För dig som vill ha en grön och tät gräsmatta är toppdress en viktig ingrediens. Jorden motverkar mossa och ogräs, men stimulerar rotbildning. Med andra ord hjälper dressjord gräset att bilda nya rötter och växa samtidigt som näringsfattiga områden (kala fläckar eller där mossa växer) får nytt liv. En annan fördel är att den ger en snabbare etablering av gräsfrön.

Dressa din gräsmatta – 4 enkla steg

Ordning och reda, först. Städa och (om du behöver och orkar) lufta din gräsmatta. Sedan börjar nästa äventyr!

  1. Klipp gräset till en höjd på max 5 cm innan du toppdressar för att jorden ska kunna tränga ner mellan grässtråna.
  2. Sprid ut dressjorden jämnt över ytan, med ett tunt lager på 1-2 cm. En säck på 40 liter täcker cirka 8-10 kvm.
  3. Täck till håligheter och passa på att stödså vid behov för att säkerställa en jämn tillväxt.
  4. Fördela gräsmattedressen jämnt över gräsmattan med en kratta, räfsa eller kvast. Lycka till!

Så när ska man toppdressa gräsmattan? Att dressa din gräsmatta rekommenderas under våren och sommaren för att ge den en nödvändig boost. Hur ofta? Beror på. Att göra det varje år är inte alltid nödvändigt. Istället kan det vara klokt att bedöma gräsmattans behov och agera därefter.

Dressjord mot mossa i gräsmattan

Jajamen! Vi är många som kämpar mot kala fläckar, ogräs och mossa i gräsmattan. I de flesta fall beror problemen på näringsbrist eller för kompakt jord. Eftersom toppdress tillför näringsämnen och växtfrämjande egenskaper fungerar den också som mossbekämpning genom att motverka att mossa bildas från början. Dessutom tillför den syre till rötterna och fungerar dränerande, vilket ytterligare bidrar till en frisk gräsmatta.

Köpa dressjord hos Granngården

För att ge din gräsmatta den bästa möjliga starten, erbjuder Granngården toppdress som stimulerar tillväxten och ger näring åt ditt gräs. Så dressa loss och njut!

Kategori & Filter
    • Populära
3 produkter

Visar sida 1 av 1