Gå till huvudinnehållet

Kalk

Genom att tillsätta trädgårdskalk till gräsmattan så höjer du jordens pH-värde, tillför viktiga näringsämnen och spårämnen och motverkar mossa och försurning.

Detta gör i sin tur att jorden förbättras och växterna har lättare att ta till sig näringsämnen och växa. Kalk ger en långtidsverkande effekt och förbättrar levnadsmiljön för såväl gräsmatta, växter och maskar. Köp din kalk online på granngården.se med hemleverans eller besök din lokala butik.

Användning av trädgårdskalk

När ska man sprida kalk? Trädgårdskalk kan spridas hela året men för bäst effekt bör du strö kalk under tidig vår. Därefter kan du sprida kalken varje ett vartannat år. Kom ihåg att markens pH-värde sänks när du gödslar på marken, så du kan även använda kalk för att hamna på rätt nivå igen. Din trädgårdskalk kompletteras bäst med ett bra gödsel som till exempel gräsmattegödsel, kogödsel eller hönsgödsel.

Trädgårdskalk i gräsmattan motverkar mossa

Kalk är ett effektivt mossmedel och hjälper till att förhindra mossa i gräsmattan. Tänk på att enbart kalk inte är någon universalprodukt mot mossa, men den bidrar till att hålla mossfritt i gräsmattan i betydligt högre grad än om du låter bli att kalka.

Krossad och kornad kalk

I vårt sortiment har vi både krossad och kornad trädgårdskalk från Magnedol och Hasselfors. Både den kornade och krossade kalken är finkrossad, långtidsverkande, dammbunden och lät att sprida över gräsmattan. Vi erbjuder även Kalksalpeter från YaraLiva.

Köp kalk online och i butik

Hos oss på Granngården hittar du trädgårdskalk och kalksalpeter från Hasselfors, Magnedol och YaraLiva. Du kan enkelt beställa kalk online med hemleverans eller köpa i butik beroende på vad som passar dig bäst. Vi har även ett brett sortiment av gödsel att komplettera med. Välkommen till oss på Granngården!

5 produkter

Visar sida 1 av 1