Gå till huvudinnehållet
Robotgräsklippare från Gardena hos Granngården

Köpguide robotgräsklippare

Dela

Det kan vara svårt att veta vilken robotgräsklippare som passar bäst för just din gräsmatta. Därför har vi gjort en köpguide med vanliga frågor och svar när man ska köpa robotgräsklippare. Här följer några frågor som är bra att ställa sig för att valet ska bli rätt!

Bra att tänka på när du ska välja robotgräsklippare

 • Robotgräsklippare Gardena

  Är min tomt enkel eller komplicerad?

  Om gräsmattan har trånga passager, oregelbundna rabatter, flera klippytor eller bara ska klippas delvis är det smart att lägga några extra kronor på en robotklippare med guidekabel. Denna förenklar och effektiviserar klippningen och säkerställer att roboten kommer till sin laddstation vid varje laddning. Den "vägleder" helt enkelt roboten. Alla våra robotar från Gardena har guidekabel och begränsningskabel. Begräsningskabeln "ringar in" tomten så roboten vet var den ska klippa. Våra iMow robotgräsklippare har även de begräsningskabel som även kan användas som guidekabel. Via Grannhjälpen erbjuder vi även kontroll av begränsningsslinga.  

 • Robotgräsklippare STIHL iMow

  Hur stor gräsyta har jag på gräsmattan?

  Här är det viktigt att du inte tar tomtytan utan den gräsyta som ska klippas. Enklast är att ta tomtytan minus ytan på husets bottenplatta, andra byggnader, rabatter, pooler, stenläggningar och andra ytor som inte ska klippas. En tumregel är att 1000kvm tar c:a 1h att klippa med en vanlig gräsklippare.

 • Robotgräsklippare Gardena

  Har jag några lutningar som överstiger robotgräsklipparens förmåga?

  Våra gräsklippare klarar mellan 25 % och 35 % lutning. Om du är osäker på om din gräsmatta lutar mer än så rekommenderar vi att du mäter med exempelvis appen ”protractor” som finns att hämta till både android och iOS.

 • Robotgräsklippare Gardena

  Har jag tid och kunskap nog för att installera själv?

  Om du har både tid och kunskap är det ganska enkelt att installera våra robotar själv. Om inte så kan Grannhjälpen komma hem till dig och installera till en fast kostnad. Läs mer om installation av robotgräsklippare från Grannhjälpen. 

 • Robotgräsklippare Gardena

  När vill jag att gräsklipparen ska klippa?

  Klipp de tider som passar dig utan att störa grannarna ! Våra robotgräsklippare är de bland de tystaste på marknaden. Du kan enkelt ställa in klipptider själv eller låta Grannhjälpen göra detta (ingår i installationen). Väljer du en Gardena Smart Sileno robotgräsklippare kan du dessutom styra din robotgräsklippare när du vill, var du vill, med en app i din smartphone eller surfplatta. Perfekt för sommarstugan!

  Tänk på igelkottarna!

  För att inga igelkottar ska komma till skada är det viktigt enbart köra robotgräsklippare dagtid när igelkotten ligger och sover eller vilar. Körs den på kvällar och nätter när ide göra stor skada. Det är nämligen de tider igelkotten är ute och rör på sig och letar mat. En bra tumregel är därför att bara ha igång klipparen mellan 10 och 16 på dagarna.

  Vi hjälper dig välja robot

  Om du tänker efter utifrån ovan frågor, kan du sedan besöka valfri Granngårdenbutik och få hjälp med att välja rätt robotgräsklippare till dig. Vi rekommenderar och förklarar så klart gärna även mer detaljerat om du vill veta mer inne i butiken. Du kan också självklart läsa mer om våra respektive robotgräsklippare och beställa hem din nya självgående robotklippare direkt på granngården.se. 

  Lycka till med din självgående robotgräsklippare!


  Till alla robotgräsklippare