Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Snöslunga

Välj din nya snöslunga för att få bäst hjälp med snöröjning i vinter. Och du, glöm inte komplettera med tösalt och snöredskap som hjälper dig göra jobbet lättare. Svensk vinter är oftast synonymt med snö och is som trots sin vinterglans innebär krävande snöröjning. Med en snöslunga sparar du ryggen och slipper slitsam manuell snöröjning med gott samvete!

För att underlätta arbetet med att röja undan snö har vi på Granngården samlat snömaskiner i olika arbetsbredder för att effektivisera jobbet med att skotta snö.

För att hjälpa dig hitta den bästa snöslungan för just dig har vi samlat slungor från AL-KO och Ryobi – några av marknadens bästa varumärken. Köp din slunga direkt online för smidig frakt hem till dörren. Vi erbjuder hemleverans av alla slungor så du slipper hämta med släp och utföra onödiga lyft.

Olika modeller för lättare snöröjning

Det finns två vanliga varianter av slungor; enstegs- och tvåstegsslungor. Enstegsslungan är av enklare modell och passar dig med mindre och jämnare ytor att snöröja. Den lämpar sig för dig med villa eller radhus med mindre område att snöröja. Enstegsmodellen har ingen drivning i hjulen utan drivs manuellt. Utmatningen av snö sker i ett steg och röjer effektivt snö på plana och fasta ytor som till exempel trä och asfalt. Gummiskruven gör helt rent mot underlaget och den lämpar sig även för takröjning. Det är användaren/föraren som bestämmer hur hårt trycket mot underlaget ska vara. Kastlängden blir kortare med en enstegsmodell och påverkar i övrigt av snötemperaturen.

Tvåstegsslunga för effektivare snöröjning

Tvåstegsslungan är en betydligt kraftigare maskin som röjer mer snö och gör skäl för sitt namn. De är mer effektiva än enstegslungor och passar dig med stora snöröjningsbehov och mer utmanande underlag, som grus eller ojämnheter.

Den lämpar sig även för dig med stor privat tomt och villaträdgård. Tvåstegsmodellen är lättkörd och lämnar alltid lite snö. Med drivning i hjulen mjukar den upp snön i första steget för att sedan slunga bort den i andra steget. Snön går in via snöskruven som skickar den vidare till utblåset där en fläkt slungar iväg snön dit du riktar utblåset.

Dessa modeller är ofta större maskiner med växlar och styrbromsar vilket gör att de klarar högre snödjup. Den höga kapaciteten ger också längre kastlängd. Ofta är tvåstegsmodeller bensindrivna.

Olika typer och drivning

Det finns flera typer av maskiner att välja från. Batteridriven eller bensindriven snöslunga. Valet är beroende på situation och målbild. Läs vidare så hoppas vi kunna hjälpa dig till ett bra beslut.

Så väljer du den bästa snöslungan

Det kan vara svårt att veta vilken snöröjningsmaskin man ska man köpa när kylan och snön närmar sig. Vilken är den bästa slungan? Vilken slunga passar för uppfarten och vilken arbetsbredd behöver du egentligen? Spana in vår enkla köpguide för snöslungor. Vi har även samlat några av de viktigaste frågorna att ställa sig innan köp här nedanför.

Frågor att ställa sig innan köp av slunga:

  • Hur stor yta vill du ha skottad? Ju större yta, desto kraftigare maskin krävs.
  • Har du fast underlag eller grus/mjukt underlag? Tvåstegsslunga lämpar sig om du har mjukt underlag.
  • Har du tillgång till el? Om du inte har det lämpar sig en enstegsmodell.
  • Kan du slunga snön långt? I så fall rekommenderar i en tvåstegsmodell.
  • Vem hanterar maskinen? Beroende på användaren spelar till exempel elstart, motor och drivning roll.
  • Priset - är du på jakt efter en enklare och billigare snöslunga eller är kvalitet och hållbarhet av större värde?

Typ av modell och funktioner:

  • Fundera på om du behöver en tvåstegs eller enstegsmodell
  • Ska den vara bensindriven eller sladdlös med batteri?
  • Har du redan batteri och kan använda det även i slungan eller behöver du köpa till laddare och batteri?
  • Behöver du elstart på en bensindrivna snöslunga och har tillgång till eluttag vid start?
  • Belysning på slungan kanske behövs vid mörka vinterdagar

Arbetsbredd och hjuldrift eller banddrift:

  • Slungans arbetsbredd avgör hur lätt du kommer åt att manövrera och hur mycket snö som slungas bort. Tvåstegsslungor rekommenderas om du vill skotta mycket snö på kortare tid.
  • Hjulen avgör greppet mot underlaget. En snöslunga som är banddriven (slunga med "larvfötter") klarar det mesta av tuffare underlag. Hjul på slungan är dock lättare att flytta och ställa undan efter säsong.
  • Är växlar och drivkraft ett behov? Det finns slungor med flera växlar framåt och backfunktion.
  • Motor och effekt avgör hur mycket kraft din maskin har att ge

Säkerhet och skydd:

  • Hörselskydd och skyddsglasögon är en god idé
  • Tänk på: Hur långt ska snön kunna slungas bort och i vilken riktning?

AL-KO snöslungor - bäst i test

Varumärket AL-KO har hela tre slungor som vunnit i snöslunge-test. Den prisade serien från AL-KO SnowLine står för kvalitet och komfort med justerbar drift och fullt utrustad manöverpanel. Det finns självklart olika arbetsbredder att välja mellan, allt från 46-76 cm. Elektrisk start och värme i handtagen är ytterligare funktioner som gör snöröjningen smidigare. SnowLine har allt du kan tänkas behöva när det kommer till att smidigt och enkelt sköta snöröjning.

Snöslunga från Ryobi

Med en batteridriven slunga från Ryobi kan du förvandla det slitsamma och tuffa manuella jobbet med snöskottning till ett rent nöje. Välj en elektrisk snöskyffel och strosa fritt på uppfart och trottoar.

Reservdelar till snöslunga

Om något oförutsett skulle hända, eller du vill ge din gamla slunga chans på ett andra liv, kan du behöva byta ut reservdelar. Hos oss på Granngården hittar du allt från kilrem och drivrem till brytpinnar för snöslungor till flera av våra varumärken.

Basservice via Grannhjälpen

Att köpa en snöröjningsmaskin är ofta långsiktiga investeringar som ska användas år efter år. En slunga har generellt en livslängd på 15-30 år om du sköter den rätt. Det betyder att du behöver se över din slunga efter och inför varje säsong. Ett minimum är att byta olja på slungan men det som egentligen krävd är en fullständig service.

För dig som vill göra det smidigt och enkelt finns både service och hjälp och få via Grannhjälpen hos Granngården. Kika på Granngårdens basservice för snöslungor om du är nyfiken. Allt för att det ska vara tryggt och smidigt att handla och äga din maskin.

I vårt breda sortiment av snöröjningsmaskiner från Stiga, AL-KO och Ariens är vi säkra på att du kan hitta en maskin som passar just dig.

Köp snöslunga online med hemleverans direkt på granngården.se eller besök din lokala Granngården-butik. Lycka till med snöröjningen i vinter!

Kategori & Filter
    • Populära
10 produkter

Visar sida 1 av 1