Gå till huvudinnehållet

Vägsalt & Tösalt

För att motverka damm, snö och ishalka på väg eller uppfart är vägsalt och tösalt som magnesiumklorid, kalciumklorid ett mycket bra alternativ. Spana även in och komplettera med snökäppar, snöredskap eller en snöslunga. I Granngårdens sortiment kan du köpa både vägsalt som andra ishärdningsmedel på småsäck, helpall eller storsäck. Beställ vägsalt som magnesiumklorid och kalciumklorid online med hemleverans direkt till dörren eller besök någon av våra butiker. Beställer du på pall får du dessutom pallrabatt! Glöm inte heller bort att köpa saltspridare eller spridarvagn som gör det enkelt och smidigt att salta vägarna.

Tösalt för säkra vintervägar

I vintertid händer det att väderleken växlar mellan iskyla och varmare töväder. Resultatet av växlande temperaturer blir många gånger ishalka. För att förekomma och aktivt motverka ishalka är tösalt ett effektivt alternativ under vintern. Hos Granngården hittar du ett rejält utbud av olika produkter inom vägsalt, gatusalt och tösalt som hjälper vid kyligare väderlek.

Magnesiumklorid eller kalciumklorid som vägsalt?

Magnesiumklorid innehåller 47 % aktiv substans och är billigast per kilo. Kalciumklorid innehåller 77 % aktiv substans och är lite dyrare med mindre åtgång och blir på så vis en effektivare produkt. Kalciumkloriden ger också bäst långtidsverkan. Båda produkterna smälter även snö och is, magnesiumkloriden ner till ca -15 grader och kalciumkloriden ner till ca -40 grader med differens beroende på aktuell vädersituation. Båda produkterna säljs i såväl småsäck 25 kg, på helpall om 40-42 säckar och som storsäck 1000 kg.

Dammbindning av väg eller grusplan?

Genom att dammbinda de minsta partiklarna till markytan håller vi miljön runt våra grusvägar och grusplaner fria från damm. Vägarna blir säkrare och behagligare att köra på samtidigt som kostnaderna för underhåll minskar drastiskt. Genom att ordna med dammbindning i tid får vi en trevligare miljö både utomhus och i ridhus som också är ett lämpligt område för våra två dammbindningssalt kalciumklorid CC Road och Magnesiumklorid. För dammbindning av grusvägar, gårdsplaner, parkeringsplatser, grustäkter, ridbanor, ridhus och andra platser rekommenderar vi därför Kalciumklorid CC Road och Magnesiumklorid.

Välj det vägsalt, tösalt, kalciumklorid eller magnesiumklorid som passar ditt syfte och beställ online på granngården.se med hemleverans och pallrabatt, eller besök din närmsta Granngården-butik!

Kategori & Filter
    • Populära
18 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier