Gå till huvudinnehållet

Kattsand & Kattströ

Att välja rätt kattsand eller kattströ för just din katt kan ibland vara en riktig utmaning. Vi på Granngården vill därför hjälpa dig att hitta den bästa sanden för både dig och katten du håller kär. I vårt sortiment finns många olika typer av kattsand från välkända varumärken.

Beroende på din kattlåda och din katts behov erbjuder vi sand med varierande egenskaper, allt för ett tryggt och trevligt toalettbesök. Hos oss hittar du välkända varumärken som Ever Clean, Monster, Fourfriends och Tidy Cats. Vi har sand för korthåriga och långhåriga katter, känsliga katter och hushåll med många katter.

Välja kattsand - tänk på detta

Att välja en bra sand är viktigt för din katts hygien och trivsel i sin hemmiljö. I vårt sortiment finns det flera olika typer av sand att välja mellan. Fundera på vad som är viktigt för dig och just din katt. Har du en innekatt så kissar din katt ofta i kattlåda och en dammfri, parfymerad och luktabsorberande sand med hög uppsugningsförmåga passar perfekt. Sköter din katt däremot de flesta bestyren i naturen kan en sand som neutraliserar lukt vara lämplig för att skapa en så naturlig toalett som möjligt.

Tänk också på att din kattmat spelar in i valet av kattsand. Har din katt tendens att vara hård eller lös i magen? En sand med hög uppsugningsförmåga passar katten som kanske är mitt i ett foderbyte, och därför är något lösare i magen. Upptäcker du att din katt har problem med magen är det viktigt att se över hur lämplig din kattmat är för just din kisses behov.

Läs mer i vår stora guide om hur du väljer rätt kattsand.

Byt kattsand ofta

Katter är renliga djur och därför är det viktigt att noga sköta hygienen i kissens kattlåda. Ta bort avföring och klumpar varje dag och fyll på med ny därefter så katten har gott om sand att täcka över med. Kattlådan ska ha ett cirka 5-6 cm tjockt lager sand. All kattsand i lådan bör bytas ungefär varannan vecka. Tänk på att katter som tidigare använt annat kattströ kan vara avvaktande mot det nya materialet. Prova därför gärna att under de två första veckorna kombinera den tidigare sanden med den nya genom att blanda ut den. Därefter är katten redo för en full övergång.

Bentonitsand - klumpbildande sand

Sand av naturlig bentonitlera lämnar fina klumpar som är enkla att ta bort med spade och kapslar dessutom in lukt väldigt bra. Bentonitsand rekommenderas till dig som har flera katter. Vi erbjuder klumpbildande sand av bentonitlera med hög absorberingsförmåga. Välj till exempel Ever Clean Lavendel som avger en fräsch doft av lavendel, perfekt för dig med många katter.

Spannmålsbaserad kattströ

Strö baserad på spannmål klumpar väldigt fint och absorberar urin bra. En stor fördel med denna typ av sand är att den går att kompostera vilket gör den till en miljövänlig kattsand och vänlig mot katten Har du en känslig eller allergisk katt är spannmålsbaserad kattströ ett bra alternativ.

Cellulosabaserad sand

Sand med cellulosabas binder vätska effektivt och är även bra att använda till burar för kaniner, marsvin och andra smådjur. Vi erbjuder bland annat cellulosasand från Remiss.

Välkommen att köpa kattsand och kattströ till din katt online på granngården.se eller i någon av våra butiker!

Kategori & Filter
    • Populära
24 produkter

Visar sida 1 av 1