Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Kattungemat

Kattungemat – för en sund start. Kattungars hälsa och tillväxt är beroende av rätt kattungemat. Låt dina pälsklädda älsklingar få den bästa starten här hos oss. Välj ut och servera blötmat och torrfoder som främjar en sund utveckling och stärker immunförsvaret.

Granngårdens utvalda sortiment av kattungemat och kattungefoder är ett himmelrike för dina små, lurviga sötnosar. Alla kattungar förtjänar ju det bästa när det kommer till näring under sina tidiga stadier av livet. Därför har vi noggrant valt ut kvalitetsprodukter som ger en sund start för hemmets spinnande sötnosar. Ett sortiment som är utformat för att uppfylla kattungens specifika näringsbehov och främja en hälsosam tillväxt.

Varför är Kattungemat viktigt?

Kattungemat är utformat för att ge kattungen allt den behöver för att växa upp stark och frisk. Först när kattungen får ett foder som innehåller alla näringsämnen den behöver, kan den utveckla en frisk hud och päls. Det är viktigt att välja ett foder som innehåller näringsämnen från naturliga källor för att säkerställa kattens välmående på lång sikt.

Att välja rätt foder till din kattunge är avgörande för din pälsklings hälsa och utveckling. Den här typen av mat är speciellt utformad för att tillgodose de specifika behoven hos växande kattungar. Med en balanserad kost kommer din kattunge att bjudas på:

  • Proteiner: För muskelutveckling
  • Kalcium: För starka ben och tänder
  • Vitaminer: För en hälsosam tillväxt
  • Mineraler: För immunsystemets styrka
  • Högt kaloriinnehåll: Energi för lekfullhet

Vårt sortiment av Kattungemat

På Granngården hittar du ett brett urval av kattmat för kattungar. Välkända varumärken och kvalitetsprodukter, såklart! Våra 100+ butiker och granngarden.se ger dig tillgång till:

  • Torrfoder och blötmat för kattungar
  • Ekologiska och naturliga alternativ
  • Specialkost för känsliga magar eller allergier

Kattungemat från Granngården – en näringsrik investering

När du handlar kattmat till ungar hos Granngården investerar du i din kattunges välbefinnande. Våra produkter är noggrant utvalda för att säkerställa att din kattunge får en stark och hälsosam start i livet.

Vad ska en kattunge äta?

För att se till att din kattunge får rätt näring, bör du välja mat som är speciellt utformad för kattungar. Kattungemat innehåller vanligtvis högre nivåer av viktiga näringsämnen som protein, kalcium, magnesium, fosfor, zink och järn. Dessa näringsämnen är avgörande för din kattunges tillväxt och hälsa. Protein hjälper till att bygga muskler, medan kalcium, magnesium och fosfor stödjer ben- och tandutveckling. Zink är bra för hud och päls, medan järn hjälper till att transportera syre i kroppen. Genom att välja rätt kattungemat ger du din kattunge en bra start i livet när det gäller näring och hälsa. Det är alltid klokt att rådfråga din veterinär för att få rekommendationer som passar din kattungs specifika behov.

När kan kattungar börja äta torrfoder?

Ungefär runt vecka 6-8. Torrfoder för kattungar är praktiskt och enkelt att hantera. Det har en längre hållbarhet än våtfoder när det har öppnats, vilket gör det bekvämt att lagra och använda över tid. Dessutom främjar tuggandet av torrfoder aktivt tuggning hos kattungar, vilket kan bidra till att avlägsna plack och bibehålla god tandhälsa. Denna tuggaktivitet kan vara särskilt fördelaktig för äldre kattungar när deras tänder utvecklas och mognar. Det är fullt möjligt att blöta torrfoder för kattungar och komplettera det med välling eller mosad kattmat om så behövs.

Hur ofta bör jag mata min kattunge?

Kattungar behöver små, frekventa måltider flera gånger om dagen. Följ anvisningarna på förpackningen eller rådgör med din veterinär.

Vad är skillnaden mellan kattungemat och vuxen kattmat?

En kattunges kost är speciellt utformat för de ökade näringsbehoven hos växande kattungar. Det innehåller mer protein och fett för att stödja deras tillväxt och utveckling.

Vad äter en 12-veckors kattunge?

Vid 12 veckors ålder bör kattungar fortfarande få fyra måltider om dagen. Från 8 till 12 veckors ålder är det en bra riktlinje att ge dem fyra mål om dagen, och därefter tre mål om dagen fram till sex månaders ålder.

När ska man gå över till vanlig kattmat för kattunge?

Kattungar bör normalt äta kattungemat fram tills de är cirka 12 månader gamla, så länge de fortsätter att växa. När din kattunge har nått vuxen storlek kan du gradvis börja ge henne vuxen kattmat som passar hennes behov. Se till att övergången är smidig för att säkerställa rätt näring under hennes utveckling. få den rätta näringen under sin utveckling.

Hur stora portioner bör kattungen få?

Kattungens mage är ganska liten, så en bra portion blötmat är oftast ungefär tre teskedar per måltid. Kom ihåg att detta kan variera lite beroende på din katts specifika behov och vad som ingår i deras dagliga kost. Rätt mängd som kattungen ska ha per dag får du också hjälp med från tillverkarens utfodringshänvisningar på påsen.

Handla Kattungemat hos Granngården

Servera dina lurviga kattungar den bästa kattmaten! Spana in Granngårdens fantastiska sortiment i någon av våra 100+ butiker och här på granngården.se. Ge dina pälsklädda sötnosar näringsrik kattungemat och en stor dos kärlek!

Kategori & Filter
    • Populära
41 produkter

Visar sida 1 av 2