Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Torrfoder Katt

För att se till att din kisse bibehåller en god munhälsa är det bra att komplettera blötmat med torrfoder som masserar tandköttet, håller tänderna i form och motverkar tandsten. Kombinera torrfodret med blötmat för en balanserad kost för din pälskling. Läs mer i vår guide kring hur du ska tänka när du behöver byta foder till din katt. Granngården erbjuder kattmat av hög kvalitet med näringsämnen som tillgodoser kattens behov av protein, fetter och aminosyror. I sortimentet ingår bland annat svenskproducerat foder med hög kötthalt från oss på Granngården eller från Bozita, gjort på färskt svenskt kött.

Granngården har även tagit fram ett helfoder producerat i Sverige som ger alla nödvändiga vitaminer och mineraler för kattens hälsa och välmående. Vi har även kattfoder från ett flertal omtycka varumärken som Labb Katt, Appetitt katt, Mjau, Purina, Pro Plan, Royal Canin och Hills med flera.

Blötmat eller torrfoder?

Torrfoder för katt är ofta mycket prisvärda och du kan spara en hel del på att ge katten torrfoder, och istället kompletterar med blötmat för katt. Fodret är också smidigt då det inte behöver kylas och kladdar mindre vid upphällning. Torrt foder luktar även betydligt mindre och det är lättare att köpa hem större förpackningar som du kan förvara i rumstemperatur.

Bästa torrfodret för din katts behov

När du väljer kattmat är det viktigt att ta hänsyn till just din katts behov. Vi erbjuder ett brett urval av kvalitetsfoder för att du ska hitta det som passar din katt bäst utifrån aktivitetsnivå, levnadsår och ras.

Foder för steriliserad och kastrerad katt

En kastrerad eller steriliserad katt har förändrad metabolism och energibehov efter operationen och kan drabbas av övervikt och urinvägsproblem. Därför behövs ett foder anpassat för steriliserade och kastrerade katter som förebygger uppkomsten av urinstenar och övervikt.

Torrfoder för innekatter

En innekatt som har lägre aktivitetsnivå än en utekatt löper högre risk att bli överviktig och har därför ett lägre energibehov. Det finns kattfoder anpassat för innekatter, läs på produktens information för mer detaljer. Innekatter kan även, precis som långhåriga katter, få problem med hårbollar och då är det bra med ett foder som begränsar uppkomsten av hårbollar och minskar håravfall.

Spannmålsfritt torrfoder

Om din pälskling lider av känslig mage erbjuder vi spannmålsfritt torrfoder som är extra skonsamt för tarmkanalen. Om magen mår bra blir din katt både gladare och piggare.

Kattmat till kattunge och seniorkatt

Seniorkatten behöver foder som hjälper äldre katter att bibehålla sin vitalitet, friska njurar och en glansig päls. På samma sätt ger ett foder med mycket energi, protein och kalcium optimala förutsättningar för en god utveckling under kattungens tillväxtfas.

Köpa kattfoder - att tänka på

Genom att kombinera torr-och våtfoder får din kisse en balanserad kosthållning. Som kattägare är det viktigt att komma ihåg att katter är dåliga på att dricka och ofta inte får i sig tillräckligt med vätska om de endast äter torrt foder. Ge katten en vattenfontän för att göra det till en roligare upplevelse att dricka vatten och se till att ha vattenskålar tillgängliga på flera platser i hemmet.

Köp torrfoder till din kisse online på granngården.se eller i butik!

Kategori & Filter
    • Populära
136 produkter

Visar sida 1 av 5