Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Klösträd, Klösbräda & Klöspelare

Har du en katt som behöver stimulans och sysselsättning är klösträd, katträd eller klösbräda en riktigt bra leksak. Hos oss på Granngården hittar du fantastiska klösträd i många olika storlekar som passar för alla olika katter. Läs om våra bästa tips för att aktivera och stimulera din katt. Och vad du kan göra om katten klöser på möblerna. Hos Granngården hittar du ett brett utbud av klösträd, katträd och klösbrädor som kommer att ge din katt stimulans och sysselsättning. Välj rätt klösmöbel för din katt baserat på dess aktivitetsnivå och preferenser. Vi erbjuder en variation av klösträd i olika storlekar och designs, både för enkla behov och för de mer lekfulla och aktiva katterna. Ge din katt en plats att klösa och låt dina möbler vara i fred!

Klösträd, klösbräda & klöspelare för katter - Ge din katt stimulans och sysselsättning

Har du en katt som behöver stimulans och sysselsättning? Då är klösträd, katträd eller klösbräda en riktigt bra leksak. Hos oss på Granngården hittar du fantastiska klösträd i många olika storlekar som passar för alla olika katter. Vi är experter på att ge dig tips för att aktivera och stimulera din katt samt hjälpa dig med lösningar om din katt klöser på möblerna.

Rädda möblerna med ett katträd, klösbräda eler klöspelare

Om du är mån om dina möbler och inte vill att din katt ska klösa på dem, är ett klösträd en bra investering. Genom att ge katten sin egen klösmöbel aktiverar du den samtidigt som du skyddar dina möbler. Kom ihåg att belöna med godsaker och uppmuntra den när katten använder sitt nya träd. På så sätt stärker du ett önskvärt beteende. Investera i ett klösträd så får du ha dina möbler och inredning i fred!

Vad skiljer de olika klösmodellerna åt?

Klösträd:

Ett klösträd är en fristående struktur med flera nivåer och funktioner som är utformade för att tillgodose en katts naturliga behov av att klösa, klättra och utforska. Klösträd kan vara robusta och erbjuda olika plattformar, leksaker och sovplatser för katten att njuta av. De är perfekta för aktiva och lekfulla katter som behöver en plats att utöva sin energi.

Klösbräda:

En klösbräda är en platt yta, vanligtvis tillverkad av kartong eller sisal, som katten kan använda för att klösa på. Klösbrädor är oftast lätta och enkla att placera på olika platser i hemmet. De kan vara ett bra alternativ för katter som föredrar att klösa horisontellt eller för katter som behöver en extra klösmöbel vid sidan av ett klösträd.

Klöspelare:

En klöspelare är en kombination av ett klösträd och en klösbräda. Den har vanligtvis en stabil bas och en eller flera pelare som katten kan klösa på. Klöspelare kan också inkludera olika nivåer, leksaker och sovplatser för att ge katten en komplett klösupplevelse. De är perfekta som första klös till växande kattungar och när man som husse & matte fortfarande lär känna sin katt för att förstå vad just den katten tycker om bäst.

Köpa klösträd – viktigt att tänka på

Vid val av rätt klösmöbel är det viktigt att ta hänsyn till din katts preferenser och behov. En aktiv och lekfull katt kan dra nytta av ett klösträd med flera funktioner, medan en katt som föredrar horisontellt klösande kan vara nöjd med en klösbräda. En klöspelare kan vara det perfekta valet om du vill ge din katt både klösning och klättringsmöjligheter i en enda enhet. När du köper ett klös till katten är det viktigt att tänka på följande:

 • För aktiva katter eller om du har flera katter, välj ett stabilt klösträd i en något större storlek.
 • Om du har flera katter, rekommenderas flera klösträd för att undvika bråk.
 • Om din katt är väldigt lekfull och vild, kan ett klösträd med flera ben eller pelare vara lämpligt för att fördela vikt och stabilitet jämnt.
 • Katter som gillar lugn och ro kommer att uppskatta klösträd med sovkojor eller sovplatser.
 • Om du har ont om plats eller vill stimulera din katt ännu mer, kan ett vägghängt klösträd vara en smart lösning.

När klösmöbeln är köpt - viktigt att tänka på

När du har köpt ditt nya klösträd, är det viktigt att uppmuntra och belöna din katt när den använder det. På så sätt stärker du kattens beteende att hålla sig till klösträdet och låta bli dina möbler. Det finns också ett par smarta tips som kommer göra att ni får ut så mycket som möjligt av klösmöbeln.

 • Placeringen är "allt" för att en katt ska börja välja klösmöbeln före soffan behöver den vara placerad på ett bra logiskt markeringsställe för din katt. Observera hur katten rör sig mellan sin mat, vatten, kattlådan, sovplatsen, utkiksplatsen etc -en smart placering att börja med är där de olika "transportvägarna" ofta korsas, så att katten passerar klöset många gånger varje dag. Då blir det en logisk "signalpost" att klösa sitt budskap på.
 • Katter kan vara lite skeptiska til förändringar i början, locka dem med lek, godis eller kattmynta i början tills de undersökt hela klöset och förstår poängen.
 • Om katten inte är intresserad trots lockande och pockande -då kan du prova att justera placeringen. Förutom att klösa vill katter ha god utsikt och samtidigt känna sig trygga i sin miljö -fundera hur placeringen kan hjälpa till där.
 • En annan sak att tänka på kring placering är att katter vill ha tydliga zooner för varje funktion -man äter t.ex. inte vid kattlådan, man dricker inte på sin klösplats etc. Så se till att det är bra avstånd mellan kattens mat, vatten och toalätt och kattens klösmöbel.

Klösträd för att vässa klorna

Det är naturligt för katten att vilja träna och vässa klorna. För att få katten att sluta göra det på dina värdefulla saker behöver du erbjuda ett intressant alternativ för klösandet. Våra snygga och stilrena klösmöbler av olika storlekar och utseenden ger katten möjlighet att klösa och samtidigt fungera som en viloplats att krypa upp i och vila en stund. Trädet blir helt enkelt kattens lilla koja där den trivs och mår bra. Tillsammans med vanliga kattleksaker blir din katt aldrig uttråkad. På Granngården kan du välja mellan stora klösträd eller mindre alternativ som klösbrädor eller klöspelare. Mindre och lugna katter klarar sig gott med ett litet träd. Aktiva och större katter gillar mer avancerade och stora katträd. Vi har även vägghängda och fristående klösträd som din katt kan träna klorna på. Har du mer än en katt, kan det vara bra att erbjuda flera klösträd för att de ska kunna samsas och samtidigt stimuleras på bästa sätt.

Kattklös eller klösträd kan fungera både som träningsstation och klätterträd, men också som viloplats att krypa upp i och ligga och jäsa en stund. Trädet blir helt enkelt kattens lilla koja där den trivs och mår bra. Tillsammans med vanliga kattleksaker så blir katten aldrig uttråkad.

Kategorier

Kategori & Filter
  • Populära
17 produkter

Visar sida 1 av 1