Gå till huvudinnehållet

Bästa kattsanden – så väljer du rätt

Dela

Att välja kattsand eller kattströ som passar din katt kan vara knivigt. Det finns många sorter att välja mellan i en rad kvalitets- och prisklasser. Vi hjälper dig att välja den bästa kattsanden för din pälskling.

Bentonitlera, cellulosa, kisel eller majs- och vetepellets? Alternativen är många när du ska välja kattsand och kattströ till din katt.

 • Bra hygien är A och O

  Men först några generella önskemål från katterna. Eftersom katter är renliga djur vill de ha en kattlåda som känns ren och fräsch. Se alltid till att ha 5–6 cm sand i lådan. Titta till lådan varje dag och ta bort avföring och klumpar. Varannan vecka bör all sand bytas ut mot ny och fräsch sand för bästa hygien.

  Om ni vill byta till en ny kattsand kan det vara en bra idé att sakta men säkert införa den nya sanden. Blanda först ut den med sanden din katt är van vid ett par veckor innan ni övergår helt till den nya sanden.

 • Bästa kattsanden för din katt

  Har du flera katter i ditt hem rekommenderas en kattsand av naturlig bentonitlera. Den absorberar lukt väldigt väl och lämnar fina klumpar som är enkla att ta bort. Four Friends har väldigt prisvärt kattsand är av bentonitlera och är mjuk och skön för kattens trampdynor. Kattsanden från Ever Clean är också av bentonitlera och håller hög kvalitet.

 • Miljövänligt kattsand

  Vill du välja ett miljövänligt alternativ har Eco Cane en kattsand helt fri från kemikalier och dessutom 100 procent förnybart. Den nästan helt dammfria kattsanden kan absorbera upp till 800 procent av sin egen vikt vilket gör den väldigt effektiv kapslar in odör.

  Är din katt känslig eller allergisk ska du välja ett spannmålsbaserat kattströ. Förutom fina klumpar och absorberingsförmåga är kattsand av spannmål dessutom komposterbart vilket är miljövänligt och skonsamt för din katt.

  Med rätt val av kattsand kommer din katt gärna tillbaka och uträttar sina behov i kattlådan. Vill du läsa dig mer om fördelarna med de olika alternativen?