Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Matskål & vattenskål - för katt

Att din katt har en egen matplats där den kan äta i lugn och ro är både viktigt och välgörande. En katts matskål och vattenskål används dagligen och behöver därför vara anpassad efter val av kattmat och den miljö som katten rör sig i. En bra foderskål ska vara tålig och funktionell. Den ska också vara enkel att diska då det är väldigt viktigt för din katts hälsa och allmänna trivsel att alltid ha en ren skål att äta och dricka ur.

I vårt sortiment hittar du praktiska matskålar och vattenskålar i olika färger, design och material som keramik, melanin, rostfritt och plast. Köp din kattmatskål i din närmsta Granngården-butik eller beställ online på granngården.se med hemleverans ändra fram till dörren.

Köpa kattskål - tänk på detta

Katten är till naturen ett rovdjur. Det innebär att vilda katter eller katter som spenderar en stor del av sin tid utomhus har många utspridda matplatser, beroendet på var bytet finns. Det ligger därför till naturen att ha flera olika matplatser. Ett tips för dig som har en innekatt är därför att ha flera olika matskålar att äta ur, utspridda lite överallt i hemmet. Likaså är det inte naturligt för katter att äta och dricka från samma plats. Placera därför gärna vattenskålen, eller helst flera vattenskålar, en bit ifrån kattmaten.

Eftersom morrhåren är känsliga gillar inte katter när de går emot kanten på skålen eller doppas i vatten och blötmat, därför är det bra med låga och breda skålar.

Din kisse vill ha sin mat färsk så låt inte matskålen stå framme i rumstemperatur med blötfoder i den för länge. Rengör skålen och skölj ur den när katten har ätit så att den inte luktar illa, speciellt om det har varit blötfoder eller färskfoder i den.

Matskålar för alla katter

Det är viktigt att se till kattens behov när du väljer skål. Äter din misse för fort och kastar i sig maten? En aktiveringsmatskål förhindrar hetsätning genom att katten får vara aktiv och fiska upp fodret med tassen. Att jobba för kattmaten hjälper kissen äta långsamt samtidigt som det ger stimulans och framkallar extra matglädje.

Halkar matskålen runt över golvet under måltiden? Granngården har tagit fram en kattskål av melamin och rostfritt stål som står stabilt tack vare den gummiklädda undersidan. En enkel lösning som gör att matstunden blir en lugnare och trevligare upplevelse för din pälskling.

Om din katt har för vana att välta skålen kan en tyngre mat eller vattenskål i keramik vara en bra idé då det blir svårare för din fyrbenta vän att tippa över sin skål.

Få katten att dricka mer vatten

Många katter tycker som sagt inte om att dricka där de äter, så sära på mat- och vattenskål för att skapa en naturlig matplats för katten precis som i det vilda. En del behöver dessutom lite extra stimulans för att få i sig vatten, då katter ofta är rätt dåliga på att dricka vatten. I naturen får katterna i sig den mesta vätskan från bytesdjuret, därför är det viktigt att se till att våra tamkatter och innekatter får i sig tillräckligt med vätska även från vattenskålen. Om din katt äter torrfoder är det extra viktigt att ha tillräckligt med vatten framme och även se till att kissen faktiskt får i sig det. Tänk också på att det alltid är bra att komplettera torrfoder med blötmat för katt för att säkerställa extra vätska.

Vattenfontän för katt med rinnande vatten

Har du en katt som gärna vill dricka ur kranen? Då kan du räkna med att kissen lockas av just vattnets rörelse som indikerar fräschhet och därför är extra inbjudande. Ett bra sätt att stimulera katten till att dricka från vattenskål är att köpa en kattfontän. Vattenfontänen rinner, filtrerar och håller vattnet fräscht samtidigt som katten stimuleras av vattnets rörelse, precis som en bäck i naturen! Ta del av tipsen på vad du kan göra för att undvika vätskebrist hos din katt!

Kattmat i foderautomat

Om du inte är hemma och vill försäkra dig om att din misse har tillgång till mat är en foderautomat den perfekta lösningen. Häll torrfoder i automaten och låt den sköta jobbet när du är iväg.

Köp matskål och vattenskål för katt i någon av Granngårdens butiker eller direkt online på granngården.se!

Kategori & Filter
    • Populära
65 produkter

Visar sida 1 av 3