Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Färskfoder till Katt

Katter är köttätare av naturen och mår som bäst av att äta kattmat med hög proteinhalt. Läs mer i vår guide kring hur du ska tänka när du behöver byta foder till din katt. Färskfoder består av nedfruset rått kött och är gjort för att efterlikna den naturliga kosten så mycket som möjligt, precis som ute i det vilda. Fryst färskfoder har även flera fördelar: det är spannmålsfritt kattfoder och genom att fodret inte värms upp eller kokas bevaras enzymer och goda bakterier. Precis som våtfoder innehåller fodret en del vatten så att katten inte blir uttorkad lika lätt.

Granngården erbjuder färskfryst kattmat från Mush i praktiska portionsförpackningar, bara att tina och servera till din katt. Färskfodret är del av en foderideologi som kallas B.A.R.F.

BARF till katt

BARF är en förkortning på Biologiskt Anpassad Rå Föda och är färskfrusen mat för hund och katt. För katten fungerar det som ett helfoder eller kompletteringsfoder till torrfoder. Fodret innehåller endast kött, ben, organ, grönsaker och olja och är helt fri från tillsatser, spannmål och konserveringsämnen. Fodret ska efterlikna naturen så mycket som möjligt. Katten är ett rovdjur och innehållet gör att den får använda sina vassa tänder.

Fri tillgång till mat för katten

Kattens mat måste kännas fräsch, låt inte färskfodret stå framme utan ge en liten portion några gånger om dagen så att den känns färsk och ny. En katt i det vilda äter, om den kan, flera gånger per dag. Den har en väldigt liten magsäck vilket gör att den mår bra av att småäta. Den korta tarmen är anpassad för att mestadels bryta ner protein och fett. Inte spannmål som främst ger en mättnadskänsla, men lika fort vandrar igenom den korta tarmen ut. Ett helfoder från Mush har hög upptaglighet och det blir därför mindre avföring i kattlådan, vilket är helt naturligt.

Hur mycket färskfoder ska katten ha?

Det är flera faktorer som spelar roll. Till exempel ålder, hull och aktivitetsnivå. Om du väljer att endast ge färskfoder till din katt brukar ca 2-5% av katten kroppsvikt vara lagom. Detta ska dagligen fördelas på 2-3 måltider. Kattungar kan behöva äta oftare, upp till 6 gånger om dagen. Väljer du att även ge torrfoder kan du halvera doseringen av färskfodret. Det viktiga är att se till att katten ser fin ut i hullet. Går den upp i vikt får du minsta doseringen och ser den mager ut kan du öka något.

Köpa färskfoder online

Köp färskfoder till din katt online på granngården.se eller i butik!

Kategori & Filter
    • Populära
7 produkter

Visar sida 1 av 1