Gå till huvudinnehållet

Kattmat & Kattfoder

Som kattägare vill du självklart hitta den bästa kattmaten för din katt.

Eftersom alla katter är olika och har olika behov, kräver de också olika typer av foder. Med bra foder ökar du ditt husdjurs välbefinnande och livskvalitet. Precis som vi människor uppskattar katten dessutom att få något extra mumsigt ibland!

Vi på Granngården är glada att kunna erbjuda marknadens bästa märken inom kattmat och kattfoder. Välj bland torrfoder, färskfoder, våtfoder och blötmat. Beställ enkelt på granngården.se och få hem den bästa kattmaten för just din katt, eller besök någon av våra butiker.

Köpa kattmat - tänk på det här

Det viktigaste att utgå från när du ska välja kattfoder är just katten som ska äta den. Katter behöver generellt sett ett foder med hög proteinhalt då de är köttätare till naturen. Ett bytesdjur innehåller ungefär 50-60 procent protein så ett foder med hög kötthalt och lägre halter av spannmål är det bästa för din katt. Vissa katter är även extra känsliga eller allergiska mot spannmål och då passar ett spannmålsfritt foder utmärkt. När katten äter kött får den dessutom i sig taurin som är en livsnödvändig aminosyra för din katts syn och hjärta. Katter kan inte producera taurin själva och därför är det viktigt att välja ett foder som innehåller ämnet.

Välj proteinsort efter din katts smak och behov. Fågel och fisk passar känsligare magar bra då det är mer lättsmält än till exempel oxkött eller griskött. För att din fyrbenta vän ska må bra är det också viktigt att kombinera torrfoder och våtfoder. I det vilda får katten främst i sig vätska från bytesdjur. Det är därför nödvändigt att ge våra tamkatter en variation av både torrt och vått foder med fri tillgång till vatten. På granngården.se hittar du såväl våtfoder som torrfoder i många olika smaker.

Torrfoder för katt utan spannmål

För oss är det viktigt att erbjuda dig kattfoder av hög kvalitet från kända varumärken så att du kan hitta det som passar just din katts smak och behov. I vårt sortiment hittar du bland annat torrfoder för katt från märken som Granngården, Royal Canin, Katty, Bozita Feline, Pro Plan, Hills, Mjau och Purina. Vi erbjuder även spannmålsfritt foder för katt från premiummärket Appetitt, från samma leverantör som producerar populära Labb Katt.

Kattfoder för innekatt

En innekatt har lägre energibehov än en utomhuskatt och behöver därför ett anpassat foder. Granngården erbjuder ett helfoder från Bozita Feline, anpassat för just innekatter.

En utekatt jagar i snitt 6-8 timmar per dag. Om din innekatt är rastlös kan du aktivera den genom att dela upp maten i små portioner och gömma dem på olika platser i hemmet, detta ger katten stimulans och utlopp för sitt jaktbehov.

Kattmat från Granngårdens egna varumärke

Om du letar efter kvalitetssäkrad kattmat som innehåller all näring och energi som din katt behöver, så rekommenderar vi dig att prova Granngårdens torrfoder. Välj bland smakerna oxkött och kyckling med lax. Våra säckar med torrfoder till katt finns i vikterna 15 kg och 4 kg. Med Granngårdens egna foder för katt kan du känna dig trygg med att du ger din kisse ett riktigt bra foder som håller en hög standard.

Kattgodis till din katt

Kattgodis kan ges som belöning, en uppskattad sysselsättning eller som fodertillskott. Med bra och nyttigt kattgodis får din kisse dessutom i sig viktiga vitaminer och näringsämnen. Vi är måna om att du ska hitta den bästa maten och godiset till din katt och erbjuder kattgodis från bland annat Granngården, Dreamies och Dogman.

Välj bland marknadens bästa kattmat och kattfoder och köp online på granngården.se eller i någon av våra butiker.

350 produkter

Visar sida 1 av 12