Gå till huvudinnehållet

Spannmålsfritt

Om din katt lider av spannmålsallergi eller är känslig mot spannmål behövs kan ett spannmålsfritt kattfoder behövas.

Även om katten inte lider av en överkänslighet mot spannmål, så används det ofta som utfyllnad i många sorters kattmat. Därför passar denna typ av kattmat utmärkt till kattägare som vill ge sin katt en kost anpassad efter det naturliga näringsbehovet.

Katter är i grunden köttätare som behöver få i sig mycket protein, då deras matsmältningskanal är gjord för en kolhydratfattig kost. Kattfoder utan spannmål uppfyller därför kattens behov på bästa sätt.

Spannmålsfritt torrfoder till katt

Granngården har valt ut några av marknadens bästa varumärken för att din kisse ska få ett kattfoder av högsta kvalitet, som är fritt från spannmål. I sortimentet ingår spannmålsfritt torrfoder för katt från bland annat Four Friends och Appetitt. Vi på Granngården har spannmålsfri kattmat för kattunge, för vuxna katter, dräktig katt och katter som är steriliserade eller kastrerade.

Vad är spannmål i kattmat?

Spannmål är främst olika sorters sädesslag, vars frön mals ned och används i mat. Det finns inget som tyder på att detta skulle vara skadligt för katten, men tittar vi tillbaka på kattens ursprung och hur den äter i naturen så är det ingenting som en katt är gjord för att äta. Den äter mat med mycket protein och lite kolhydrater. Därför bör man som djurägare se över innehållet i fodret som man väljer att ge sin fyrbente vän.

Kattmat utan spannmål

Ett annat utmärkt spannmålsfritt alternativ till din katt med allergi är färskfoder från Mush som är helt utan spannmål, tillsatser och konserveringsämnen.

Köp spannmålsfritt foder för din katt online eller i butik hos Granngården!

25 produkter

Visar sida 1 av 1