Gå till huvudinnehållet

Genomsnitt kund recension

Spannmålsfritt Kattfoder

Kattmat utan spannmål är ett smart alternativ för köttätande katter eftersom deras naturliga kost är rik på protein och fattig på kolhydrater. Om din katt lider av allergi eller har en känslig mage – då kan spannmålsfri kattmat vara bästa måltiden för din pälskling.

Katter är i grunden köttätare som behöver få i sig mycket protein, då deras matsmältningskanal är gjord för en kolhydratfattig kost. Kattfoder utan spannmål uppfyller därför kattens behov på bästa sätt. Läs mer i vår guide kring hur du ska tänka när du behöver byta foder till din katt. Om din katt lider av spannmålsallergi eller är känslig mot spannmål behövs kan spannmålsfri kattmat behövas.

Även om katten inte lider av en överkänslighet mot spannmål, så används det ofta som utfyllnad i många sorters kattmat. Därför passar denna typ av kattmat utmärkt till kattägare som vill ge sin katt en kost anpassad efter det naturliga näringsbehovet.

Spannmålsfritt kattfoder – 3 fördelar

  • Anpassat till kattens naturliga behov: Katter är naturliga rovdjur som trivs bäst på en kost rik på protein. Spannmålsfritt kattfoder återspeglar deras naturliga näringsbehov.
  • Minskar risken för allergier: För katter med spannmålsallergi är detta foder ett skonsamt alternativ som minskar risken för allergiska reaktioner och matsmältningsproblem.
  • Hög kvalitet: Granngården erbjuder spannmålsfritt torrfoder från välrenommerade varumärken som FourFriends och Appetitt, som garanterar hög kvalitet och smaklighet.

Torrfoder utan spannmål

Granngården har valt ut några av marknadens bästa varumärken för att din kisse ska få ett kattfoder av högsta kvalitet, som är fritt från spannmål. I sortimentet ingår spannmålsfritt torrfoder för katt från bland annat Four Friends och Appetitt. Vi på Granngården har spannmålsfri kattmat för kattunge, för vuxna katter, dräktig katt och katter som är steriliserade eller kastrerade.

Ibland används begreppet kornfri kattmat eller kornfritt kattfoder, det kan vara för att en del tillverkare skiljer på om majs och ris ska inkluderas i spannmål eller ej. Foder som lyfts som kornfritt är oftast utan rena spannmål som vete, havre, råg och korn men kan innehålla t.ex. majs eller ris.

Färskfoder utan spannmål

Ett annat utmärkt spannmålsfritt alternativ till din katt med allergi är färskfoder från Mush som är helt utan spannmål, tillsatser och konserveringsämnen.

Vad är spannmål i kattmat?

Spannmål är främst olika sorters sädesslag, vars frön mals ned och används i mat. Det finns inget som tyder på att detta skulle vara skadligt för katten, men tittar vi tillbaka på kattens ursprung och hur den äter i naturen så är det ingenting som en katt är gjord för att äta. Den äter mat med mycket protein och lite kolhydrater. Därför bör man som djurägare se över innehållet i fodret som man väljer att ge sin fyrbente vän.

Är spannmålsfria kattfoder bra för katter?

Spannmålsfritt kattfoder är fördelaktigt eftersom det bättre matchar kattens naturliga kost, främjar en sundare och mer balanserad kosthållning, och kan vara särskilt värdefullt för katter med spannmålsallergier.

Hur påverkar spannmålsfri kattmat kattens hälsa?

Spannmålsfri kattmat främjar kattens hälsa genom att erbjuda en kost som är närmare deras naturliga behov, vilket kan leda till bättre matsmältning, ökad energi och en friskare päls.

Hur vet jag om min katt har en spannmålsallergi eller känslighet mot spannmål?

Tecken på spannmålsallergi eller känslighet kan inkludera klåda, hudutslag, diarré eller kräkningar. Om du misstänker att din katt har en sådan reaktion, är det bäst att rådfråga en veterinär, katten ska tas in för undersökning, för en korrekt diagnos och rådgivning om rätt kost.

Kategori & Filter
    • Populära
24 produkter

Visar sida 1 av 1